Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czasem słońce czasem deszcz 13:05, 27 sty 2016

Do góry
Najwyraźniej się pomyliłam bo jednak coś kwitnie
Ogród w Alei Lipowej... 13:04, 27 sty 2016

Do góry
Wiosno przybywaj!

Ogród tworzony z pasją 13:02, 27 sty 2016

Do góry
Wczoraj posiałem werbene, aktualnie jest na balkonie i się stratyfikuje. Za 3 tygodnie wniosę do domu. Będę zdawał relacje na bieżąco. Aktualnie wygląda to tak.
Typografia ogrodu 12:47, 27 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
zygzak inaczej to co jasnoszare to nawierzchnia, to co ciemno szare (tło to trawnik).pozbyłam się odcinka od tarasu - chyba lepiej bez niego, będziemy deptać trawnik.

ścieżka dodam ma pełnić finkcję spacerową. dla jakiegość celu to chodzimy do domku ogrodnika, do przyszłej altany. w głębi działki będą raczej części rekreacyjne, ławki itp.

nie bój się, ja krzyczę raczej rzadko
Napewno tak jest znacznie lepiej.

Jeszcze analizuję....
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:43, 27 sty 2016

Do góry
wlasnie przylapalam koty na lenistwie
Ogród Mirelli 12:29, 27 sty 2016

Do góry
Pierwszy raz u mnie stipa już wysiana
Zdecydowałam, że robię wg. instrukcji Iwonki, będę pikowała

Ogród Mirelli 12:28, 27 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonko dla przypomnienia tak mam taras i po bokach na całej długości bym chciała donice wymurowane.
Tylko myślę, że przed donicami bym musiała mieć obwódkę z kamyczkami i jakieś wyższe trawy, żeby psy mi na donice nie sikały.

mysle, że takie donice to zajebiście by wyglądały przy Twoim tarasie
Ogród Mirelli 12:25, 27 sty 2016

Do góry
Iwonko dla przypomnienia tak mam taras i po bokach na całej długości bym chciała donice wymurowane.
Tylko myślę, że przed donicami bym musiała mieć obwódkę z kamyczkami i jakieś wyższe trawy, żeby psy mi na donice nie sikały.

Kiedyś będzie tu ogród 12:23, 27 sty 2016

Do góry
Agato tak to jest z tym ogrodniczkowaniem za sucho źle, za mokro jeszcze gorzej... Co do różnicy pH to chcę wierzyć, że to efekt kilkunastu worków igliwia przekopanego w tamtym roku.

Wiosna idzie, biedronki budzą się ze snu....

pokazują się pierwsze bazie...

ruszają ciemierniki

Stipa ładnie przezimowała mimo dużych mrozów i braku śniegu

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:21, 27 sty 2016

Do góry
W styczniu popadało śniegiem, zrobiło się całkiem ładnie .

po czym przyszła odwilż

i śnieg w szybkim tempie znikł

szkoda, że nie można tego zjawiska zaobserwować z kaloriami, przybywa ich latami a nie chcą nas tak szybko opuścić
Typografia ogrodu 12:13, 27 sty 2016

Do góry
zygzak inaczej to co jasnoszare to nawierzchnia, to co ciemno szare (tło to trawnik).pozbyłam się odcinka od tarasu - chyba lepiej bez niego, będziemy deptać trawnik.

ścieżka dodam ma pełnić finkcję spacerową. dla jakiegość celu to chodzimy do domku ogrodnika, do przyszłej altany. w głębi działki będą raczej części rekreacyjne, ławki itp.

Ogród z łezką II 11:58, 27 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wiem, że lubisz Bogdziu

Moje zwyczajne z zeszłego roku...

Częściowo przekopane są po zmianie rabaty salonowej...następna część też będzie przekopana wiosną, bo następna rabata do zmiany...ile z nich zostanie???

Kasiu cudowny widok można się zatopić i pewnie zapach powalający mmm macham serdecznie
Mój ogród - trudne początki - Paula 11:54, 27 sty 2016

Do góry
Dominika11 sylwia_slomczewska MirellaB Mira104 dominika_ bql3 basia3 frezja

Dziękuje Wam za zaglądanie do mnie i życzenia. Mam nadzieje że nowy roku również i Wam przyniósł co najlepsze

Trochę mnie nie było bo zaganiały mnie sprawy urzędowe niestety akurat w święta, muszę przyznać że gdyby nie to że byli u nas rodzice to chyba byśmy nawet choinki nie ubrali.

