Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

frezja 22:10, 10 sty 2016

jona napisał(a)

Karmnik w połówkach pomarańczy wygląda energetycznie, a słonecznik sprawia, że wszystkie sikorki z okolicy są w moim ogrodzie

Kiedyś miałam dużo sikorek,ale odkąd pojawiły się koty zakończyłam dokarmianie w trosce o ich życie;polują te moje łobuzy bardzo, ale ja nic nie mogę w tym kierunku zrobić; chyba że wykorzystam sposób, jaki doradził mojej sąsiadce weterynarz..powiesiła kotu dzwoneczek przy szyi i od tego czasu nici z polowania
Sikorki dalej przylatują na balkon w poszukiwaniu pożywienia, bo ponoć pamiętają takie miejsca.
renatamama3 22:32, 10 sty 2016

Pod ,wpływem waszych zakupów też ,ruszyłam na łupy .
jona 23:16, 10 sty 2016

Wiolka5_7 napisał(a)
A ile razy w sezonie go stosujesz?

Tylko raz . Nawóz długodziałający ma z reguły postać kuleczek, u których otoczki są różnej grubości i rozpuszczają się w różnym czasie: jedne dłużej, drugie wolniej, więc nawóz jest stopniowo uwalniany. Na sezon wystarczy jedno podsypanie nawozem
jona 23:19, 10 sty 2016

frezja napisał(a)

Kiedyś miałam dużo sikorek,ale odkąd pojawiły się koty zakończyłam dokarmianie w trosce o ich życie;polują te moje łobuzy bardzo, ale ja nic nie mogę w tym kierunku zrobić; chyba że wykorzystam sposób, jaki doradził mojej sąsiadce weterynarz..powiesiła kotu dzwoneczek przy szyi i od tego czasu nici z polowania
Sikorki dalej przylatują na balkon w poszukiwaniu pożywienia, bo ponoć pamiętają takie miejsca.

Spróbuj z tym dzwoneczkiem koniecznie . Wczoraj zauważyłam, że koło ptasich stołówek pojawiły się koty sąsiadów, dziś ich nie było. Niby wszystko wieszane tak, by kot nie mógł z zaskoczenia dosięgnąć ptaka, ale kto go wie.
jona 23:20, 10 sty 2016

renatamama3 napisał(a)
Pod ,wpływem waszych zakupów też ,ruszyłam na łupy .

I tu się okazuje, że forum ma wady, bo czasem człowiek się z tymi zakupami nakręca
renatamama3 09:03, 11 sty 2016

Masz ,rację ,zamówiła tylko to co u mnie ciężkie do dostania ,usprawiedliwiam się nie ?
anabuko1 19:03, 11 sty 2016

jona napisał(a)
Mam takie zdjęcie:

Sikorka zbiera się do odlotu, ale pokazała tyko ogon i skrzydła

Piękne zdjątko
Gdybyś nie napisała,że to sikorka w życiu nie zgadłabym,że to ona
Co takiego juz kupujecie ???
frezja 20:48, 11 sty 2016

jona napisał(a)

I tu się okazuje, że forum ma wady, bo czasem człowiek się z tymi zakupami nakręca

prawda to
jona 21:27, 11 sty 2016

renatamama3 napisał(a)
Masz ,rację ,zamówiła tylko to co u mnie ciężkie do dostania ,usprawiedliwiam się nie ?

Oj tam, oj tam . My tu wszyscy jednakowi i żadnych powodów nam nie trzeba, wszystko rozumiemy
jona 21:38, 11 sty 2016

anabuko1 napisał(a)

Piękne zdjątko
Gdybyś nie napisała,że to sikorka w życiu nie zgadłabym,że to ona
Co takiego juz kupujecie ???

Też bym nie poznała, a wiem tylko dlatego, że ją widziałam, więc nie ma co się smutać

Kupiłam trochę warzyw: marchew, sałatę, rzodkiewkę, rukolę, buraki, pomidory, pietruszkę, groch sześciotygodniowy, szpinak uzupełniając brakujące odmiany. I jeszcze trochę kwiatów jednorocznych: cynie białe i pomarańczowe, lwie paszcze białe i różowe, niski słonecznik ozdobny, driakiew mieszankę kolorów i werbenę ogrodową