Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:32, 19 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)
Oj tak, ja oś też nie lubię. Jakieś takie wredne i agresywne mi się wydają

Bo są, jeśli się im przeszkadza.
Niszczą owoce, szczególnie gruszki.
an_tre 22:57, 19 lip 2017

barbara_krajewska napisał(a)
[

Basiu jak nazywa się ten czosnek, też go posadziłam, jest piękny, zostawiłam metryczkę ale mój domowy porządkowy mi ją wyrzucił
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Nallar 23:03, 19 lip 2017

Ukorzeniony patyczek Charming Cover wypuścił pączek! Do ziemi wetknęłam go w połowie maja ub.r.

No to super
Patyczek zabrałaś nie w połowie maja, tylko w połowie czerwca.
Midsommar. Zapomniałaś?
jona 23:35, 19 lip 2017

Basiu, jeżeli osy są teraz problemem, to jesienią może być gorzej. Mam wrażenie, że one się wtedy agresywniejsze robią.
Któregoś roku miałam gniazdo w schowku pod balkonem. Nie wiem jak długo ono było, ale we wrześniu kosząc w pobliżu trawę, zostałam trzy razy użądlona zanim się zorientowałam o co chodzi. Zgłosiłam sprawę w Straży Pożarnej, która zajęła się problemem.
barbara_kraj... 23:42, 19 lip 2017

an_tre napisał(a)

Basiu jak nazywa się ten czosnek, też go posadziłam, jest piękny, zostawiłam metryczkę ale mój domowy porządkowy mi ją wyrzucił

Aniu, to Czosnek główkowaty - nazwa łacińska jest trudna - przynajmniej dla mnie - do zapamiętania.
Dwa lata temu go posadziłam, w ub.r. w ogóle się nie pokazał, a właściwie pokazał się dość wcześnie i padł na skutek przymrozków. Myślałam, że przepadł, a on w tym roku wyszedł i kwitnie.
barbara_kraj... 23:44, 19 lip 2017

Nallar napisał(a)

No to super
Patyczek zabrałaś nie w połowie maja, tylko w połowie czerwca.
Midsommar. Zapomniałaś?

Hahaha, faktycznie! Powinnam była pamiętać, że czerwiec jest ważny dla Twojego eMa. No, dla Ciebie też!
barbara_kraj... 23:48, 19 lip 2017

jona napisał(a)
Basiu, jeżeli osy są teraz problemem, to jesienią może być gorzej. Mam wrażenie, że one się wtedy agresywniejsze robią.
Któregoś roku miałam gniazdo w schowku pod balkonem. Nie wiem jak długo ono było, ale we wrześniu kosząc w pobliżu trawę, zostałam trzy razy użądlona zanim się zorientowałam o co chodzi. Zgłosiłam sprawę w Straży Pożarnej, która zajęła się problemem.

Asiu, ja późną jesienią się za to zabiorę, bo osy po przymrozkach martwe będą. A młoda matka opuści gniazdo i na przetrwanie zimy poszuka ciepłego miejsca. Będę ostrożna.
an_tre 16:30, 20 lip 2017

Aniu, to Czosnek główkowaty - nazwa łacińska jest trudna - przynajmniej dla mnie - do zapamiętania.
Dwa lata temu go posadziłam, w ub.r. w ogóle się nie pokazał, a właściwie pokazał się dość wcześnie i padł na skutek przymrozków. Myślałam, że przepadł, a on w tym roku wyszedł i kwitnie.

Dziękuję
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
wojtas2101 18:52, 22 lip 2017

Basiu,
Czy masz lilie orientalne, ja posadziłem dwa lata temu małe cebulki, dopiero teraz zakwitły - zapach obłędny.
barbara_kraj... 00:58, 23 lip 2017

Wojtku, nie mam lilii orientalnych. U mnie nie chcą rosnąć, mam za słabą ziemię.