Danusiu..dzięki za wgląd obecnie wygląda to tak..tuja na nodze przesadzona,bukszpany przesunięte w lewo od wejścia do ogrodu,z racji poszerzenia chodniczka.Tak więc ten niwaki zostaje narazie na swoim miejscu,chyba że coś wpadnie mi do głowy(a może cos wspólnie zdziałamy)..rabata jest teraz mniejsza i obwarowana liniami prostymi.Wstawię po południu fotki.
Plan na dzisiaj to stworzenie "wgłębnika" dla trzmielin trawek w miejscu zakończenia "tarasu".
Dziękuję za odpowiedź Danusiu.
Mam już stosowne pozwolenie na wycinkę.
Na części zadrzewionego terenu widocznego na zdjęciu będzie stał dom, jednak część drzew w odległości ok.5 m od widocznego fundamentu ogrodzenia chciałabym zostawić. Jakie odległości pomiędzy nimi zachować? Chciałabym mieć tam w przyszłości żywopłot (nie wiem co da radę ) i głównie różaneczniki.
Wpadłam na herbatkę z rana Gosiu ty się ciesz że masz jeszcze nie dokończony ogród, bo co byś robiła w przyszłym sezoniehymm? Brzozy cudne widać ze basen miałaś mija siostra fajny ma patent, tam gdzie ma basen wysypała piachem i na ta położyła sztuczną trawę, fajnie to wygląda no chyba że tam gdzie masz to kółko bez trawy to piaskownica była?super widać ogrom pracy jaki włożyliście buziaki przesyłam