Byliny są piękne, każdego roku jest ich u mnie coraz więcej Duża część pochodzi z siewu z przed 15 lat Wtedy jeszcze nie zarabiałem i tylko w ten sposób mogłem sobie pozwolić na takie okazy Reszta to zakupione sadzonki lub takie które dostałem od znajomych
Niebieskie dzwonki na przedostatnim zdjęciu ? Hmmm ... ja tu dzwonków nie widzę
Masz na myśli to zdjęcie ? Na pierwszym planie czosnek skalny a z tyłu przekwitająca już lawenda
Lawenda z żółtym wiesiołkiem na tle kwiatów żurawek
Dzięki
Pośrodku Orange Marmolade, a obok z lewej Francee
Ta ciemno zielona( nawet ładna), to pomyłka jakieś host co kupowałam.
a okazała się mutacją ReVolition obok niej z lewej -Eart Angel
O zero śniegu to pewnie i u mnie klapnie.Szkoda.Dziś widziałam przez okno w pracy jak dzieciaki lepią bałwana.Sama radość zimowa.
Nowe hostowisko powstanie i w nowym ogrodzie
Już we wrześniu posadziłam tutaj ze 20. Kilka nowych, takich co nie mam na działce
Reszta w maju pójdzie do przesadzenia
To jeszcze wspominkowe z działki
Ta największa to Sieboldiana Elegans.. została przesadzona na inne miejsce, bo zaczęła mi zasłaniać inne
Tutaj widać , jak rosną pod domkiem
W nowym ogrodzie będzie juz inaczej
Myślałam,że zima dotarła w całej Polsce.A tu jednak nie. Trochę topnieje śnieg, szkoda.
Ale jeszcze go pełno.Rano ciężko było iść do pracy, popołudniu już chodniki byly całkiem dobre do chodzenia
Witaj Reniu!1
U mnie popołudniu też odwilż , śnieg potnieje,,szkoda
Frie and ice mam to piękna średnia hosta. Idealnado niej trochę wyższa może być Halyon - cudnie niebieska a obok Brim Cup
albo Love Pat( miałam, ale gdzieś mi przepadła) lub Blue Havanii.I Blue Cadet- to raczej zielonawo- niebieska.
pomysłowy stolik i lampa ....a deseczki są wysuszone? ...bo jak się rozeschną to będzie naturalistyczny ......choć taka sękatą i rozeschnięta podłogę ostatnio widziałam (tylko ok 500zł/m2)...ale była cudna
Widze podsumowania ludziska robia...
Cos kapnę u mnie - podsumowania spotkań z ludźmi poznanymi na planecie OGRODOWISKO
Maj Spotkanie u mnie
Czerwiec u Katki
Sierpień - z wizytą u Małej Mi
I wypad do Bolestraszyc
Z chwilami pełnymi smiechu