Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 18:14, 14 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Melduję Szefowo, że część drzew zakupiona, część zamówiona!

Nieźle ale dziś nie zajrzę, bo mam robotę

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 18:58, 14 mar 2015

Zmiany tylko na lepsze są! Co do gałek to faktycznie fajne kupić w sklepie jest ciężko.... ciekawa jestem żyrandola
kosolka 20:41, 14 mar 2015

Danusiu, jaka może być przyczyna zżółknięcia po zimie sadzonek bukszpanów? Przyjęły się, mają ładne korzonki, późną jesienią były normalne, zielone. Ukorzenione wsadziłam do ziemi na zimę. A teraz żółte..
Iwk4 22:18, 14 mar 2015

Ja mam taki sam problem z bukszpanami. Sadziłam w sierpniu ukorzenione sadzonki.
Sebek 22:52, 14 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Weekend w kuchni

Cieszy mnie to bardzo
alinak 23:06, 14 mar 2015

własnie zaglądam co tu ćwierkacie o wertykulacji ..czyli można sobie jeszcze odpuścić do kwietnia ?. właściwie to lubię jak ziemia jest sucha wtedy trawa nie wyrywa się z korzeniami .
szkoda że o uchwytach nie wiedziałam , bo u nas 5 wielkich hurtowni ,więc wybór jest duży .
elaela 07:22, 15 mar 2015

Witaj Danusiu, jakie drzewa o fioletowych/bordowych liściach polecasz do małych ogrodów? Mój ogród ma 430 m i chciałabym go ożywić, niestety w internecie znalazłam drzewa albo bardzo wysokie, albo rozłożyste Myślałam o śliwie wiśniowej, klonie palmowym czerwonolistnym lub perukowcu. Może masz jeszcze coś innego, sprawdzonego, niewymarzającego (jestem z podlasia więc u nas zimy bywają srogie)i zarazem ładnego? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam, miłej niedzieli
Edyta10 08:04, 15 mar 2015

Wita Cię wiosennie Danusiu
przychodzę z prośbą o radę, chciałam u siebie posadzić kalinę koralową, ale mam sprzeczne informacje co do stanowiska dla niej, czy może ona rosnąć w półcieniu, czy nie będzie wtedy mniej kwitła? i czy dużo potrzebuje wody, czy raczej jest tolerancyjna? może masz jakieś spostrzeżenia... byłabym bardzo wdzięczna....
laurowisnia 09:02, 16 mar 2015

Energetyczny wianek plus bąbelki na rozpoczęcie sezonu, wspaniale.
Pozdrawiam i życzę jak najwięcej wiosennego słoneczka.
Fasolka 17:46, 16 mar 2015

Dzień dobry Danusiu! W końcu odważyłam się oficjalnie zagościć w Twoim wątku i podziękować za powera, jakiego mi dajesz, do zmian w moim maleńkim ogrodzie. Jestem zafascynowana Twoim ogrodem i Twoją twórczością (Twojej ekipy również). Pamiętam moją pierwszą wizytę na forum i ten szok, jaki przeżyłam widząc, jak dzielisz się swoją cenną wiedzą i doświadczeniem oraz jak świetnie potrafisz zintegrować tak ogromną masę Ogrodowych Maniaków, których przy okazji również serdecznie witam. I na zakończenie, żeby nie zabierać zbyt dużo miejsca w Twoim wątku, życzę wszystkim, aby nadchodząca wielkimi krokami wiosna przyniosła dużo ciepłych promieni słońca za dnia a nocą pożyteczne opady deszczu.