Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Madzenka 13:13, 10 mar 2013

Dnusiu znalazłam w I wątku info, że posadziłaś u siebie tatarak przed bukszpanami. Czy polecasz tę roślinę do ogrodu, jak wygląda po zimie, czy jest ekspnasywna?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=893#post_0
EwaG 13:58, 10 mar 2013

Przeglądałam swoje "archiwum" i znalazłam takie zdjęcie z lipca 2011

Pięknie, szkoda trochę tych traw...
Loosiuu 15:05, 10 mar 2013

Danusiu co sądzisz o topoli osikowej Populus tremuloides? Czy jest tak samo dekoracyjna jak brzozy pożyteczne?
Gardenarium 16:56, 10 mar 2013

lenka napisał(a)
Danusiu czy żółte Thuje np Yellow Ribbon będą dobrym tłem dla hortensji Limelight lub Vanilla Fraise? Bo Ty chyba sadzisz je raczej na zielonym tle.... A ja się zastanawiam właśnie nad taką kompozycją + do tego śliwa Nigra...

I jeszcze jedno pytanko- chciałabym przesadzić nieduże thuje które wsadziłam w zeszłym roku- kiedy będzie najlepszy moment aby to zrobić?
Pozdrawiam

Bardzo dobre tło, bardzo. Vanille Fraise też, bo one karminowe potem są - będzie fajny kontrast.

Tuje możesz przesadzać praktycznie cały rok oprócz zimy. Ale nejlepiej zanim ruszą, czyli marzec-kwiecień.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:58, 10 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Witaj niedzielnie Danusiu,
bardzo podoba mi się w Twoim ogrodzie zestawienie statycznych, surowych, geometrycznych form bukszpanu i cisa ze zwiewnymi trawami, turzycami i żurawkami, dzięki temu ogród jest elegancki, a równocześnie taki zwiewny, lekki i delikatny. Cóż się dziwić...przy takiej wiedzy fachowej i wyobraźni twórczej można robić cuda. Podziwiam Danusiu twoje zaangażowanie w pracę, prowadzenie forum, do tego artykuły, wsółpraca z mediami, wyjazdy, wystawy, spotkania, porady na forum... Jak ty to robisz, że na wszystko znajdujesz czas i chęci? Cz Ty wiesz, że dzięki Tobie bardzo duży procent właścicieli ogrodów i ogródków w Polsce staje się prawdziwymi pasjonatami ogrodnictwa? Dzięki za to forum. dla mnie jest ono źródłem dużej wiedzy i inspiracji, szczególnie Twoje artykuły i porady. Pozdrawiam

Wiem, wiem, otrzymuję dużo listów i maili, to już rośnie nowe pokolenie ogrodników-amatorów kochających ogrody "po ogrodowiskowemu".

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 17:06, 10 mar 2013

Danuś....... w tym samym momencie byłyśmy u siebie... tylko ja nic nie pisałam...tylko czytałam i oglądałam
Dzięki za kwiatuszki... a werbenki kiełkują, coraz więcej
Gardenarium 17:06, 10 mar 2013

EwaG napisał(a)
Przeglądałam swoje "archiwum" i znalazłam takie zdjęcie z lipca 2011

Pięknie, szkoda trochę tych traw...

Ewciu, te trawy co mi wymarzły znowu dosadziłam. Będą ładne i duże no i nowe są Październik 2012

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:08, 10 mar 2013

Trawy zaczynają się pokazywać

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:10, 10 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dnusiu znalazłam w I wątku info, że posadziłaś u siebie tatarak przed bukszpanami. Czy polecasz tę roślinę do ogrodu, jak wygląda po zimie, czy jest ekspnasywna?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=893#post_0

Tatarak mi wymarzł bo zima była bezśnieżna i bardzo mroźna.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:12, 10 mar 2013

Łoosiuu napisał(a)
Danusiu co sądzisz o topoli osikowej Populus tremuloides? Czy jest tak samo dekoracyjna jak brzozy pożyteczne?

Ja bym jej nie sadziła, wolę brzozy pożyteczne, chińskie, jakiekolwiek

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies