Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogródek Iwony 20:59, 01 sty 2015

Do góry
Dziś miałam fajne spotkanie
Wczoraj zadzwonił mąż Oli (Kosolkowa Pasja) i umówiliśmy się na spotkanie
W planach był spacer po śniegu, ale śniegu dziś nie bardzo. Wpadli na chwilę do mnie na kawkę: Ola, jej mąż i dwójka ślicznych dzieciaczków.
Mam fotkę z Olą, jej, jaka z niej śliczna dziewczyna i taka skromna. Prosiła, by jej nie wstawiać, zresztą dobrze, bo ja bym musiała najpierw boczki ociosać, hi, hi.
Ale od Oli dostałam śliczny wianek i tego nie zabroniła wstawiać, więc się nim pochwalę Wianuszek można powiesić, ale zostawiłam go w honorowym miejscu na stole. Jest zrobiony z suszków i bardzo pasuje na tą poświąteczną porę:

Przez to całe zamieszanie z urodzinami młodego, byłam zakręcona, jak wieczko na słoiku normalnie. Dopiero, jak pojechali, uzmysłowiłam sobie, ze ze mnie gapa. Nic nie dałam ani Oli, ani jej dzieciaczkom. Nawet nie miałam czasu spokojnie pogadać, musimy więc powtórzyć spotkanie.

Olu, pięknie dziękuję. Poprawię się
Ogród z perspektywą na przyszłość 17:33, 01 sty 2015

Do góry
Doszłam do 168 strony i spaliłam ciasteczka

Piękny wianek. Czy słyszałaś albo robiłaś wianek z gałęzi winobluszczu? Tak patrząc na swoją siatkę doszłam do wniosku, że to mógłby być dobry materiał.

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku ! Spełnienia marzeń i realizacji nowych wyzwań
Ogród w budowie - nieustającej 16:00, 01 sty 2015

Do góry
Zaglądam w Nowym Roku, o bombkach poczytałam nie wiem czy pisałam czy nie, ale ten wianek tarasowy na stoliku jest fantastyczny. Pomysł do naśladowania i kolorystyka też pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:27, 31 gru 2014

Do góry
W odpowiedzi na wasze miłe komentarze mam kilka zdjęć. Przed chwilą robione, ale dziś szaro, szkoda, że wczoraj nie psrtyknęłam.

Cd. dekoracji

Wianek ze świerka srebrnego, który się ciut rozsypał - puścił prawy dół i spadło kilka bombek.

i takie śmiszne cuś z cyprysików (gorzej wyglądają na zdj.)

To właśnie tu 22:02, 30 gru 2014

Do góry
Powietrza współczuję. Wianek klimatyczny, zdradza preferencje właścicielki Podkowa podobno przynosi szczęście, mus ją mieć podczas kopania fundamentów pod nowy dom znaleźliśmy podkowę, starą i pordzewiałą. Ktoś powiedział, na szczęście. Jakimś cudem podkowa nie przepadła podczas budowy, leżała to tu, to tam, nadal jest na schodach i pilnuje wejścia do pustego jeszcze domu. Najfajniejsze jest to, że kolejne ekipy odkładały ją na miejsce
I z podkową, czy bez, dużo szczęścia i powodzenia w Nowym Roku życzę
Ogród w budowie - nieustającej 21:05, 30 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Łakomie wszystko obejrzałam. O sekatorze pomyślałam, że wyciągnęłaś go właśnie z kompostu. Kto wykonuje takie cuda - mistrzowie belgijscy? Pięknie przystroiłaś dom i otoczenie. Girlanda nad kominkiem b. ładna. Jak palicie w kominku, to ile ona wytrzyma bez sypania się?
Wianek ogrodniczki i dzwonek .

Nie mam pojęcia kto robi podobne narzędzia z czekolady, chyba nie Belgowie jednak. W tym roku w Krakowie też podobno były. Złudzenie jest niesamowite, a to po prostu czarna czekolada, mocno obsypana ciemnym kakao, które wygląda jak rdza.

Girlandę nad kominek zawsze robię z jodły kaukaskiej, a ona nie gubi igieł, tylko się zasusza i nieco traci ten głęboki, ciemnozielony tkolor. Nawet jak się pali w kominku, to dwa tygodnie wytrzymuje.

