Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Mój ogród pod górkę... 19:30, 11 sty 2015

Do góry
Pracy w tym roku nie zabraknie. Roślin jest już trochę, ale malutkich i sadzone bardziej z chciejstwa niż z rozsądku. Ewidentnie brakuje czegoś, co zasłoni płot i mam chciejstwo na większę drzewa, ale się boję. Ciężko mi to ogarnąć, bo wiele rabat nie ma "pleców" i jest widziana z wielu stron, nie wiem jak w takim przypadku porobić "piętra". Trzeba poprzesłaniać też umiejętnie część murków żeby nadawały urok, ale nie przytłaczały itd. Poprosiłam Danusię o pomoc i projekt nasadzeń. Właśnie kończę szkic i listę roślin, które już posiadam. Jeśli Danusia ostatecznie się zgodzi, to będę bardzo szczęśliwa! No i oczywiście będzie wtedy się działo!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:54, 11 sty 2015

Do góry
Mam straszną ochotę na wyprawę po buksiki, już w zeszłym roku planowałam, ale nie wyszło.
Podziwiam za wytrwałośc w planowaniu u mnie rodzi się projekt mojej nieszczęśnej rabaty i już chyba 3 pomysł trawię.
Pozdrawiam u mnie też wietrznie.
Ogrodowe przygody 15:59, 10 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko kwiaty cudne Projekt fajny a co do tego czy jeżówki czy liliowce to zależy kiedy chcesz aby kwitły Pozdrówka

Gosi miło mi ja to bym chciała by ciągle kwitło więc nie mogę się zdecydować na jedną odmianę
mam na razie taką koncpepcję biało limonkowo czarną
Ogrodowe przygody 13:55, 10 sty 2015

Do góry
Iwonko kwiaty cudne Projekt fajny a co do tego czy jeżówki czy liliowce to zależy kiedy chcesz aby kwitły Pozdrówka
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:41, 09 sty 2015

Do góry
Jestem u Ciebie na bieżąco. Projekt grządki widziałam , nie ma to jak Szefowa pomoże, wtedy bez zastrzeżeń. Pozdrówka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:48, 08 sty 2015

Do góry
Viva - śniegu i u mnie mało, ale lepszy rydz niż nic.... zwłaszcza, że trochę przymroziło

Rozark - mój też nie pozwala niczego ciąć.. stawiam go przed faktem dokonany... innej opcji nie ma. A projekt rabaty obejrzę, ale już nie dziś....

Magda 70 - u was inna strefa klimatyczna, od morza zimą zawsze cieplej..... a latem chłodniej... tego drugiego akurat nie zazdroszczę

Tess -Mariusz napisała wyżej co mam w oczku, że nie zamarza... mam kamienie napowietrzające.. ale jak dłużej trzyma mróz to wkładamy jeszcze elektryczną podgrzewaną przerębel.. ale na razie to wystarcza, wiec oszczędzamy na rachunkach za prąd

Pszczółka - tak tylko ciut grandzicie W stylu książęcym

Agata - u mnie też już gwizda... a nawet prószy śnieg.. byłam przed chwilą nakarmić drób.. bo rano będą głodomory w karmnikach i karmniczkach... głowę chce urwać

Kindzia - nie mam leniwca, tylko nie mam kiedy... czekam na trąbienie

Eda - u mnie śnieży, a Ty zamiast na forum to dokształcaj sie w pilotażu Byś samolotu nie rozbiła

Kasik - już się boję co będzie jak podrośnie.... pocieszam się garażem dziadka.. to będzie wyspa skarbów

Renia - dalej zwiewa i coraz bardziej....
Ogród pod trzema dębami 17:32, 08 sty 2015

Do góry
Witaj Marto!

masz na sumieniu mój niedokończony projekt moja droga, bo wsiąkłam na Twoim wątku zamiast pracować
piękny ogród !!! jestem zauroczona. Warzywnikiem zachwycona, a ciurkadło to mój plan (od lat 4...) i dokładnie takie jak Twoje!
zaznaczam wątek !
CUDNIE!

pozdrawiam i życzę wszelkiego dobra w Nowym Roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:37, 07 sty 2015

Do góry
Projekt u siostry imponujący
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:15, 05 sty 2015

Do góry
Jakie plany na 2015...
- dokończyć 2 rabaty zaczęte jesienią
- oczywiście zmienić linie jednej rabaty, żeby czasem nie zapomnieć jak się kostke układa
- najważniejsze to wczesną wiosną rozłożyć linie kroplującą na większości rabat bo zbyt dużo czasu zajmuje podlewanie, automatyka może kiedyś zawita, na pewno nie w najbliższych 2 latach
- zmiany w przedogródku
- budowa wędzarni... ehh tego nawet nie komentuje, ale niestety nie ja rządze
- najważniejsza sprawa na ten rok: nowa i największa rabata w całym ogrodzie na samym końcu działki. Najważniejszym jej elementem będą drzewa (nie mam pojęcia jakie), które chyba wiadomo co mają zasłonić
Rabata będzie w kształcie litery L ( taki falisty jęzor ) 8x6 metrów. Oczywiście cały bałagan zniknie, łącznie z siatką zarośniętą trawą

- sporo kosmetycznych zmian na kilku rabatach.
- będzie też wielka rozróba spowodowana podłączeniem do budowanej kanalizacji
- jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem będe zakładał ogród wg mojego projektu u siostry.
Oczywiście projekt nie gotowy i nadal nie jestem niczego pewien
(wersja mało aktualna)

Chociaż jest miejsce z ławeczką przy altanie, którego jestem pewien na 100% i chciałbym je stworzyć już w tym roku najpierw jednak, brukowanie, nawożenie ziemi, równanie, nawadnianie, elewacja i jak posadzę jakieś rośliny to będzie sukces
Ogród pod lasem 20:28, 04 sty 2015

Do góry
Witam, cieszę się,ze trafiłam na Twój wątek, nie stresuj się, że potrwa to długo, i tak jesteś wielką szczęsciarą, że masz projekt- chyba najważniejsze w tym wszystkim, przynajmniej nie będziesz sadzić bezsensu i przesadzać tak jak ja,a zaczniesz od miejsc najważniejszych czyli obsadzanie frontu i tarasu(tak mi sie przynajmniej wydaje). Ja w kazdym razie będę Ci kibicowac choćby to miało trwać bardzo długo!
Mój ogród pod górkę... 14:35, 04 sty 2015

Do góry
Jeżeli tylko masz zamiar kupić profesjonalny projekt, to uderzaj do naszej Szefowej...i to im prędzej, tym lepiej.

Na razie jest surowo, bo roślinki malutkie, ale urosną, szybciej niż Ci się wydaje i wtedy busz będzie...pięknie będzie! Mnie się też wydawało, że całkiem się zestarzeję zanim urośnie...

Pozdrawiam serdecznie i za odwiedziny dziękuję
Mój ogród pod górkę... 23:23, 29 gru 2014

Do góry
Niezła górka piękny kamień i schody.
Super byłoby, móc obserwować kolejny projekt Danusi, a jak nnie to i tak dasz radę:0
Ogródek Iwony 19:30, 29 gru 2014

Do góry
Ewo, święta minęły, czas zacząć planowanie.
Joasia obiecała mi właśnie wysłać po Nowym Roku nasionka stipy.
Mam też od Małgosi z Kubusiowa nasionka werbeny, ale nie z tego, a poprzedniego roku. Miałam zrobić test i trochę wysiać, zobaczyć, czy wzejdą, ale psiak mi rozgrzebał i nie wiem, czy wzeszła. Nie jestem pewna, czy będą dobre siewki.
Potrzebuję stipę i werbenę na planowaną rewolucję na rabatce.
Zaplanowałam w tym roku kilka zmian.
Na północnej rabatce będę realizować projekt Danusi i Basi.
Na rabatce różanej zmiany zainspirowane fotkami na pinteresie, a od południowej strony marzą mi się 3 umbry. Ale do tej ostatniej rewolucji męskich rąk będę potrzebować, bo trzeba przekopać żywopłot z tuj i posegregować, jak radziła Toszka.
M tymczasem chce wykanczać budynek gospodarczy. Więcej chyba nie uda się zrobić.
Muzeum Bajki w Pacanowie 18:29, 22 gru 2014

Do góry
Fundusze były na konkretny projekt a nie na całą okolicę,
dobrze, że choć tak ładny obiekt powstał a i miasteczko- rynek też sympatycznie wygląda
z czasem pewnie też i inne inwestycje się wydarzą bo okolica żyje a i innych atrakcji tam nie brak
Warto odwiedzić te rejony.

pozdrawiam
Mój kawałek planety 20:35, 17 gru 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
oj, kobity, nie było mnie kilka dni, mniej czasu i w ogóle, haruję na projekt ale jakoś sytuacja mało się klaruje jak to mówią na dwoje babka wróżyła nie wiem co tam mi wywróży - ale i tak jest pięknie, czekam na śnieg będziemy z tych kup ziemi zjeżdżać sankami - tudzież na brzuchu prosto na pysk, a co tam raz się żyje.

juuuuupiii

Miło że pamiętacie

nie zachodzę tu bo zaraz złapię doła i tak wpadłam do siakowej i zobaczyłam te świece, te światełka, te latarnie i robić się odechciewa a ja nie nastrojowa, mam jedną latarenkę na której renifery idę we trzech - chyba do dzieciątka Jezus , jest gdzieś na strychu.

poza tym zakupiłam wianek łysy sosnowy - nie wiem dlaczego ale pomyślałam że pójdę pod prąd i jodły nie wezmę, mam tez nowy obrus o czym tez informowałam koleżanki forum pośpiesznie na prywatnym kanale , jak go odprasuję to walne tam ten wianek i strzelę focię ale jak znam życie nie wyjdzie tak pięknie jakbym chciała ale i tak wkleję.

tak bym chciała błyszczeć w te święta, pachnieć wanilią , mieć klipsy z kryształkami swarowskiego i małą czarną z tk max. I żeby lodówka była pełna była żarcia takiego że jak ktoś przyjdzie to wyjdzie całkiem oszołomiony że takich wspaniałości nie widział i nie próbował, i chciałabym bym przy tym perliście się śmiać z żartów świątecznych i mieć świetlista cerę

i żeby kręgosłup w części ogononowej mnie nie dokuczał

taki jest mój świąteczny plan

No dyc wszystko to zrozumiałe ...szkoda tylko zescie z Ewka zniknęły jak kamfora a ja tu sama z lamkami sie trudze ....i tak ich pod strzecha nie zawiesiłam bo nie pomogłyscie.......

Ubierz sie wreszcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies