Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Bajkowy ogród Weroniki 19:23, 12 maj 2013

Do góry
Weroniko z dużą przyjemnością pospacerowałam po Twoich wiosennych rabatkach. Tawuły imponujące, też należą do moich ulubionych krzewów. Floksy- poduszkowce coraz piękniejsze.
Pozdrawiam.
Sosnowo 16:22, 12 maj 2013

Do góry
Piękny ogród, macie już takie dojrzałe ogrody , żywopłocik z tawuły van Houtte'a? myślę o takim.
Lecę w kulki... 12:30, 12 maj 2013

Do góry
Tawuły super, piękne mają kolory zwłaszcza teraz, taki cytrynowy
Ja chyba pomału przygotowuję się do kolejnego cięcia
Ogród Dominiki 10:53, 12 maj 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Byłam dziś na giełdzie kwiatowej w Tychach i przywiozłam cały bagażnik roślinek: żółte begonie bulwiaste, floksy szydlaste, tawuły i trochę trawek (między innymi Aureolę). Jutro wybieram się na kiermasz pod Spodek.

Znów się będzie działo
Lecę w kulki... 09:49, 12 maj 2013

Do góry
Ach te tawuły... i wiosną i jesienią zachwycają swoimi listkami. Pozdrawiam
Na Francuskiej 09:31, 12 maj 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Może i krótko, ale jak efektownie kwitną
Widzę że lubisz tawuły, ja też mam je w kilku miejscach w ogródku.

Witam nieszko
To prawda, tulipany kwitną bardzo efektownie
Tawuły miałam, ale w tym roku dokupiłam kilka krzaczków. A to za sprawą ogrodu Ani z Lecę w kulki...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:50, 12 maj 2013

Do góry
Ewa - super! Hosta na Ciebie czeka w doniczce, za późno mi się przypomniało i już jest duża chyba pojedzie ze mną do Keukenhof

Ela
- powoli też sałatę można jeść, rukola duuża

Kasia - dzięki! Pogoda taka że Twoje też migiem urosną!

Sebek dzięki - tak sobie pomyślałam Ale wczoraj przycięłam tawuły w kuleczki i z planu nici

miłęgo dnia!!!
Mój ogród, mój dom 21:35, 11 maj 2013

Do góry
Ulewa spotkała nas dzisiaj w Łajskach w ogrodniczym. Wybrałam się na rekonesans a przy okazji kupiłam dwie tawuły i żurawkę bo mi jednej zabrakło żeby dokończyć rabatę. Tam są jednak najniższe ceny. W Borowej G, jest taki wybór szczepionych ilaków, że oczopląsu można dostać. Wypasione hosty też mają.
Jeździłaś po trawy?
Ogród Dominiki 21:14, 11 maj 2013

Do góry
Byłam dziś na giełdzie kwiatowej w Tychach i przywiozłam cały bagażnik roślinek: żółte begonie bulwiaste, floksy szydlaste, tawuły i trochę trawek (między innymi Aureolę). Jutro wybieram się na kiermasz pod Spodek.
Na Francuskiej 20:40, 11 maj 2013

Do góry
Może i krótko, ale jak efektownie kwitną
Widzę że lubisz tawuły, ja też mam je w kilku miejscach w ogródku.
Bajkowy ogród Weroniki 18:35, 11 maj 2013

Do góry
Weroniko zobacz, z czym skojarzył mi się ten krzew tawuły

Ogród w kształcie litery" L" 23:40, 10 maj 2013

Do góry
Kamyczki koniecznie zlikwiduj a już napewno tą taśmę która oddziela je od kory
Te dwie rabaty się proszą o coś reprezentacyjnego tylko czy śnieg nie będzie niszczył kul i stożków jak je tam posadzisz? Szkoda by było.
Jak chcesz rozjaśnić rabatę to świetnie się do tego nadają tawuły goldmound. Mają bardzo intensywną zieleń wiosną i jak będzie cięła w ładne kulki to są reprezentacyjne też.
Widziałaś ten ogród?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1729-lece-w-kulki?page=8
Może tu Cię coś zainspiruje...

Lecę w kulki... 22:37, 10 maj 2013

Do góry
Aniu- zauroczona twoim ogrodem, już w ubiegłym roku wprowadziłam do siebie tawuły.
Rosną obłędnie i w mega tempie.
Jak często przycinasz swoje by zachować półkule ?
Czy z odciętych gałązek robiłaś może sadzonki ?
Ja swoje przycinałam tydzień temu a dziś mają po kilka niesfornych odstających pędów....
Ogród... reni 20:40, 10 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)
Dziewczyny doradzcie co tu posadzić.. za słupem jest rząd tui szmaragd i wyrównałam ten kawałek aby był jeden pas bo kosić między kamieniami i słupem nie mam siły
Nad kamieniami rosną marcinki wysokie,piwonia... myślałam o bodziszku, szałwii omszonej , pasowałoby? A co przed kamieniami? Musiałoby być coś niskiego

A może tawuły golden princes?? Dałoby żywą jasną zieleń, kwitną na różowo, można formować w kulki i strzyc do woli więc za wysokie nie będą poza tym od wiosny do jesieni masz zagospodarowaną rabatę. A między nimi szałwia omszona też wyglądałaby ok a jesienią przebarwiają się na pomarańcz ... No i są tanie- po kilka złoty zależy jak duże. I wieloletnie
Ogród... reni 20:40, 10 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)
Dziewczyny doradzcie co tu posadzić.. za słupem jest rząd tui szmaragd i wyrównałam ten kawałek aby był jeden pas bo kosić między kamieniami i słupem nie mam siły
Nad kamieniami rosną marcinki wysokie,piwonia... myślałam o bodziszku, szałwii omszonej , pasowałoby? A co przed kamieniami? Musiałoby być coś niskiego

A może tawuły golden princes?? Dałoby żywą jasną zieleń, kwitną na różowo, można formować w kulki i strzyc do woli więc za wysokie nie będą poza tym od wiosny do jesieni masz zagospodarowaną rabatę. A między nimi szałwia omszona też wyglądałaby ok a jesienią przebarwiają się na pomarańcz ... No i są tanie- po kilka złoty zależy jak duże. I wieloletnie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 16:29, 10 maj 2013

Do góry
Witam Cię Dajano. Na wątku Zbyszka wyczytałam, że nie wiesz czy ten Twój krzew obsypany białym kwieciem to tawuła. To jest w 100 % tawuła wczesna. Jest kilka odmian tych uroczych krzewów. Jak będziesz miała chwilę, to wejdz na mój wątek i oglądnij moje tawuły. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę szybkiego ukończenia prac.
Nasz przydomowy ogródek 14:36, 10 maj 2013

Do góry
Dziekuje Zbyszku za odwiedziny było mi naprawdę bardzo miło .Widzę nowe nasadzenia na rabacie .Na temat roslin to wiele nie podyskutuje bo laikiem jestem w tej dziedzinie, ale patrząc na twoje tawuły juz wiem że nie znalazłam u siebie przez przypadek krzaczka który tak nazwałam.Ciekawe co ja zatem znalazłam, musze to w domu wyjasnić Wiem tylko ze jest ładny i cały obsypany białym drobnym kwieciem .Listki ma inne niz twoje wiec nie jest to tawuła .Piekny masz ogród i taki zadbany .Miłego dnia Zbyszku
Nasz przydomowy ogródek 18:54, 09 maj 2013

Do góry
Marysiu tawuły będą cięte i nie będą dopuszczane do kwitnienia.
Nasz przydomowy ogródek 17:12, 09 maj 2013

Do góry
Zbyszku, przepraszam, że się wtrącę, ale moim zdaniem za blisko siebie posadziłeś te tawuły. One są bardzo ekspansywne i zasłonią Ci żurawki. Chyba, że wymyśliłeś dla nich jakiś specjalny pokrój. Moja 3 - letnia już wygląda tak. Może Twoja to inna odmiana, ale po liściach sądzę, że taka sama.

Nasz przydomowy ogródek 16:09, 09 maj 2013

Do góry
Aniu, Aniu, Irenko, Urszulo, Julito. Dziękuję za odwiedziny i miłe wpisy. Wiosna na całego a właściwie lato jest. Teraz 26 stopni w cieniu. Zgroza.

Ewo tawuły śliczne są i już dawno myślałem gdzie ich dać. Znowu ominęłaś naszą chałupę. Jak Ci kiedyś pisałem?

Karolinko do tego imienia czuję wielki sentyment bo tak na imię ma nasza wnusia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies