Kolor jest zachwycający, można do niego dopasować kwiaty niebieskie lub żółte. Albo inna tonacja - fiolet i żółty, będzie bardziej interesująco. Myslę, że będzie pasował do lawendy
Witaj Beatko, jak fajnie, że masz swój własny kącik na wszystkie tematy ogrodowe, które będą się u Ciebie przewijały. Tutaj możesz pisać o wszystkim z czym masz problem, albo chcesz się pochwalić
Pozdrawiam i będę zaglądać.
Mnie też zdołował wczorajszy śnieg
Już codziennie chodzę do ogrodu podglądać moje krokusiki i inne wystawiające listki cudaczki , więc na poprawę humoru zrobiłam w necie zakupy świąteczne w kolorach biało-niebieskich a w planach - wyjazd na Bronisze po kwiaty To mnie trzyma przy zdrowych zmysłach
Nie zaczynaj nawożenia już teraz w marcu. Zacznij najpierw podlewanie. To im teraz jest najbardziej potrzebne. Jak ratują zagłodzonego człowieka to najpierw go nawadniają, a jedzenie dopiero potem. Organizm nie przyjmie jedzenia, tylko wodę. Możesz iglakom zaszkodzić.
Jak będzie widać, że rosną dopiero możesz je odżywiać, najlepiej Pinivit w płynie dolistnie i doglebowo.
Hartowanie nic nie da, bo one są pędzone w szklarni i trzeba je wysadzić jak jest już całkowicie wiosenna pogoda. Moje stoją w garażu i czekają na plusowe temp. Rosną trochę ale jeszcze nie kwitną.