Alka ja w tym roku chyba też się wybieram po buksiki, ale to się dopiero okaże w praniu. Zaplanować bylinową rabatę atrakcyjną od końca maja do jesieni nie jest łatwo i zapewne jak skończę plan, wszystko posadzę to w następnym roku wszystko będę zmieniać
Haniu ja i tak pozostane przy przy wersji, że przed zmianami było na granicy tragedii, a teraz przynajmniej jestem zadowolony ze zmian i czekam jak wszystkie nowe rośliny zaczną rosnąć w tym roku, plus kolejne zmiany.
Bardzo Ci dziękuje za wszystkie miłe słowa.
Co do lili to zależy jakie będziesz zamawiać. Jeżeli lilie OT to najlepiej posadzić je na tył rabaty bo dorastają nawet do 2 metrów i na tyłach poradzą sobie najładniej. Jeżeli niższe odmiany to w sumie nie wiem bo nigdy pod tym kontem na to nie patrzyłem, ale fakt moje rosną np za lub wśród innych bylin, za niskimi krzewami typu azalie, berberysy i kosodrzewiny. Można posadzić za rozplenicami. Mam też posadzone w liliowcach lilie, ale jedne i drugie po pewnym czasie są mało dekoracyjne.
Nie ma się co bać lili po przekwitnięci, bo gdy się je zetnie są po prostu zieloną masą do końca sezonu, a gdy żółkną to wycinam i po kłopocie
Marzenko ja też sobie zamówię bo fajnie się czyta i ogląda. Większy problem mam z wiosennymi zakupami bo muszę się strasznie pilnować i na dodatek nie wiem na co się zdecydować. Zawartość koszyków zmienia się jak w kalejdoskopie