Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:17, 24 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ależ Ty masz wielkie te krzaki piwonii, pięknie wygladaja. Inne kwiatki też piękne i fajnie ze masz wszystkie kolory w ogrodzie. Dla niektórych to wiejskosc a dla mnie radosc i nie widze powodu by sobie tej radosci odmawiac rezygnując z niektórych kolorów.U Ciebie zawsze można nacieszyc oczy.
Bożenko bo mój ogród jest wiejski i żadne mody tu nie pasują lubię kolory i tak już chyba zostanie

Anna i Ogród 21:03, 24 sty 2016

Do góry
Długość 4m szerokość 2m. Wszystko da się przesadzić jeśli to konieczne.
Tak na szybko wymyśliłam to

Pęcherznicę zostaje. W środku 3 cisy.
Słodkie fiołki .... 21:01, 24 sty 2016

Do góry
Zaraz cmentarne, bratki do moich ulubionych też nie należą, bo są tak popularne że aż nudne, ale są ładne nowoczesne kolory, kremowe, białe, niebieskie. I tanie, W dużej ilości bardzo są ładne, ale niekoniecznie polecam. Jednak musisz sobie zdać sprawę, że wszystko trzeba sadzić w dużej ilości nie trzy na krzyż, jak to się zwykle widzi.

Ale nie sadź ich. Rozmnażanie fiołków afrykańskich na oknie? Brzydota. Okno ma zdobić a nie być watpliwej urody rozmnażalnią. Ja tam bym nie szła w to. Chyba że w niewidcznym miejscu, wystawki bym, z tego nie robiła. Fiołki dla ciebie są cmentarne a szkółka sępolii jest ok?

O ozdobnycb donicach pooglądaj sobie propozycje aranżacji, bo to co planowałaś jest beznadziejne estetycznie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 24 sty 2016

Do góry

A teraz o pomidorach

Hania Andrus napisałam mi instrukcję może się komuś przyda, całe szczęście że pomyślała o wszystkim bo pewnie posadziłabym siewki do kompostowej ziemi której mam pod dostatkiem

"Wysiewam w pojemnik po serku jeden rodzaj nasion, etykietuję, wsadzam do foliowej torby i czekam. Oczywiście ziemia zwilżona, ale nie zbyt mokra. Poi 6- 7 dniach powinny być wschody, o ile temperatura około 20 stopni. Potem już bez folii. na słonecznym parapecie. czekam na listki. Jak się pokażą właściwe szykuję kubeczki po piwie z dziurką, I normalne podlewanie, odwracanie do światła i takie tam mruczenie, żeby rosły.
Ważne, żeby nie przelać. lepiej codziennie po naparstku, niż za dużo.

Jeżeli trafisz na dobrą ziemię, nie oszukaną, to wszystko się udaje. Czasami jednak ta ziemia jakaś trefna jest i rośliny marnie rosną. Lepiej do tych rozsad stosować ziemię własną, z dodatkiem tej kupionej do wysiewów, i dodawać zwykły piach albo perlit, albo inny rozluźniacz. Nie kompost, bo ci wybiją rośliny pod sufit."

Haniu wielkie dzięki

dla Ciebie bukiet i moje pierwsze koktajlowe

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:56, 24 sty 2016

Do góry
Prezes teraz śpi w fotelu kolami do góry - więc spoko

Tysiąc radości i utrapień 20:48, 24 sty 2016

Do góry
jona napisał(a)
Z sianiem też było trochę zabawy . Wypiekłam ziemię, żeby uwolnić się od nieproszonych gości. Wielodoniczkę też krótko sparzyłam. Ziemię wymieszałam z perlitem. Nasionka przykryłam też perlitem. Wszystko wygląda profesjonalnie, jak na zdjęciach w Gardeners' World

Wow, pięknie.
Mam do Ciebie pytanie bo niedługo będę siak stipe. Piekłas ziemię normalnie w piekarniku? Jak długo i na ile stopni?
Po co trzeba moczyć nasionka?
Moja działka na Dębowym Lesie 20:48, 24 sty 2016

Do góry
i dla odwiedzających jeszcze lilijki
Coctail twins
Ogród zapracowanej mamuśki 20:42, 24 sty 2016

Do góry
Trochę historii

2013

a to Nikita, obgryzała wszystkie rośliny. Najbardziej mi szkoda jodły koreańskiej

lipiec 2014

Moja działka na Dębowym Lesie 20:40, 24 sty 2016

Do góry
Jana napisał(a)
lilie pięknie pachną Twoje czuję u sobie wirtualnie, ta biała jest piękna....Aniu a msz może jakieś paprocie ? (pytam bo lubisz hosty)

Pachną mocno tylko drzewiaste i orientalne
Paprocie mam zwykłe ogrodowe za garażem, między siatką, bo tam jest cień i właściwie po to ,żeby mi zielsko nie rosło
Tak lubię hostki
Laceside cha cha w roli głównej
Moja działka na Dębowym Lesie 20:36, 24 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
U Ciebie jak zawsze, pięknie i kolorowo.

agnieszka_malysa napisał(a)
Cudowne lilie masz ich sporo, też muszę wiosną dokupić parę

Dzięki:0
Ja rok-rocznie dokupuję i dosadzam je na wiosnę,
Z tego co zauważyłam,że najbardziej wytrzymałe są azjatki i drzewiaste.
A te orientalne już nie tak.Kilka co sadziłam z orientalnych już nie mam po zimie
Ogród Mirelli 20:35, 24 sty 2016

Do góry
U synka w pokoju też wiosna

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 20:32, 24 sty 2016

Do góry
Giardina

Mam mieszane uczucia co do tej róży, ponieważ widzę na zdjeciach inych, ze potrafi być piękna, ale u mnie tego piękna w tym sezonie było dosłownie para chwil. Kwiat blado-różowy, jakby z wosku, ale przekwita nieładnie - brudnymi pomponami. Deszczu nie trzymała, w słońcu płowiała, kwitnie wyraźnymi falami.
Wyrzuca długie gałęzie-wędki; na wiosnę będę je przyginać, by wypusciła boczne odrosty, na których mają się pojawiać nowe kwiaty. Zobaczymy co z tego wyjdzie w tym sezonie.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:32, 24 sty 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

swego czasu zrobiłam rabtę tylko z liliami pięknie wyglądała tylko w momencie kwitnienia wszyscy się zachwycali ale po przekwitnięciu było już brzydko więc rabata poszła pod szpadel a lilie posadziłam między inne kwiaty. Zauważyłam też,że niektóre lilie po 3-4 latach juz nie zakwitały na swój kolor tylko takim ciemno czerwonym czy u Ciebie tez tak się zdarzyło?

A ja nie dosadzam je do innych, i gdzie się da.Bo faktycznie wyglądają pięknie jak kwitną.
A jak nie to nie bardzo.
Ja zaczęłam je po przekwitnięciu przycinać nisko.I wówczas zobaczyłam,że szybciej puszczaj,tz, dzieci,malutkie cebulki przybyszowe :
No cóz, moje takie jakie były takie praktycznie są.
Nie zauważyłam ,żeby się zmieniły.
Czyli co z twoimi się stało.Zapyliły się , czy co ???
To też jedna z pierwszych jakie trafiły do mojego ogrodu
Ogród Mirelli 20:29, 24 sty 2016

Do góry
Ale mnie wzięło na robienie zdjęć w domu.
To jeszcze trochę wiosny

Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:28, 24 sty 2016

Do góry
Charming to odwrotnosc Spirit, wyprostowana , mocna , konkretna baba z kulkami na końcu , bardzo trwałymi kwiatami , ale jak wiekszość pełnych nie lubi deszczu , posadziłam ją w lekkim półcieniu ale jesienią poszła na patelnie .
Fajna ale chyba bardziej przemawia do mnie inny typ kwiatu , zobaczymy jak na pełnym słońcu sie zaprezentuje .

Moja działka na Dębowym Lesie 20:27, 24 sty 2016

Do góry
mira napisał(a)

Cudne są Twoje lilie ta pierwsza pięky kolor, Landini za mną chodzi
a te lilie św Antoniego powinny zakwitać na 13.06 u mnie się to nie dzieje i słabo mi rośnie zaledwie kwitnie - co robisz że takie piękne u Ciebie i tak duzo!
a lilie św Józefa są inne porównaj i kwitną później pozdrawiam

Lnandini z tych co ja mam, jest najciemniejsza.Mam ją ją kilka latek
W takim razie moje chyba nie są św. Antoniego , bo kwitną właśnie później.Tz, św,Józefa ???
Lilie uwielbiam co roku, więcej na wiosnę ok 10 dokupuję, nie mogę się im oprzeć.i dosadzam gdzie się da.
A lilie można praktycznie zmieścić wszędzie jak tylko się chce
To jest jedna z pierwszych.Na początku kwitła jednym kwiatkiem.
Na drugi rok dwoma i tak co roku to więcej

Tutaj w tle z trytonami
i wieczorową porą, nie brunet , ale pomarańczka
Moje małe królestwo 20:25, 24 sty 2016

Do góry
Zobaczcie co kupiłam W Biedrze za cała 9,99zł

tymczasowo mam je na parapecie ale nie mam pojęcia jak długo mogą tak stać i kiedy je wynieść do ogrodu
Rosen Tantau - róże nostalgiczne 20:22, 24 sty 2016

Do góry
Stephanie Baronin zu Guttenberg

Przepiękna panienka Kwitnie non-stop, krzaczek tworzy niezbyt wysoki (do 90 cm), zdrowa. Kwiat blado-różowy, na początku kulisty, potem przyjmuje krztałt płaskiej rozety i pokazuje środek. Pachnie.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:17, 24 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pokazesz swoja roze spirit of Freedom i Charming Piano. Bo sie zastanwiam nad nimi. Mozesz cos o nich napisac i pokazac zdjęcia?

Dla mnie spirit , juz chyba kiedys pisałam jest śliczna , kształt kwiatu , kolor, zdrowie, chęć kwitnienia i do tego okropnie zwiesza kwiaty , okropnie i średnio z tego wyrasta z wiekiem , ale mi to , akurat u niej nie przeszkadza
Latem kwiaty są troche mniejsze i jest lepiej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies