Nowy Rok przywitał się słoneczkiem. I życzę Wam, aby cały rok był taki. Życzę samych radosnych chwil, spełnienia planów- nie tylko tych ogrodowych. Życzę zdrowia, miłości i spokoju...
Ewa dziękuję za życzenia i odwiedzinki noworoczne,
spacerowałam dzisiaj po ogrodzie, tym razem z kocim towarzystwem Alaska
Maniek znowu po kocich wojnach, w sobotę znowu wizyta u weta, bo buziak opuchnięty i ucho całe w ranach
tak walczył przed sylwestrem...teraz nie wygląda najlepiej, ale odzyskuje siły
kot wojownik
trochę poczyściłam, bo u mnie wieczny nieporządek, korzystam z każdej okazji.zbieram liście i podcinam krzewy,
usuwam przekwitłe byliny, a tutaj ostatnia rudbekia zatrzymamna w czasie
Sylwio serdecznie dziękuję. I również życzę w tym nowym roczku samych pogodnych dni i spełnienia planów.
Agatko bardzo dziękuję i życzę samych sukcesów w 2016r. W ogrodzie byłam tylko zasypać ziarno dla ptaków. U mnie kilkunastostopniowy mróz i niesamowity, lodowaty wiatr.
Nowy rok, nowe plany ogrodowe... )
Wrzucę Wam coś na ząb ))
Rabata w centrum ogrodu. teraz rośnie tam glediczja trójcierniowa Sunburst. Wokół pnia wsadzone są cebulki tulipanów i narcyzów, potem w kręgu grupa miskantów Gracilismus, między nimi 2-3 berberysy i żurawki. Ale jakiś pusty wydaje mi się ten krąg. Słabo współgra z resztą ogrodu (może jeszcze za młody, a może czegoś tam brakuje). Kusi mnie, żeby ten formalny krąg złagodzić i wyciągnąć rabatę, dosadzić coś zimozielonego (kolumnowego?). Czekam na propozycje. Nad każdą się pochylę )
To ten krąg w samym centrum
Nasza domowa stacja pogodowa pokazuje teraz na minusie 3,3 stopnie w samym Krakowie pewnie jest z - 5 stopni,
W Bolestraszycach u Mariusza już prawie - 10 stopni http://serwer1597252.home.pl/stacja/bol/
podobnie jak u Ciebie, ale wcale nie mam powodów do radości, sami zobaczcie czy ze mnie Farciara
zamiera mi sosna oścista moja ulubiona sosenka...chlip, chlip..jutro zetnę te martwe i porażone najmłodsze pędy
Nowe narzędzia w nowym roku wpadły mi w ręce Myślę że ta forma pokazywania ogrodu przypadnie Wam do gustu
Kapusta ozdobna jest nie do zdarcia. -10 stopni a ona zachwyca swym pięknem i cały czas żyje
Również życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku