W półcieniu nieźle sobie radzi miskant "Variegatus" ale 'Morning Light' też pewnie sobie poradzi. Jak będzie marniał, to szybciutko przesadzaj i wsadż Hakonechloa macra.
Perłówki nie sadziłam, ale widziałam w wielu ogrodach w Holandii.
Ogród preriowy ma być w Magnolii, ale nie wiem kiedy, a kończyć go mam nadzieję w tym roku, ale czas jakoś ucieka przez ten brak wiosny
W maju w Magnolii będzie ogród miłośników roślin - metamorfoza.
O jakie wspaniałe podpowiedzi, pozostaje wyrywanie ręczne, a jak wytrujesz chwasty dwuliścienne to od razu wygląd trawnika się poprawi. Nawóz i woda, oraz cotygodniowe koszenie, kanciki i od razu będzie lepiej wyglądał. Zobaczysz, Potem zawalczysz z chwastnicą. Wygrasz jak się zaweźmiesz.
Ale my przycinamy ręcznie i jakoś tyle lat nie narzekamy. No cóż, wspaniały efekt wymaga poświęcenia czasem, choć dla mnie takie cięcie to sama przyjemność
Ręcznie jest przyjemniej niż w takim huku jaki wydaje spalinówka. Elektryczne jest słabe.
świerk nie miał by być posadzony na oczyszczalni tylko w narożniku okolo 3 m od oczyszczalni.... wiem że nie miejsce na to pytanie ale czy cisy i tuje szmaragd mogą być sadzone w sąsiedztwie takiej oczyszczalni... około 1m od niej