Ale nie ma tego złego udało mi się dostać dofinansowanie na otwarcie własnej firmy i tym sposobem od dnia 21 stycznia (2 ur synka) jestem "na swoim" Dzielnie przebrnęłam przez zusy, skarbówki i wszystkie inne urzędy, teraz już mam trochę luzu.

A i kiedy pogoda pozwoliła dzielnie walczyłam z ogrodem.Do niedokończonej rabaty świerkowej dosadziłam tulipanki co by wiosną nie straszyła i co najlepsze udał mi się uporać z bajzlem za domem więc wiosną będę działać.

Przed zimą udało mi się zacząć rabatkę o której tu z Wami jeszcze pisałam.

Niestety w między czasie zrujnowali mi mój przechowalnik:

Na poczet studni głębionej:

I z takich niepociesznych informacji to już dowiedziałam się czemu w większości przypadków szczepieniem drzew zajmują się Panowie, bo to tego to siły trzeba
Zakupiłam super nożyk do szczepień i załatwiłam palca do samej kości na szczęście z góry więc nic poważnego.
Ogródek Iwony 11:41, 27 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, Kasiu, Aniu - macham do Was
Przeglądałam fotki z 2015 roku.
Pierwsze kwiatki pojawiły się w ogrodzie 14 lutego. Już niedługo będziemy wypatrywać wiosny. Dziś była odwilż i pachniało wiosną

Oj tak miło popatrzeć będzie się działo też tęsknie Iwonko jak zwykle gwarno u Ciebie zostałaś ekspertem buziaki zostawiam i czekam na wiosnę zaostrzyłaś mój apetyt paaa miłego
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:34, 27 sty 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Masz rację Bożenko dziś jest wyjątkowo buro, a do tego topi się śnieg i jest wszędzie mokro
to na przekór kolory

biegam i łapie kolorki widzę że dobrze trafiłam dziękuje Aniu za kolorki u mnie też burowato i chlapowato buziaki zostawiam i miłego dnia życzę
Czasem słońce czasem deszcz 11:24, 27 sty 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

do kwitnięcia jeszcze daleka droga ale krokusy dzisiaj wyglądają tak

Pionę przybijam i widzę że już coś zaczyna się dziać super Macham serdecznie Ewcia z Kuby
wymienię sadzonki traw ozdobnych na inne trawy 11:22, 27 sty 2016

Do góry
wymienię sadzonki traw ozdobnych na inne trawy

red baron

rozplenica

kostrzewa

miskant olbrzymi

skrzyp

turzyca graya

turzyca czekoladowa

ostnica
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:21, 27 sty 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
w słońcu i druga w cieniu robione w tym samym czasie

Cudownaaaa taka dorodna gratulacje ale siem na paczałam dzięki Miłego dnia Basiu
Leśne Wzgórze 11:17, 27 sty 2016

Do góry
Mathildis napisał(a)

Ja też tylko taką zimę lubię... dziś chlapatucha, ciemno, mokro... brrrr...

Pocztówka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:11, 27 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mam stary okaz ciemiernika w ogrodzie od 30 lat. już chyba w tym roku na wymarciu będzie, b o wcale o niego nie dbałam. Był jakiś dziki. Miał krótkie kwiatki i kwitła wtedy, kiedy mnie w ogrodzie nie było. Nawet się rozsiewał, ale ja do niego serca jakoś nie miałam.

Ten co kupiłam dostanie odpowiednie miejsce i mam nadzieję na jego długowieczność. Na etykietce piszą że wytrzymuje mrozy do -10C, czyli trzeba by było okrywać na zimę, albo do domu przynosić w chłodne miejsce.
Najlepiej chyba będzie posadzić w dużej donicy.

To kwiat mego staruszka

Haniu ciemierniki dają radę ja tylko trocinami kryję a jak mrozy bez śniegu to tak profilaktycznie firanką i nie zawsze zdążę nie martw się o niego da radę Ale śliczne kwiatuchy wstawiłaś aż chce się żyć superaśne i jasne bo u mnie ciemnawo to pocieszyłam się właśnie u ciebie dziennnnki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies