Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Kasya 11:54, 27 sty 2016

Anda napisał(a)
Musze przyznac, ze mi sie ten Twoj "zagzak" spodobal, a ja tak po prawdzie z frakcji falowanej jestem i propozycja Magnolii mi sie oczywiscie tez podoba. Mimo, ze "zygzak" wydaje sie ostry, to trawy go przeciez zmiekcza, nie bedzie ostry, a tajemniczy - co ukrywa sie za kolejnym zakretem

Tak w ogole to myslalam, ze zrobisz cos takiego

https://pl.pinterest.com/pin/512777107552970120/

Ale tam drzewa stoja nie w trawie, tylko w tych odslonietych pasach.

fajny ten zygzak

tylko zalezy gdzie ta sciezka bedzie prowadzic tzn czy na spacer czy w jakimś celu

bo gdybym miala kilka razy dziennie biegac po cos takim zygzakiem no to nie wiem...
leon60 11:57, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Tylko ja wlasnie mysleniem sie mecze.ja z tych co wiedza
Mowisz o poludniowym krancu? Na razie rosna tam te nieszczesne wierzby.pewnie kiedys znikna.chyba nie bede chciala tam zywoplotu bo to moj szeroki widok na swiat,ktorego nie chcialabym zaslaniac.moze dam trawnik do konca albo podbsamym plotem molinir wlasnie? Zobaczymy.masz jakis pomysl?

Nie wiem czy jak już wszystko obsadzisz to siatka nie będzie Cię męczyć ale możesz dać molinie właśnie albo miskanty przeciągnąć z rabaty obok w eLke
Anda 11:59, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

To jedna z inspiracji Kasi z taka przesunieta sciezka mnie do tego zygzaka natchnela.ale i Twoja inspiracja cos mi podsunela.musze znow kompa odpalic i porysowac.
Co do drzew to rozwazalam je w drawniku. By byly bardziej wyeksponowane ale z drugiej strony chyba bedzie ciekawiej gdy beda w pasach molini,tym nardziej ze wybiore raczej niewysoka odmiane.dzieki

Jejku, jak juz to skonczysz wszystko w ogrodzie, to pisze sie na odwiedziny Musze to koniecznie obejrzec na zywo Z Wrzesni to rzut butem do Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sebek 12:02, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Chyba jeszcze nie wbrew
Ja Marcie tez ufam i lubie lamac standardy ale.gdyby nie tocwogole bym tego tematu nie dotykala tylko zrobila prosta linie i juz. A tak siedze i szukam i mysle i rysuje...
Tylko mi nie idzie.moge rysowac fale u innych ale u siebie nie umiem.

Asia, najlepiej ją rozrysuj na żywo Wężem ogrodowym A potem konsekwentnie jedną za drugą Powinny się one u Ciebie zaczynać na jednym kancie i kończyć na drugim Choć... dobrze się mi pisze nie znając terenu
nawigatorka 12:07, 27 sty 2016

leon60 napisał(a)

Nie wiem czy jak już wszystko obsadzisz to siatka nie będzie Cię męczyć ale możesz dać molinie właśnie albo miskanty przeciągnąć z rabaty obok w eLke

może dam tam u podstawy ogrodzenia właśnie jakieś trawy np Malkulkowy pas gracków... ale to już daleka przyszlość...
nawigatorka 12:08, 27 sty 2016

Anda napisał(a)

Jejku, jak juz to skonczysz wszystko w ogrodzie, to pisze sie na odwiedziny Musze to koniecznie obejrzec na zywo Z Wrzesni to rzut butem do Ciebie

jak z Wrzesni? jesteś z Wrzesni?
zapraszam choc na razie to poza kawą nie ma do czego
nawigatorka 12:09, 27 sty 2016

Sebek napisał(a)

Asia, najlepiej ją rozrysuj na żywo Wężem ogrodowym A potem konsekwentnie jedną za drugą Powinny się one u Ciebie zaczynać na jednym kancie i kończyć na drugim Choć... dobrze się mi pisze nie znając terenu

a masz tyle węża żartuje oczywiście
pobiegam w terenie i pomyślę. ale dziś nie da rady dla odstresowania ścianę maluję
Anda 12:10, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

jak z Wrzesni? jesteś z Wrzesni?
zapraszam choc na razie to poza kawą nie ma do czego

Pochodze z Wrzesni Tylko mnie wywialo stamtad na zachod, ale rodzinka zostala we Wrzesni Na kawke bardzo chetnie wpadne, dziekuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 12:13, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Pomysl ciekawy tylko balabym sie wsadzac tam cokolwiek z obawy przed trudem utrzymania w ryzach.wiesz trn trakt ma tez odjac mi przestrzeni do opieki ogrodowej.poza tym on musi byc dosc gleboko usypany wiec cokolwiek mialoby trudnosci by tam rosnac

Odgradzasz ekobordami i się nie martwisz
Rojniki urosną wszędzie

nawigatorka 12:13, 27 sty 2016

zygzak inaczej to co jasnoszare to nawierzchnia, to co ciemno szare (tło to trawnik).pozbyłam się odcinka od tarasu - chyba lepiej bez niego, będziemy deptać trawnik.

ścieżka dodam ma pełnić finkcję spacerową. dla jakiegość celu to chodzimy do domku ogrodnika, do przyszłej altany. w głębi działki będą raczej części rekreacyjne, ławki itp.