Mira pytała, czy się ściana nie brudzi od girlandy- absolutnie nie, gałęzie układam i łączę zielonym drucikiem, robi się to dużo szybciej i prościej niż wianek. Dobrze jest, jak półka nad kominkiem jest wystarczająco szeroka.
W miniformacie 19:46, 30 gru 2014

Do góry
Beatko .. Bardzo ładńy ten grabowy wianek .. Taki minimalistyczny..ja takie bardzo lubię

Ściskam Cię mocno , pozdrowionka dla A oraz mizianko dla Ar .. Życzymy Wam samych sukcesów i radości w tym Nowym Roku
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:00, 29 gru 2014

Do góry
w ostatniej chwili powstał wianek ... tzn wcześniej powstało wiele ale fszystkie jakoś wyszłyyy )))))))))))))

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:56, 29 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

O każdym oknie pamiętałaś! Świetny wianek - tej tradycji u nas w ogóle nie było. Ona jest z rodowodem protestanckim: od wieńca adwentowego (oczekując zapalamy kolejno świece) powstał wianek świąteczny (takie przedłużenie i pełnia radości i obfitości). Może Wielkopolanie ją (tradycję) mieli najszybciej, przejmując od "bambrów".

Ja myślę, że do małopolski to raczej nie bambry przyciągnęły wianki. U nas była duża emigracja do Ameryki i takie dekoracje są raczej z tamtego kierunku.
No w każdym razie moje wianki to klasyczna moda Ogrodowiskowa - ja mam po tej linii .
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:17, 29 gru 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

śliczny ten wianek
u mnie też ledwo przyprószony ogród ale jak dla mnie ta ilość śniegu by mi wystarczyła
pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

Ela u mnie dosypało sporo tego białego...
ślisko i mroźno, ale to w końcu zima
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:22, 29 gru 2014

Do góry
mira napisał(a)

Gabrysiu to niezwykle miłe czytać taki komentarz.
Tak te wiatry przed świętami były okropne i nie dość, że się na zewnatrz coś robić nie chciało to i wewnątrz miło nie było.

U nas stroiki zawsze były.
Ja w tym roku mam stroiki, wianki i bukiety. Gabrysiu za rok muszę jeszcze girlandę wyprodukować ale przygotowania trzeba zacząć wcześniej już wiem - znaczy zawsze wiem i jakoś trudno to zmienić

mój stroikowo- doniczkowy designe

O każdym oknie pamiętałaś! Świetny wianek - tej tradycji u nas w ogóle nie było. Ona jest z rodowodem protestanckim: od wieńca adwentowego (oczekując zapalamy kolejno świece) powstał wianek świąteczny (takie przedłużenie i pełnia radości i obfitości). Może Wielkopolanie ją (tradycję) mieli najszybciej, przejmując od "bambrów".
Ogród w budowie - nieustającej 10:17, 29 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Stare, zardzewiałe narzędzia, np. sekatory mają swój niepowtarzalny urok, nieprawdaż?.

No i po co ona nam pokazuje stary, zardzewiały sekator?
Niepodzianka - on jest cały z czekolady.
Życzę Wam słodkich Świąt.

Łakomie wszystko obejrzałam. O sekatorze pomyślałam, że wyciągnęłaś go właśnie z kompostu. Kto wykonuje takie cuda - mistrzowie belgijscy? Pięknie przystroiłaś dom i otoczenie. Girlanda nad kominkiem b. ładna. Jak palicie w kominku, to ile ona wytrzyma bez sypania się?
Wianek ogrodniczki i dzwonek .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:40, 29 gru 2014

Do góry
Dekoracje z derenia rozłogowego super pomysłowa a na dodatek w Twoich barwach. U mnie dereń rośnie na razie mały. A wianek już wisi dało się .
Jak tam książka idzie ku końcowi ?

pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:50, 28 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
w kuchni zawsze jest cieplej, szczególnie jak się gotuje czy piecze. Mi tam nie przeszkadza tym bardziej że ja lubię z gołymi stopami i na krótki rękaw.
Dekoracje w tym roku 'szły' mi ciężko, tzn robione w ostatnim momencie. Wianek na drzwi wieszałam w Wigilię. Miałam jeszcze kilka pomysłów w zanadrzu, ale czasu mi nie starczyło i np światełka na baterie leżą elegancko w kartoniku nawet nie rozpakowane, bombki które miały zawisnąć pod żyrandolem w salonie również...
Nie mniej jednak cieszę się, że Ci się podoba

Masz rację na pokojach 23 stopnie mam.
Nie żartuj, a ja myślałam, że tylko ja tak mam też najbardziej na gołe stopy uwielbiam... wszędzie, gdzie idę "w gości" wciskają mi kapcie i nie mogą zrozumieć, że ja już w skarpetkach wystarczająco się męczę

Moje ozdoby też robione w weekend przed świętami no może oprócz białych gwiazdek z papieru, które wiszą w oknach i którymi ozdobiłam prezenty, te rzeczywiście zrobiliśmy wcześniej.
Moje ukochane miejsce na ziemi 12:59, 28 gru 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
ostatnio zrobiony wianuszek zawisł w altance...

śliczny ten wianek
u mnie też ledwo przyprószony ogród ale jak dla mnie ta ilość śniegu by mi wystarczyła
pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
Ogród w budowie - nieustającej 23:00, 27 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Piękna choinka jest i u Ciebie w domu, widziałam zdjęcia. Styl eklektyczno-historyczny, to jest to.
Dlaczego się dziwisz, że mam wianek cały z bombek? Ja przecież bardzo, bardzo lubię bombki. Wicher przed świętami nie pozwolił na więcej dekoracji.

Wspaniałą mamy zimę od dzisiaj, ciągle sypie, jest poniżej zera. Mąż odgarniał śnieg z podjazdu na przyjazd gości, jednym słowem prawdziwe, białe Boże Narodzenie.
A najfajniejsze jest to, że jeszcze kilka pięknych, wolnych dni przed nami.

Z tym eklektyzmem u mnie mizernie...ale miło mi bardzo, że ślady zauważasz

Święta nas nastrajają i na to nie mamy wpływu...pięknie jest, czekam na twoją zimę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 27 gru 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aż spojrzałam na termometr ... na zewnątrz -8, a w kuchni 24,5*C ... mogłoby być ciut chłodniej....
Aneta bardzo podobają mi się Twoje dekoracje świąteczne - bardzo w moim stylu.
w kuchni zawsze jest cieplej, szczególnie jak się gotuje czy piecze. Mi tam nie przeszkadza tym bardziej że ja lubię z gołymi stopami i na krótki rękaw.
Dekoracje w tym roku 'szły' mi ciężko, tzn robione w ostatnim momencie. Wianek na drzwi wieszałam w Wigilię. Miałam jeszcze kilka pomysłów w zanadrzu, ale czasu mi nie starczyło i np światełka na baterie leżą elegancko w kartoniku nawet nie rozpakowane, bombki które miały zawisnąć pod żyrandolem w salonie również...
Nie mniej jednak cieszę się, że Ci się podoba
Nadzieja na piękny ogród 21:50, 27 gru 2014

Do góry
W końcu sypnęło trochę śniegiem
Syn miał dzisiaj ubaw.

Moje wejście do domu wygląda tak, z własnoręcznie zrobionym wiankiem na drzwiach. (pomysł na wianek zaczerpnięty od Łukasza)
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:26, 27 gru 2014

Do góry
Piękne dekoracje, wianek na drzwiach faktycznie idealny jest Macham poświątecznie
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:10, 27 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Mira, rewelacyjny jest ten wianek, ale mi się podoba. Wszystko super, ale ten wianek jest naj.
I chyba wiem, dlaczego nie możesz go powiesić. Pewnie z tej samej, co ja przyczyny - u nas na południu od paru dni straszliwie wieje. Narobiłam sobie wianków - dzwonków i mogłam powiesić na zewnątrz tylko jeden na drzwi, bo jest na nim tylko kokarda. Resztę strach wieszać i rozkładać.
Samego najlepszego na Święta.

Gabrysiu to niezwykle miłe czytać taki komentarz.
Tak te wiatry przed świętami były okropne i nie dość, że się na zewnatrz coś robić nie chciało to i wewnątrz miło nie było.

U nas stroiki zawsze były.
Ja w tym roku mam stroiki, wianki i bukiety. Gabrysiu za rok muszę jeszcze girlandę wyprodukować ale przygotowania trzeba zacząć wcześniej już wiem - znaczy zawsze wiem i jakoś trudno to zmienić

mój stroikowo- doniczkowy designe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies