Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co wykopaliśmy w ogrodzie 19:08, 02 sty 2016

Do góry
Na swojej działce znalazłam:
* odpady budowlane
* szkło
* słupki ogrodzeniowe z siatką
* opakowania po lekarstwach
* różne odpady włókiennicze
* różnego rodzaju złom
* sztućce
* nocnik
* grzałkę
* jakiś piecyk czy kocioł
* zlew, który niestety został w ziemi i bo jego wyciąganie groziło uszkodzeniem podmurówki płotu
* rower
i pokłady różnych innych śmieci.

Sąsiedzi twierdzą, że podczas podczas budowy instalacji wodnej operator koparki wykopał zderzak od motocykla, a następnie nic nam o tym nie mówiąc zakopał go z powrotem. Do tej pory go nie znalazłam. Ale czyszczenie terenu jeszcze nie zakończone, więc mam jeszcze szanse.

Kilka zdjęć
Porcja śmieci:

Warstwa "śmiecionośna" z resztkami szmat:

No i mój ulubiony rower.
Przed wykopaniem:

I w całej okazałości:
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:53, 02 sty 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Agata wspaniałe zdjęcia, jedno lepsze od drugiego

Dziękuję, bardzo lubię takie widoczki

Jestem też na etapie wykonywania betonowych kul.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:47, 02 sty 2016

Do góry
Futryna drzwiowa, jej dół z podstawą.

Wnętrze od środka i kalenica.

Wygląda to stabilnie mimo iż waży w sumie trochę ponad 40kg.
Mam nadzieję, że coś tam pomogłam
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:47, 02 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Za zdjęcia bedę bardzo wdzięczny bo na tych wszystkich filmach i rysunkach to sama wiesz jak jest, za wiele nie widać a w realu nigdzie ni jak jej obejrzeć Nie śpiesz sie też z tymi zdjęciami tak dla mnie bo przecież też masz swoje zajęcia i pogoda ostatnio wybitnie zimowa
Jesteś właścicielką tej szklarni z grona moich znajomych więc kto bedzie lepiej wiedział jak nie Ty
Przeglądam oferty szklarni i sam już nie wiem co będzie lepsze Te pokryte 3 mm szkłem też fajnie się prezentują i mają mocniejszą konstrukcję ze względu na obciążenie ale cena już mniej mi sie podoba Szkło wiadomo jaki ma mankament ... tłucze się a i jeszcze w tych szklarniach to nie są całe płyty tylko je się dachówkowato zakłada i w ten sposób tworzą całość
Poliwęglan bardziej do mnie przemawia ze względu na elastyczność tylko te spinki do mocowania jakoś do mnie nie przemawiają Boję się że jak u mnie zawieje to będę tych płyt po polach szukał u sąsiadów Diabli by wzięli szklarni mi się zachciało Do wiosny mam nadzieję że podejmę decyzję W Kielcach jest centrum ogrodnicze które sprzedaje te szklarnie m.in z takiej firmy jak Ty posiadasz Mają duży wybór i sprzedają też na Al...o Ode mnie mam do nich 100 km w jedną stronę Może pasowałoby do nich przedzwonić i ewentualnie podjechać czy mają coś złożonego by to obejrzeć Czasu u mnie ostatnio jak na lekarstwo ale myślę że bliżej wiosny w pracy się trochę u mnie rozluźni
Z góry dziekuję za pomoc

Rozumiem Twoje dylematy bo też przez nie przeszłam.. i gdyby nie przecena tej szklarni o 50% to bym zbierała nadal na szklaną. Ale ta, którą mam też mi się podoba-zwłaszcza po pomalowaniu. I nie jest łączona na spinki, tylko wsuwana w takie profile-prowadnice. Ja mam małą więc też bezpieczniejsza, a przy większej takiej jak szukasz to też nie jestem pewna, bo to jednak lekka konstrukcja. Bardziej bym się bała że się wygnie, płyty nie ma szans, żeby wypadły. A bez fundamentu poprostu sobie pofrunie Może w oddali od zawietrznej posadź jakiś niewysoki żywopłot np.grabowy lub jakiś liściasty nieformowany -zawsze już jakaś osłona. Krajobrazu sobie nie zasłonisz a wyjdzie pewnie taniej niż szkło i jego eksploatacja.
Dziś cudowny siarczysty mróz-lubię wychodzić na dwór w taką pogodę, więc zrobić zdjęcia nie było problemu tyle, że oszronione wszystko
Jak widzisz to są cienkie płyty ale profilowane (jeden panel składa się z trzech takich tłoczeń) więc się nie odkształcają i wiatr inaczej w nich hula niż w zupełnie gładkich.

Tłumaczę pokolei:
Róg z rynną i odpływem. Z zewnątrz i wewnątrz.

Dach i łączenie płyt na dachu. Łączenie płyt wewnątrz. Wchodzą dość głęboko w profil.

Okno z zewnątrz i wewnątrz.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:36, 02 sty 2016

Do góry
Mysza napisał(a)

smakowicie
W Gąszczu u Tess 18:23, 02 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O to super.mojejbstrszej corce by sie taka podobala bo dla niej wazne by sie krecilo

Moja też była zachwycona kręceniem Mam zdjęcie spódniczki na Kasi, ale nie mogę pokazać. Pokażę więc bez modelki Zdjęcia słabe, bo z telefonu.

na wieszaku

tak modnie wszyłam suwaczek

Dla tych, co nie wierzą, że to całe koło

Z resztek starczyło na torebeczkę

Pszczelarnia 18:23, 02 sty 2016

Do góry
Kalendarz piękny, świetnie mi współgra z kubeczkiem herbatki. ) Wiary, nadziei i miłości w nowym roku życzę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:17, 02 sty 2016

Do góry
Tu sobie kicają

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:16, 02 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Agata, wymiękłam. Ale cudne zdjęcia pokazujesz. Jak już sobie o jakimś pomyślałam, że cudo, to schodząc niżej odkrywałam coraz to piękniejsze . Pozdrawiam.

Dziękuję Kasia mgły są piękne.. i stare, opuszczone domy też.

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:15, 02 sty 2016

Do góry
jeden z ostatnich tragicznych wypadków w rejonie Rysów -Kazalnica

punktowo w zbliżeniu ( i w lecie) nic groźnego

z perspektywy już inaczej

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:15, 02 sty 2016

Do góry
A z młodszym synusiem podziałaliśmy twórczo i pomysł zrealizowany eMuś też ma swój udział bo elementy pociął piłą

Takich gości ogrodowych teraz mamy......i szkód nie zrobią

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:10, 02 sty 2016

Do góry
Zostało dokończyć balustradę i przybić deski na deptaku

ale to już za tydzień
Potem tylko szlifowanie i malowanie zostanie
W cieniu - zacieniona 18:10, 02 sty 2016

Do góry
Bogusiu,
Tobie i Twoim najbliższym, życzę wszystkiego dobrego i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku

/Władysław Chmielinski, Szalona sanna/
Kwitnące skarpy 18:10, 02 sty 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Mam problem z tym miejscem przed domem, rosną już tam drzewa brzoza "youngii", katalpa, oraz świerk serbski, chcę to czymś wypełnić lecz lekko się motam miedz pomysłami a wyborem roślin Zamysł jest taki by tylne partie były obsadzone śmiałkami darniowymi, trzcinnikami ostrokwiatowymi w odmianie "Karl Foester" co by jeszcze na ten tył dodać?? macie jakieś pomysły??Myślałem też o kostrzewie sinej na przód.

Przyglądam się tej rabacie przy ogrodzeniu jaka ma powstać
Czy linia rabaty będzie schodkowa ? Zęby tam widzę
Ciężko będzie zagospodarować to miejsce bo sporo już tam rośnie a pewnie niczego nie chcesz wyrzucić
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:08, 02 sty 2016

Do góry
Szkielet dzisiaj powstał

Spięcie z eMusiem też bo wizje na wykonanie były ciut odmienne
od razu się cieplej zrobiło ha ha ha

Szkoda, że nie dało się na tej pogodzie kończyć szałasu, ale za to mostek powstaje

w warsztacie nie ma się jak ruszyć, ale jest cieplej niż na zewnątrz

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:58, 02 sty 2016

Do góry
Pod świerkami do 2007 r. nawet trawa nie chciała rosnąć były tam tylko mlecze.
Życie w wiejskim ogrodzie 17:54, 02 sty 2016

Do góry

Byłem dziś rano na zakupach a tam już są ... stojaki z nasionami Miło z ich strony że na mój przyjazd się postarali

Oczywiście nie omieszkałem zrobić małego przeglądu i również zakupów Głównie nabyłem nasiona dyniowatych Warzywnik jak zawsze będzie obfity w te warzywa które jesienią przydadzą się również do dekoracji ogrodu Skusiła mnie kukurydza ozdobna Gdzieś ją u kogoś widziałem i bardzo mi się podobała Ciekaw jestem jak będzie u mnie rosła
Nie omieszkałem wziąć nasion dmuszka (jednoroczna trawa ozdobna) którego w tamtym roku miałem i byłem z niego bardzo zadowolony ale niestety nie zebrałem sobie nasion Gapa ze mnie
Werbena patagońska zawsze się sama sieje ale w tym roku też wysieję na parapecie by była wcześniej

Przygotowania do sezonu ogrodowego 2016 ruszyły

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:54, 02 sty 2016

Do góry
2014 r.

2015 r.

W tej części ogródka nie było wielkich zmian.
Wszystkiego po trochu 17:52, 02 sty 2016

Do góry
Witam Noworocznie Mirko moje róże okrywam stopniowo bo na wszystko od razu za zimno, nie mam mat, trzy warstwy włókniny muszą starczyć. Jeszcze kilka krzaczków okryję jutro.
Pięknego, zdrowego, zielonego roku życzę ściskam
No i gratuluję seteczki przy okazji

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:48, 02 sty 2016

Do góry
Zbliżamy się w okolice altany, czyli pod świerki.

2013 r.

2014 r.

2015 r.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies