Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 08:25, 20 mar 2013

Danusiu mam nadzieję że się nie pogniewasz, ale tak mi sie ten projekcik spodobał, że go sobie zabrałam...tylko że ja go rozszyfrować nie umiem...chodzi o to z czego ten żywopłocik przy warzywniaku?....ten czerwony?...jak byś mogła podpowiedzieć

ogólnie bardzo podoba mi się ten projekt...czy tez wykonywaliście jego realizację?...ciekawa jestm
beta 08:27, 20 mar 2013

Gardenarium 11:07, 20 mar 2013

Pewnie z malin, albo z borówki amerykańskiej. Schemat masz a sadź sobie wg potrzeb. Tutaj właściciel zażyczył sobie maliny.

Instagram Ogrodowiska
beta 11:12, 20 mar 2013

Gardenarium napisał(a)
Pewnie z malin, albo z borówki amerykańskiej. Schemat masz a sadź sobie wg potrzeb. Tutaj właściciel zażyczył sobie maliny.

Dziękować Danusiu....sprytnie-żywopłocik z krzewów owocowych!...nie wpadłam na to!

pozdrawiam bardzo serdecznie i miło Cię widzieć
anipla 00:39, 21 mar 2013

Witaj Beatko - ale będzie ładnie
Magda70 09:08, 21 mar 2013

Beata, nasiona mam spakowane..czekam na "kuriera"

W kwietniu jak będziesz chciała to dam ci jeszcze funkie....bo mam różne i będę je dzieliła.

I inne roślinki też się znajdą ale to już uzgodnimy po moim i powrocie i po świętach....jak już cieplej będzie
Pozdrawiam
nl_kinia 09:15, 21 mar 2013

beta napisał(a)

64metry po obwodzie!!! Jesu, ale warzywnik..i tam sama, własnymi ręcyma planujesz wszystko obrabiać?

200 g miękkiego masła, 6 łyżek cukru pudru i 300 g mąki, kilka kropel aromatu do ciasta, wszystko razem ugniatasz, nabierałam małą łyżeczką, kulkowałam i kładłam na pergamin, potem przygniatałam delikatnie widelcem (widoczne ślady) i do rozgrzanego piekarnika do 180 st. na 15-20 min...i gotowe

mniam mniam koniecznie muszę zrobić! ja robię tylko to co szybko i łatwo można przygotować, jako że w kuchni mam dwie lewe ręce

co do ogródka to tak, sama się nim będę zajmować, no... mama mi od czasu do czasu przychodzi z pomocą w pieleniu jak już bardzo zarośnie, ale w tym roku planuję wszystko zbierać na kompost, więc już na pewno mniej pielenia, za to częściej będzie. A mąż to tylko i wyłącznie wjeżdża traktorem - poza tym pomaga poprzez nieprzeszkadzanie
ewa004 10:49, 21 mar 2013

Buziam zimowo -wiosennie
Ja już jakoś tracę zapał ,może mnie ruszy jak zrobi się cieplej na tą chwile mam wszystko w nosie
beta 12:25, 21 mar 2013

anipla napisał(a)
Witaj Beatko - ale będzie ładnie

Cześć Anitko

mam nadzieję że będzie ładnie...na pewno będzie inaczej...życzę sobie samej abym miała dość siły i zapału żeby zrobić ten warzywnik tak jak to sobie wymysliłam pozdr

Magda70 napisał(a)
Beata, nasiona mam spakowane..czekam na "kuriera"

W kwietniu jak będziesz chciała to dam ci jeszcze funkie....bo mam różne i będę je dzieliła.

I inne roślinki też się znajdą ale to już uzgodnimy po moim i powrocie i po świętach....jak już cieplej będzie
Pozdrawiam

kurier będzie najprawdopodobniej ubrany w czarną sportową kurtkę z białymi wstawkami...znak rozpoznawczy biała koperta

roślinki chętnie przyjmę ...a funkje w szczególności...choć w zasadzie rabat nie mam...ale zawsze można w donicach

pozdrawiam i życzę śzczęśliwej podróży

nl_kinia napisał(a)

mniam mniam koniecznie muszę zrobić! ja robię tylko to co szybko i łatwo można przygotować, jako że w kuchni mam dwie lewe ręce

co do ogródka to tak, sama się nim będę zajmować, no... mama mi od czasu do czasu przychodzi z pomocą w pieleniu jak już bardzo zarośnie, ale w tym roku planuję wszystko zbierać na kompost, więc już na pewno mniej pielenia, za to częściej będzie. A mąż to tylko i wyłącznie wjeżdża traktorem - poza tym pomaga poprzez nieprzeszkadzanie

Kiniu to jest naprawdę prosty i szybki przepis....w sam raz na niezapowiedziane wizyty

a za pracę w warzywniku to Cię podziwiam

ewa004 napisał(a)
Buziam zimowo -wiosennie
Ja już jakoś tracę zapał ,może mnie ruszy jak zrobi się cieplej na tą chwile mam wszystko w nosie

Ewuś, no co Ty!...głowa do góry.....już bliżej niż dalej..mnie przy życiu trzymają tylko rozsady na oknach dla Ciebie
ewa004 12:42, 21 mar 2013

Pojadę chyba po bukszpany do biedry chociaż z 10 kupię ,porozstawiam w domu jako dekoracje świąteczne
Bedę potrzebowała więcej ale nie mam gotowej rabaty i przy tej pogodzie nie szybko będę miała ,wiec kupię jak będą mi potrzebne.Cenowo są mniej więcej tak samo jak w szkółkach wiec nie ma co się pieklić .