Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 08:41, 19 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Dobrze, ze w ortezie, z gipsem trudniej. Ja też co rok o tej porze dumam nad zmianami, popatrz, jak nas podobnie nachodzi
Mimo wszystko, czyli plagi i klopoty zdrowotne, ogrod się obronil, jest pieknie. Wspominkowe foty pokazują, jakie wszystko ogromne i piekne.
U mnie z ogrodowymi nie ma problemu, bo większość odmian kwitnie na nowych pedach, takie staralam się wybierac. Jedyne co mnie wkurza, to ze i ogrodowe i anabelki pod wplywem deszczu leźa, ale mam odmiane , 2 sztuki, co stoja, te bede rozmnazac.

Wiesz też mam takie ogrodowe co kwitną na tegorocznych ale i te w tym roku są jakieś marne, myśle, że to przez te mrozy w maju, tak jak i lilie. A masz odmiane anabelek co stoją czy inne? Ogromne mam w tym roku bukietowe ale obawiam się, że brak wody i nawożenia to i kwiaty będą mniejsze. Musze też kilka bukietowych przesadzić bo za dużo cienia mają w jednym miejscu i cięzko im tam. Mam też nowe posadzone i ciekawa jestem ich kwiatów. Z tymi najmniej pracy.
Wiele mamy wspólnego, mam też dużo przemyśleń przez tą niesprawnośc o starości, jak ten ogród potem będzie wyglądał, każdy zagoniony, zapracowany, nos w telefonach echhh....
Ogród z łezką II 08:23, 19 lip 2017

Do góry
Kasik napisał(a)

Rewelacja
Oby nie spłynęło, to będziesz miała spokój. No i pozbędziesz się najbardziej nielubianego miejsca do plewienia.

Lilie przepiękne, ale Wiesz...... u mnie nie rosną.

Jakby się utrzymało...ile czasu by mi zaoszczędziło...i nerwów Na dodatek wygląd takiej czyściutkiej skarpy bardzo mnie zadowala

Jedną taką żółtą (conca d'or) mam w domu Ale pachnidło Te warto mieć, wiem, że u Ciebie nie bardzo...i zupełnie nie wiem dlaczego. Pewnie wiedzą żeś do nich nie przekonana
Moja działka na Dębowym Lesie 23:01, 18 lip 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Gratulacje na 600 stron Aniu a co robisz z liliami jak już przekwitną? Ścinasz do zera?

Dziękuję Basiu!
Jak lilie przekwitną co od razu ścinam te pręciki po kwiatach.A potem do zera.Po co takie badylki maja straszyć.Mam je w róznych miejscach powtykane.Więc i tak pusto nie jest.
Cebule tak nie wysilają się.

Ogród z łezką II 20:36, 18 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Rewelacja
Oby nie spłynęło, to będziesz miała spokój. No i pozbędziesz się najbardziej nielubianego miejsca do plewienia.

Lilie przepiękne, ale Wiesz...... u mnie nie rosną.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:04, 18 lip 2017

Do góry
wiunia napisał(a)

Lilie piękne i zdrowe u mnie jakieś takie nie wydarzone małe porosły. Nie wykopałam ich po ostatnim sezonie może dlatego.
Prawie czuję zapach Twoich lilii takie cudne!

Wiuniu,
ja swoich też nie wykopuję, jesienią lub wiosną sypnę im trochę kompostu i rosną. A jak się rozmnażają.
I nie bardzo wierzę że Twoje niewydarzone. Zaglądam do Ciebie i widzę że roślinki rosną jak na dopalaczach.
Ta wysoka drzewiasta to jedna cebula posadzona w 2014r, teraz cała kępa.
Żywopłotki cisowe. 15:59, 18 lip 2017

Do góry
Haniu lilie w takiej ilości pięknie się prezentują
Jednak Twoje hortensje podobają mi się najbardziej. Dla mnie masz najładniejsze szpalery hortensjowe na O
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:05, 18 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Basiu lilie masz cudne, a tego jegomościa już se wygoglowałam ładne liście ma ten irys, taki będzie dekoracyjny i z kwiata i z liści

chodziło oczywiście o liliowce, cudo

kupiłam go dla tych liści wlaśnie i dokupię jeszcze chyba dwa
Ogród Cioci cz. 3 14:16, 18 lip 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Pięknie u ciebie i kolorowo...jak ja się uchowałam z tym moim ogrodem że nie mam ani jednej lilii....mus to naprawić
Piękne te lilie u ciebie i pewnie cudnie pachną. I monarchy w tyłu odcieniach też cudne.

Fotki spotkaniowe miłe a ognisty kolor fryzury wymiata,..
Buziaki

Gosiu no nie wiem jak można lilii nie miećMusisz to zmienić
Słoneczny Ogród 13:37, 18 lip 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
piękne lilie ,oczko też fajne powstaje pracuś z Ciebie i szkoda tych trawek ....jakbyś znalazła sprawdzony namiar ,to poproszę

Lilie dziękują, jeszcze jeden gatunek będzie ale dopiero w pąkach.
Oczko już juz prawie gotowe
Robię , robię puki mam werwę , siłę , chęci
Na trawki czekam, jak już będą i odżyją to dam znać
Ale jeszcze jakieś niskie trawki potrzebuję i przeglądam i jeszcze nic nie wybrałam może molinia, może sesleria , potrzebuję coś znośnego na słońce. Ice dancy czytałam ,że do cienia bardziej, hakone - nie wiem doczytam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:27, 18 lip 2017

Do góry
Ale mialyscie fajne spotkanie. Dekoracje faktycznie ladniutkie.
Lilie i jezowki masz piękne
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:36, 18 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Basiu lilie masz cudne, a tego jegomościa już se wygoglowałam ładne liście ma ten irys, taki będzie dekoracyjny i z kwiata i z liści

Też teraz looknąłem,fajnie wygląda już duża kępa bo lisie dają ładny efekt
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:33, 18 lip 2017

Do góry

chodziło oczywiście o liliowce, cudo
Wymarzony sielankowy ogród..... 11:59, 18 lip 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Moniu piekne tworzysz rabaty ..lilie wyrośniete jak ta lala ...i gratulacje ...plewiący mąż to jest to

Dziękuję Basiu a eMuś bardzo mi pomaga w tych moich wariacjach, pomaga też dlatego, że zaczyna się mu to podobać i nabiera to powoli fajnego kształtu
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:58, 18 lip 2017

Do góry
Moniu piekne tworzysz rabaty ..lilie wyrośniete jak ta lala ...i gratulacje ...plewiący mąż to jest to
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:42, 18 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie masz wypasione bardzo Widać, że lubią i Ciebie, i Twoją ziemię

Wyplewione nieprzyzwoicie masz, aż mnie zazdrość ogarnia

Kasiu jeszcze plewienia trochu zostało zwłaszcza warzywa w ogóle nie ruszone, a to że tak szybko mi poszło przy domu to zasługa mojej drugiej połówki, bo mnie wspomógł w tym działaniu usuwania chwastów, bo było tego masa
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:32, 18 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gaurę siałaś czy ona z sadzonek? Lilie dają taaaki kolor!

Sadzonkę gaury kupiłam, niestety nie siałam, ładnie się rozrasta lilie teraz dają czadu, a w tym kolorze ciemnego różu najbardziej lubię...
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:30, 18 lip 2017

Do góry
Lilie masz wypasione bardzo Widać, że lubią i Ciebie, i Twoją ziemię

Wyplewione nieprzyzwoicie masz, aż mnie zazdrość ogarnia
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:07, 18 lip 2017

Do góry
Gaurę siałaś czy ona z sadzonek? Lilie dają taaaki kolor!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies