Ten mój ciemiernik to chyba z tych przedpotopowych, nie taki wychuchany jak teraz holenderskie są. Co to nawozy i temperatura wg komputera. Może dlatego taki wytrzymały? Jestem bardzo ciekawa co zobaczę tej wiosny u siebie?
Podpis Purpurea Nana po prawej poz kołem, jest do czego?
Masz tam tulipanowiec- to jest dośc mocna rzecz.
Może Nawiązać do niego i wziąc świdosliwy które tez będa smukłe?. Np Obelisk. Ponieważ to świdosliwy, to i tak będa miały troszkę wiecej lekkości i bedą bardziej azurowe i niwielkie, więc zmieszcza się dwie, a może nawet jeszcze trzecia, gdzieś poza kołem ( chyba że poz kołem juz coś dużego jest).
Zamiast buksów wzdłuż wody, dałabym trawy, żeby była lekkośc. Albo trawy i byliny, czyli to co będzie 'matrycą' nasadzeń, tylko nie w 1 rządku, a bardziej takim 'językiem' podobnym do tych po bokach.
Słuchajcie , mam posadzony czosnek w niezbyt trafnym miejscu , chciałabym go przesadzić i nie wiem czy zrobić to teraz [już zaczął wychodzić z ziemi] czy lepiej poczekać i zrobić to jak przekwitnie.?
Twoja alfabetyczna prezentacja przypadła mi do gustu
Ta róża bardzo mi się podoba Możesz coś więcej o niej napisać? Jak wysoko rośnie, czy powtarza kwitnienie, czy pachnie?
Ładny widok . Podoba mi się wolna przestrzeń i "oddech", który się tworzy właśnie przez brak gęstych nasadzeń.
No i ta górka dla dzieci jest bezcenna.
Pomysł Gabrysi z podsadzeniem jabłoni pnącą różą jest fajny i pasujący do naturalnego klimatu
Jeżeli ciemiernik wygląda dobrze, to zastosowana metoda jest trafiana
Halinko u mnie w ubiegłym roku tak było ,chociaż była pod włókniną,ale między tymi zmarzniętymi listkami wypuściły nowe ścięłam tylko liście.
Teraz jeszcze nie zaglądałam .
Basiu ciemierniki twarde są ,trochę ciepła i pokażą kwiaty.ja nieraz śnieg odgarniałam i kwiaty były.
Len u mnie też zielony,pierwszy rok w ogrodzie jeszcze nie kwitł
5 lat na ogrodowisku może będzie nam dane w tym roku się spotkać