Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Anda 12:32, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

a mozliwe. niesamowite. a czesto tu bywasz? a to możesz mi Swidosliwy podwieźć

Jak wynajmiesz ciezarowke
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
magnolia 12:47, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
zygzak inaczej to co jasnoszare to nawierzchnia, to co ciemno szare (tło to trawnik).pozbyłam się odcinka od tarasu - chyba lepiej bez niego, będziemy deptać trawnik.

ścieżka dodam ma pełnić finkcję spacerową. dla jakiegość celu to chodzimy do domku ogrodnika, do przyszłej altany. w głębi działki będą raczej części rekreacyjne, ławki itp.

nie bój się, ja krzyczę raczej rzadko
Napewno tak jest znacznie lepiej.

Jeszcze analizuję....
Luki 13:05, 27 sty 2016

Tak sobie czytam, a może by zrobić tak, lekka korekta Twojej ostatniej propozycji.
Jest zachowany prosty trakt, ale dzięki przesunięciom pasów molinii jest ciekawiej.
Oczywiście ja to się nie znam

magnolia 13:11, 27 sty 2016

skrócona ścieżka jest super- z tym skróceniem to dla mnie może być i zygzak poprzedni.
Ta wersja ostatnia byłaby dobra bardzo gdyby te pasy molinii byłby sporo cieńsze- wtedy byłaby taka teatralna z kurtynowaniem molinią .
W tej skali to raczej nie będzie się tego tak czytało, raczej jako placyki między pasami. Może wersja Lukiego... tylko czy nie za szeroka ta scieżka- miałaby pewnie ze 6 metrów... za szeroka, trzeba zwęzić

I musi dokądś prowadzić, nie w ogrodzenie
nawigatorka 13:13, 27 sty 2016

Anda napisał(a)

Jak wynajmiesz ciezarowke

No nie.zartowalam
nawigatorka 13:14, 27 sty 2016

Luki napisał(a)
Tak sobie czytam, a może by zrobić tak, lekka korekta Twojej ostatniej propozycji.
Jest zachowany prosty trakt, ale dzięki przesunięciom pasów molinii jest ciekawiej.
Oczywiście ja to się nie znam

Dzieki teraz ja analizuje...
magnolia 13:16, 27 sty 2016

jeszcze tak narysowałam

lindsay80 13:18, 27 sty 2016

pierwszy zygzak jakoś mi się nie widział, ale ten drugi Twój i Lukiego to już zdecydowanie bardziej, fajnie się zanosi.
magnolia 13:18, 27 sty 2016

ale w skróconej wersji to może twój zygzak początkowy lepszy....
nawigatorka 13:19, 27 sty 2016

magnolia napisał(a)
skrócona ścieżka jest super- z tym skróceniem to dla mnie może być i zygzak poprzedni.
Ta wersja ostatnia byłaby dobra bardzo gdyby te pasy molinii byłby sporo cieńsze- wtedy byłaby taka teatralna z kurtynowaniem molinią .
W tej skali to raczej nie będzie się tego tak czytało, raczej jako placyki między pasami. Może wersja Lukiego... tylko czy nie za szeroka ta scieżka- miałaby pewnie ze 6 metrów... za szeroka, trzeba zwęzić

I musi dokądś prowadzić, nie w ogrodzenie

Magnolio zaczne od konca. Oczywiscie nie bedzie prowadzila do ogrodzenia moze konczyc sie troche wczesniej-tam pod brzozami mam darniowe nasadzenia (jeszcze mlode) ale zostawilam male poletko na lawke.tam moglaby sciezka prowadzic.

Co do szerokosci traktu to myslalam o 4 metrach.wiem ze to duzo ale u mnie wszystko duze
Wolalabym bardziej rozwiany ten zygzak nierownymi poziomymi liniami.dodam z bedac w domu i na tarasie bedzie sie na wszystko patrzylo z wysokosci prawoe 2 metrow