Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 22:52, 10 lis 2015

Do góry
Mirka, witam, dzięki za miłe słowa, fajnie, że wpadłaś, zapraszam nadal

Rene, , jeżeli chodzi o Twoje pytania...promień 5 m wystarczy z pewnością, moja najstarsza matasekwoja ma ok 6 m średnicy korony, moja metasekwoja ( nie wiem jak inne) nie ogałaca się od dołu, gałęzie zaczynają się od ok 70 cm na pniu, przycięłam ja trochę dopiero niedawno, po śniegu, który trochę powyginał jej gałęzie...

prawie na dobranoc ... zachod slonca z Tatrami

Podwórkowa rehabilitacja 22:41, 10 lis 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Też kocham. Mnie dać kury, nasionka roślin, więcej ziemi, żeby i brzóz nasadzić i mogę mieszkać nawet bez prądu gdzieś na odludziu
Tak w temacie poziomek Proszę się częstować.

częstuję się wirtualnie
Ogród z łezką II 22:36, 10 lis 2015

Do góry
Kasiu, poprawka co do złocienia! mam oba i wciąż się mylę co do nazwy. Sorry
Złocień krzaczasty jest żółty, a ten to Złocień czerwonawy 'Clara Curtis'!

Moja bajka 22:33, 10 lis 2015

Do góry
Zdjęcie z motylami gdzieś wcięło, więc wklejam

gdzieniegdzie przykleiłam kolorowe szkiełka. Jak byłam małą dziewczynką to ogromnie podobały mi się domy, które na ścianach miały takie kolorowe, potłuczone szkiełka, więc to trochę takie dziecięce wspomnienie
Mój 4 arowy azyl... 22:32, 10 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dziewczynki...już Święta?

Kiedy opryskujesz miedzianem róże Basiu? Wydawało mi się, że to wiosną trzeba...i to przy jakiś odpowiednich temperaturach się robi...coś pomieszałam?

U mnie mączniak na Chopinach w tym roku i na marcinkach był. Na ostróżki też mi nigdy nie wlazł. Róże już liście oberwane mają, to mączniak poszedł sobie, marcinki pryskałam i nie wrócił.

Dziękuję za rozszyfrowanie złocienia

Pozdrawiam serdecznie

Kasiu, robimy piernik długodojrzewający, ciasto musi leżakować w chłodzie ok. miesiąca, albo i dłużej. Dlatego teraz czas zacząć.

Opryskać róże można i wiosną. Teraz niekoniecznie, ale ja to robię profilaktycznie przed czarną plamistością. Liściom pozwalam zżółknąć i opaść. Potem je zbieram i ewentualnie palę. Nie obrywam zielonych jeszcze liści, bo w miejscach po nich łatwo dochodzi do infekcji chorób grzybowych.
Rozczarowana jestem Chopinem, taki niby zdrowy miał być a widzę, że sporo dziewczyn narzeka. Ja też - mój czarną plamistość łapie.

A to mój Złocień czerwonawy 'Clara Curtis'

Kamienny ogród patykiem malowany 22:30, 10 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)

Stawu nie widać z domu i odwrotnie

Sylwia to może wstaw foto z satelity google, pokaż te 5000 m2. Nie umiem sobie wyobrazić ile dni trwa koszeni trawnika musicie mieć jakiś traktor chyba

Piękne widoki mają sąsiedzi którzy mieszkają za kompostownikiem
Moja bajka 22:29, 10 lis 2015

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Cześć Kasia
Kasia z Ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek napisała mi,że też tak jak ja masz studnię z daszkiem,którą pięknie przerobiłaś-obkleiłaś kamyczkami i ogólnie podrasowałaś.
Na której stronie Twojego wątku mogę zobaczyć Twoje dzieło?
Pozdrawiam

Hallo , mam studzienkę głęboko kopaną . Czy pięknie przerobiona? Na pewno znacznie przyjemniejsza. Już samo pomalowanie jej na biało dużo zrobiło. Zobacz

a po pomalowaniu wygląda znacznie estetyczniej i nie tak smutna. Taka świeższa się zrobiła

Daszek wykleiłam zwykłymi, niewielkimi kamyczkami. Wprawdzie muszę jeszcze dokończyć, bo nie cały jest wyklejony, ale zrobi się .
Studnię zdobią zrobione z modeliny ptaszki

a wokół latają kolorowe motyle .
[img size=360x480]
Widziałam Twoją studnię i ma fajowy, taki krasnoludkowy daszek . Można z nią pokombinować
Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:27, 10 lis 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
Nie zganiaj na mnie ja nie mam nic z tym wspólnego hi hi hi

masz masz ...do dzisiaj wspominam jak nie mogłam wyjść z podziwu

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:27, 10 lis 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Czy u was też tak wieje ,dopiero dzisiaj czuję prawdziwy listopad

Tego miejscu zupełnie nie poznaje
Już nie mogę się doczekać tych zmian u Ciebie
Kamienny ogród patykiem malowany 22:25, 10 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
Siedzę sobie chora w domu, za oknem deszcz, młody w przedszkolu, to mogę trochę poklikać.
Teraz krótka historia mojego kompostownika.

Tutaj jeszcze z górą skwaszonego zielicha.

Tu już pomurowany, wysoka ściana z tyłu jest od południa, więc ogródek jest częściowo zacieniony.

O matko wymurować mur z tak ciężkich kamlotów. Szok, ale z Ciebie zawodniczka
Kamienny ogród patykiem malowany 22:23, 10 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Nie piszę, bo analizuję. Staram się rozeznać w sytuacji. Doczytałam, że donica jest na końcu stawu. Dopatrzyłam, że przy brzózkach i ogrodzie. Czyli na tym zdjęciu - po prawej. Zgadza się?

Pisałaś też, że donicę ogląda się z oddali, dlatego chciałabyś, aby nasadzenia były widoczne.

Czy to jest widok z domu?

Cudnie tam u Ciebie.

Stawu nie widać z domu i odwrotnie
Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:20, 10 lis 2015

Do góry
Czy u was też tak wieje ,dopiero dzisiaj czuję prawdziwy listopad

U Oci ... 22:09, 10 lis 2015

Do góry

pozdrawiam, pięknie u Ciebie; trzcinnik piękny też o nim myślę
Jestem w polu 21:55, 10 lis 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
popis zaczęły też ostróżki

Zbieraj nasiona z tych ostróżek w przyszłym roku, bo chętnie zapiszę się na nie...
Ogród u stóp klasztoru cz. II 21:51, 10 lis 2015

Do góry
Dajcie mi nadrobić wasze włości
Odwyk od forum się nie powiódł ,już nie mogę bez was żyć .na nic wyjazdy , na nic książki ,kino ,joga ,koncerty .
Do szczęścia są mi potrzebni ogrodnicy od serca .
Rabatka poszerzona ta główna angielka ,przesunęłam ją do przodu bo szkoda mi było zamieniać kocimiętki six hill giant na mniejszą a ta zasłaniała pół rabaty .
a o ile więcej roślin się zmieściło . z ciarkami czekam wiosny .może w końcu ta druga połówka rabaty będzie mnie cieszyła.
wydłużyłam zaś inną tę co już wydłużałam dla tvn-u ale co tam jeszcze ją trooooszkę .przesadziłam tam buka ...zobaczymy .
Ogólnie jesień do dzisiaj zachwycała kolorami a dopiero dzisiejszy wiatr oczyścił drzewa z liści.

Jestem w polu 21:46, 10 lis 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Czy ktoś może mi powiedzieć, czego brak mojej wierzbie?

...ha, ha , ha ...siekierki....
Jestem w polu 21:43, 10 lis 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Wygrzebałam u Ciebie to cudne połączenie, na poprawę nastroju... Tęż chcę takie...
W oflisowym ogrodzie 21:24, 10 lis 2015

Do góry
Myślę nad tą rabatą przy schodach do domu i nie wiem czy powinnam przesadzić bukszpany? Tu mam nasadzenia do linii prostej chodnika i to mi nie gra
zrobiłam mini puzzle pod bukszpany przesadziłabym żurawki, tuja whipcord na pniu zostaje reszta może wylecieć. Teraz rośnie tu rozplenica little i pomiędzy dodałam rochodnik okazały. Może ktoś coś zaproponuje

teraz jest tak

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:22, 10 lis 2015

Do góry
Wieczorem mi zdublowało posty, poprawiam, żeby gości nie zniechęcać. Świąteczna różyczka dla Was.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:22, 10 lis 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za dzisiejsze odwiedziny. Flaga u mnie tez już wisi. Bo jutro mam zamiar pospać dłużej jak to przy święcie. I niech już od rana łopot słyszę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies