Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Na Francuskiej 23:45, 01 sie 2014

Do góry

Magdo ucieszyłam się, że wypatrzyłam u Ciebie wypisz wymaluj taką wąską rabatę jak moja.

Widziałam też zdjęcie z tego roku pięknie, ale powiedz co robisz żeby wyglądała ładnie od kwietnia do października. Sadzisz 3 razy w sezonie czy masz kwiaty tak dobrane, że cały czas kwitnie.

Moja poprostu straszy, są okresy kiedy coś ładnie kwitnie np wiosną szafirki, teraz zaczynają mieczyki, ale jak widzisz na zdjęciu czasem straszy.

Podziel się proszę swoimi patentami na ten wąski pasek, u mnie niestety dodatkowy minus że w cieniu do godziny 14.00.

Wymalowałam "projekt" floksy, rudbekia itp ale Ania z leśniczówki mówi, że za wąska rabata na te moje pomysły, więc muszę coś innego wymyślić. Ania też ma swoją propozycję. Może jak znajdziesz chwilę to zerkniesz do mnie i coś poradzisz.
Kosolkowa Pasja 21:57, 01 sie 2014

Do góry
Dalie, floksy, kocimiętka...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:57, 01 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Agnieszko floksy trzymam w tyzach mocno bo nie mam miejsca aby je przesądzić a pozbywać się nie chcę A Roza to Climbing rose tea Westerland tak było na etykietce

Dzięki za odpowiedź Westerland kiedyś miałam, ale coś mi jej korzenie zżarło, tylko nie pnącą, a zwykłą parkową -pięknie pachniała.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:51, 01 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisała)
Gosiu, jakie piękne to kwiecie u Ciebie Rozwary ładnie Ci rosną, zawsze mi się podobały pastelowo-różowe, a nie mam, mus kupić. Co to za różyczka (chyba pnąca) taka morelowa? Floksy ci się nie rozrastają za bardzo? Ja miałam na rabatach, ale przenioslam na skarpę, tam mają miejsca sporo, a na rabatch po kilku latach były za duże kępy. Ten czerwony floks intrygujący Buziaki

Agnieszko floksy trzymam w tyzach mocno bo nie mam miejsca aby je przesądzić a pozbywać się nie chcę A Roza to Climbing rose tea Westerland tak było na etykietce
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:42, 01 sie 2014

Do góry
Gosiu, jakie piękne to kwiecie u Ciebie Rozwary ładnie Ci rosną, zawsze mi się podobały pastelowo-różowe, a nie mam, mus kupić. Co to za różyczka (chyba pnąca) taka morelowa? Floksy ci się nie rozrastają za bardzo? Ja miałam na rabatach, ale przenioslam na skarpę, tam mają miejsca sporo, a na rabatch po kilku latach były za duże kępy. Ten czerwony floks intrygujący Buziaki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:07, 01 sie 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Gosiu piekne floksy i roze sliczne
pozdrawiam

Jagódko floksy to takie mini hortensje Kiedyś w każdym ogrodzie wiejskim były
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:58, 01 sie 2014

Do góry
Gosiu piekne floksy i roze sliczne
pozdrawiam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:29, 01 sie 2014

Do góry
Elik napisał(a)
Hi hi, floksy też mam. Prezencik od teściowej. Kwitną obłędnie, ale też mi obłędnie śmiecą. Buziaki.
PS: Dziewczynki przesłodkie. A prezencik od Kasi to byś mogła w zbliżeniu pokazać .

Zaraz
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:00, 01 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Pachną lilie i floksy i róże. Będę dzieliła białe i te malinowe
Super mogę liczyć na jakieś malutkie sadzoneczki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:50, 01 sie 2014

Do góry
Hi hi, floksy też mam. Prezencik od teściowej. Kwitną obłędnie, ale też mi obłędnie śmiecą. Buziaki.
PS: Dziewczynki przesłodkie. A prezencik od Kasi to byś mogła w zbliżeniu pokazać .
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:13, 01 sie 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Małgosiu podziwiam i jeszcze raz podziwiam twój pachnący ogród floksy muszą teraz niesamowicie pachnieć będziesz je może dzieliła

Pachną lilie i floksy i róże. Będę dzieliła białe i te malinowe
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:00, 01 sie 2014

Do góry
Floksy.
Wilcza Góra 23:01, 31 lip 2014

Do góry
kawałek rabaty przy zachodnim tarasie..sucho tu i ciepło ...
lawenda, floksy i trawy pysznią się w te upały ...

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 21:57, 31 lip 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Aniu kochana, szalejesz ze zmianami, że ho ho. Te rabaty są przepiękne, floksy i jeżówki...cud miód Ja bym niczego nie zmieniała.
Pozdrawiam.

Fajnie, że Ci się podoba. Ty wiesz, że mnie inspirujesz...???Co do Ciebie zajrzę!
Te zmiany nie będą rewolucyjne. Co nieco przesadzić, dopasować wielkości, usunąć piwonie, bo mnie zmęczyły, poutykać trochę traw
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:56, 31 lip 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Violu, a gdzie obrazki. Pozdrawiam i czekam na foto nowości

Oj, mam jedną nowość Moja kana zaczyna kwitnąć, ale jej nie pstryknę, bo córka aparat zabrała i za granicę się udała na wojaże wakacyjne (dobrze, że na krótko). We floksach skubana się ukryła (kana, a nie córka ) i nic nie widziałam, ale floksy się położyły po deszczu .... i tu taka niespodzianka
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:51, 31 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Takie piękne w tym roku stare poczciwe floksy

Masz racje że stare floksy są piękne i jak pachną
Kwitnące skarpy 19:43, 31 lip 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Floksy masz cudne, ten kolor...

Rozplenica już zaczyna kwitnąć? U mnie nic...zaglądam codziennie, ale żadnego kłoska nie widać.

i te liatry...piękne kępy masz. U mnie niestety w tym roku słabo kwitną, jakaś choroba się chyba przytrafiła

Twój ogród Pawle jest taki piękny, zdrowy...sama przyjemność patrzeć na te zdjęcia.
Pozdrawiam.

Floksy są boskie ten kolor oraz pasują do bisettiego
a co do rozplenicy to jak masz młodą roślinę to ona może nie miec kwiatostanów a jak jest już dorosła to spokojnie będą i kwiaty na niej
a co do liatri to ona znalazła się przez przypadek najpierw ją kupiłem a potem sobie przypomniałem że ja mam jej sporo z własnego wysiewu
Dziękuję za miłe słowai pamięc o moim ogrodzie
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 17:14, 31 lip 2014

Do góry
Aniu kochana, szalejesz ze zmianami, że ho ho. Te rabaty są przepiękne, floksy i jeżówki...cud miód Ja bym niczego nie zmieniała.
Pozdrawiam.

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 17:11, 31 lip 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Pokażę trochę mojego chaosu rabatowego Zdjęcia poranne, godz. 6.20, słońce jeszcze nie wychyliło się z zza lasu...

Białe floksy się wściekły i urosły mi do szyi...
Hortensje mam nadzieję, że urosną a wtedy zrobię im miejsce... zresztą i tak będzie przebudowa

wow wow wow miej litość aż mnie skręca w żoładku jak patrzę na te cuda. Mogę się na Tobie wzorować? Wysokościowo piękne wygląda ten kształt trójkąta. Podobają mi się też te iglaki. A czym obsadziłaś obwódkę?
Kwitnące skarpy 17:07, 31 lip 2014

Do góry
Floksy masz cudne, ten kolor...

Rozplenica już zaczyna kwitnąć? U mnie nic...zaglądam codziennie, ale żadnego kłoska nie widać.

i te liatry...piękne kępy masz. U mnie niestety w tym roku słabo kwitną, jakaś choroba się chyba przytrafiła

Twój ogród Pawle jest taki piękny, zdrowy...sama przyjemność patrzeć na te zdjęcia.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies