Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 09:35, 02 lis 2015

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 09:15, 02 lis 2015

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:07, 02 lis 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Dorotko, czy ta szałwia wysiewa się sama? Mam ją pierwszy rok, nie wiem, czy zebrać nasionka, czy liczyć, że się wsieje.

Piękna jesień w Twoich pełnych uroku zakątkach!
Ogrodowy song 09:05, 02 lis 2015

Do góry
Danusiu..dzięki za wgląd obecnie wygląda to tak..tuja na nodze przesadzona,bukszpany przesunięte w lewo od wejścia do ogrodu,z racji poszerzenia chodniczka.Tak więc ten niwaki zostaje narazie na swoim miejscu,chyba że coś wpadnie mi do głowy(a może cos wspólnie zdziałamy)..rabata jest teraz mniejsza i obwarowana liniami prostymi.Wstawię po południu fotki.

Plan na dzisiaj to stworzenie "wgłębnika" dla trzmielin trawek w miejscu zakończenia "tarasu".

Co o tym sądzisz??

a czasem nie na temat ... 08:45, 02 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudne te ścieżki

A podjazd jest jakimś kamieniem przedzielony czy to są po prostu szpary? I światełka?

szpary na kamyki i kamyki mają byc po jednej stronie gdzie jest zajeżdżka na auto i na rabatach wzdłuż. coś takiego (?)

Ogrodowy song 08:41, 02 lis 2015

Do góry
Pola nie mogą być równe, jedno musi być mniejsze

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 08:38, 02 lis 2015

Do góry

moje czosnki główkowate sadzone marzec/kwiecień ... nic z nich w sezonie nie wyszło ... teraz wychodzą

i mała stipa własna hodowla
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:36, 02 lis 2015

Do góry
admete napisał(a)

Jaka trawa ma takie piękne kwiatostany?
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 08:33, 02 lis 2015

Do góry
dominika_ napisał(a)

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:31, 02 lis 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Pochwal się co tam wymyśliłaś z nową rabatą? I jak róże posadziłaś

Aniu, Zdjęcia mogę porobić dopiero w weekend - teraz jak wracam do domu to już jest ciemno .

znalazłam takie z bzem i turzycą

na razie nic nie widać oprócz ziemi

w sobotę róże te nie jednoroczne udało mi się obłożyć gnojówką i cienką warstwą kompostu, na kopczykowanie jeszcze za wcześnie
Nasz przydomowy ogródek 08:09, 02 lis 2015

Do góry
Bardzo dziękuję droga Haniu
za piękne rymy na poczekaniu.
Oprócz kamieni i wapna kupę
kręgosłup tez dostał w d..

Tak to wymyślili na tym Świecie
- nic nie bierzemy na drugie życie.
Zostaną jeno ślady działania
pracowitości i zatroskania.

W oflisowym ogrodzie 08:07, 02 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
Rumianko to wierzba Iwa
Często strzyżona jak parasol, ja jej nie podcinałam tylko usuwałam pędy od góry.
Miałam 2 szt, obie zjadły robaki
Druga sztuka na skraju domu

Nie polecam jej, dużo z nią roboty
W tamtym roku widziałam w ogrodniczym podobny wyglądem buk zielony pendula, efekt ten sam a drzewo szlachetniejsze

Dzięki za odpowiedź. Takie drzewko dostałam w prezencie bez opisu, nie mam wyjścia, posadziłam i zobaczę co z tego wyjdzie. Pozdrawiam
Podwórkowa rehabilitacja 08:06, 02 lis 2015
Do góry
Reniu jak tam nowy Pan Czajnik? Zagospodarowany już? Ciekawa jestem jak wygląda

Zaraz idę do ogrodu sadzić trawy,zadołować donice z cebulowymi,pracy jesiennej jeszcze troszkę jest,liście dalej lecą

Od rana chłodnawo.Na dobry dzień gorąca czekolada

Moje małe królestwo 08:01, 02 lis 2015

Do góry
olga80 napisał(a)

ZDAŁAM !!!!!

Jestem już wykwalifikowanym kosztorysantem chociaż muszę nabrać jeszcze praktyki. Dziś jeszcze ćwiczenia z programem Norma Pro i wracam do żywych do ogrodowiska bardzo tęsknie.

No Kochana BRAWO! Nic tak nie cieszy jak ostatnie zdane egzaminy, wiem coś o tym
Gratuluję i ściskam
Moje małe królestwo 07:57, 02 lis 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Wczoraj popracowałam w ogrodzie ach jak miło wyjść i pomęczyć szpadel częściowo ogarnęłam warzywnik, posadziłam maliny. Więcej nie zdązyłam bo jechałam na szkolenie do końca października będę się dokształca. Wczoraj przyjechała moja magnolia parasolowata a myślała, że dopiero wiosną ją dostanę.Nie wiem gdzie mam ją upchnąć może zadołuję ja w doniczce i wiosną znajdę jej miejscówkę.
pani róża jeszcze chce zakwitnąć :

szałwia to chyba jeszcze o jesieni i zimie nie słyszała i zachwyca na rabatach :

trochę korali :

mam dużo pomysłów na ogród wiosną ale najpierw muszę zdać egzamin z kosztorysowania w piatek 29 października bo to teraz dla mnie w tej chwili priorytet.
Cudną masz jesień
Czasem słońce czasem deszcz 07:56, 02 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

masz jeszcze te cudne liscie?

mam, na trawniku
Odległości między sosnami 07:53, 02 lis 2015

Do góry
Dziękuję za odpowiedź Danusiu.
Mam już stosowne pozwolenie na wycinkę.
Na części zadrzewionego terenu widocznego na zdjęciu będzie stał dom, jednak część drzew w odległości ok.5 m od widocznego fundamentu ogrodzenia chciałabym zostawić. Jakie odległości pomiędzy nimi zachować? Chciałabym mieć tam w przyszłości żywopłot (nie wiem co da radę ) i głównie różaneczniki.

Pogubiłam się po drodze... 07:48, 02 lis 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)

ależ te trawy pięknie wyglądają jak moje już podrosną to też ubiore je we wstążki
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:31, 02 lis 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ewelinka kiedyś prosiła o pokazanie ogrodu od tyłu.Trochę ciężko zrobić fotki, bo brzozy przesłaniają troszkę widoki.Jest to niedokończona część ogrodu.

W oddali widać moją nową trzmielinkę i pierwszą obwódkę bukszpanową.

Wpadłam na herbatkę z rana Gosiu ty się ciesz że masz jeszcze nie dokończony ogród, bo co byś robiła w przyszłym sezoniehymm? Brzozy cudne widać ze basen miałaś mija siostra fajny ma patent, tam gdzie ma basen wysypała piachem i na ta położyła sztuczną trawę, fajnie to wygląda no chyba że tam gdzie masz to kółko bez trawy to piaskownica była?super widać ogrom pracy jaki włożyliście buziaki przesyłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies