Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród w budowie - nieustającej 16:44, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gabrysiu wrzucam prywatę...... wybacz... ale patrzę na bombkę i widzę portret Felka. Nic tylko ukraść bombusię Zaglądałam do Ciebie cały czas, tylko z powodów innych nie byłam w stanie odnieść się do postów.

Choinka do jedzenia nigdy u mnie nie byłą, ale zawsze były rożne smaczne rzeczy do podjadania, a raczej do podkradania I coś się jeszcze zostało, bo wnusio nigdy nie jadł cukierków, ale na choince od razu wypatrzył czekoladki... i udało mu się ja podkraść Nie wiem co zapamięta z takiej choinki w tym wieku, ale na chwilę obecną było to coś co pamięta.
Twoja choinka i ozdoby są piękne... takie lubię... to mi w duszy gra. Szukałam z koleżanką inspiracji na wianek z orzechami (bo taki che by jej zrobić na przyszły rok) i... najbardziej się nam spodobał Twój z zeszłego roku.

Spotkanie na bobmkowanie..... u Ciebie ...może być.. autostradą jest teraz całkiem szybko, myślę, że 1,5 godziny i na miejscu. na szydełku kiedyś też dziergałam..ale się nie podejmuję powrotu do rękodzieła. Jestem chętna na spotkanie...czy to jajka czy bombki.. stawię się i może nawet któraś z moich koleżanek podkarpackich by się zabrała ze mną.. jak nie masz nic przeciw......

U mnie dopiero dziś przyszła odwilż, ale śniegu było bardzo mało..

Kumkwiata nigdy nie jadałam, wiec jak Agata nie znam smaku...

Pierniki za rok też robię..z wnusiem..... w tym roku nauczyłam się robić pierogi.. to i tak wielki sukces w moich zdolnościach kulinarnych.. a i kapuśniaczki wg przepisu Bogdzi zrobiłam. Baaaaa zostały nawet zjedzone

Sporo jeszcze miałam w głowie co miałam napisać, ale zrobię wyślij, bo na laptopie potrafi mi zjeść wpis.....

Masz naprawdę piękne dekoracje, choinkę..... piękne to takie co nie tylko są ładne ale mają "duszę" "klimat". mają to coś... nie wiem jak to określić słowami....

Oczywiście wszystkiego dobrego w Nowym roku... ogrodowo, życiowo, zdrowotnie...

Aniu, ujęłaś mnie bardzo tym wpisem, z którego wynika dla mnie jeszcze jaśniej, że jest w Tobie mnóstwo ciepłych i domowych zakątków. A może wnuczek to uzewnętrznił?
Kochasz, pieczesz, gotujesz, wijesz winaki, robisz ozdoby - już nie mów, że to tak "mimo woli", bo ja myślę że to właśnie Cię cieszy i leje miód na serce.

Zdjęcie maluszka zestawione ze starym rysunkiem, rzeczywiście oddaje podobieństwo w tych buźkach. Kiedy tak czytam jak piszesz o wnuczku, to zaczynam rozumieć coraz lepiej, o co chodzi w tych babciowo-dziadkowych miłościach. Człowiek ma małe dzieci, które szybko rosną, usamodzielniają się, odchodzą od nas, a chciałoby się przytulić i pogadać do kogoś słodkiego, małego, kto przypomina nam jak sami byliśmy tak niedawno rodzicami z maluchem. Mój syn jest jeszcze trochę za młody i pewnie tak szybko wnuków mi nie zapewni, ale pomarzyć mogę.

Za wszystkie Twoje miłe słowa - serdecznie dziękuję.
O bombkowaniu myślę na wiosnę, jak już w ogrodzie będzie ładnie.

Ogród w cieniu drzew 14:45, 04 sty 2015

Do góry
W ogrodzie szaro, buro i ponuro...
Pokaże Wam swój świąteczny wianek; powstał zainspirowany Waszymi pracami. Miał trafić na aukcję charytatywną ale okazało się, że nie doszła do skutku.
Wszystko co naturalne w wianku pochodzi z mojego ogrodu.

Jedynie mandarynki nie rosną, a szkoda...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:11, 04 sty 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Spóźnione, ale szczere
Wybieram biały wianek, śliczny Fajnych pomocników miałaś do ubierania choinki U mnie wiatr i pada, brr

Dziekuje za noworoczne zyczenia, u nas śnieg spadł jak pisałam wyżej ale nie polezy... za ciepło.
W tygodniu odezwe sie do cieboie w kwesti spotkania, telefonicznie
Pozdrawiam !
Ogród w budowie - nieustającej 21:11, 03 sty 2015

Do góry
Kumkwaty? Pierwsze słyszę.

Gabrysiu, bombki decupage mnie zachwyciły.
A wianek ogrodnika i nakominkową girlandę wrzuciłam so inspiracji na przyszły rok, bo świetne są.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:10, 03 sty 2015

Do góry
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Spóźnione, ale szczere
Wybieram biały wianek, śliczny Fajnych pomocników miałaś do ubierania choinki U mnie wiatr i pada, brr
Ogródek Iwony 20:02, 03 sty 2015

Do góry
To Wasze spotkanie ogrodowiskowe było pierwsze w tym roku.....przefajne z Was dziewczyny z takim pomysłem, zapowiadacie niezwykłe spotkania

Cudowny wianek...i...ptasi goście
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:59, 03 sty 2015

Do góry

No w każdym razie moje wianki to klasyczna moda Ogrodowiskowa - ja mam po tej linii .

Ja też po tej linii... i u nikogo w okolicy dalszej i bliższej nie widziałam takich ozdób. twój wianek jest perfekcyjny..tak jak i Ty. Kiermaszu w Krakowie żałuję, też chętnie bym takie bombeczki kupiła. U nas nie ma takich

Podsumowanie roku jak co roku, zawsze sumiennie i dokładnie

Ty porządkujesz foty, a ja szperałam w poszukiwaniu do wizytówki... bo była już nieaktualna.

Zdrówka w nowym roku do łopaty i nie tylko.. popieram i odwzajemniam.
Ogród w budowie - nieustającej 10:59, 03 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
W środku:

Bombki w stare obrazki, ale to nie jest dekupage:

Gabrysiu wrzucam prywatę...... wybacz... ale patrzę na bombkę i widzę portret Felka. Nic tylko ukraść bombusię Zaglądałam do Ciebie cały czas, tylko z powodów innych nie byłam w stanie odnieść się do postów.

Choinka do jedzenia nigdy u mnie nie byłą, ale zawsze były rożne smaczne rzeczy do podjadania, a raczej do podkradania I coś się jeszcze zostało, bo wnusio nigdy nie jadł cukierków, ale na choince od razu wypatrzył czekoladki... i udało mu się ja podkraść Nie wiem co zapamięta z takiej choinki w tym wieku, ale na chwilę obecną było to coś co pamięta.
Twoja choinka i ozdoby są piękne... takie lubię... to mi w duszy gra. Szukałam z koleżanką inspiracji na wianek z orzechami (bo taki che by jej zrobić na przyszły rok) i... najbardziej się nam spodobał Twój z zeszłego roku.

Spotkanie na bobmkowanie..... u Ciebie ...może być.. autostradą jest teraz całkiem szybko, myślę, że 1,5 godziny i na miejscu. na szydełku kiedyś też dziergałam..ale się nie podejmuję powrotu do rękodzieła. Jestem chętna na spotkanie...czy to jajka czy bombki.. stawię się i może nawet któraś z moich koleżanek podkarpackich by się zabrała ze mną.. jak nie masz nic przeciw......

U mnie dopiero dziś przyszła odwilż, ale śniegu było bardzo mało..

Kumkwiata nigdy nie jadałam, wiec jak Agata nie znam smaku...

Pierniki za rok też robię..z wnusiem..... w tym roku nauczyłam się robić pierogi.. to i tak wielki sukces w moich zdolnościach kulinarnych.. a i kapuśniaczki wg przepisu Bogdzi zrobiłam. Baaaaa zostały nawet zjedzone

Sporo jeszcze miałam w głowie co miałam napisać, ale zrobię wyślij, bo na laptopie potrafi mi zjeść wpis.....

Masz naprawdę piękne dekoracje, choinkę..... piękne to takie co nie tylko są ładne ale mają "duszę" "klimat". mają to coś... nie wiem jak to określić słowami....

Oczywiście wszystkiego dobrego w Nowym roku... ogrodowo, życiowo, zdrowotnie...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:54, 02 sty 2015

Do góry
2, drugi wianek biały z elementami srebra i białego brokatu - wisi jako przeciwwaga na drzwiach ale od wewnętrznej strony

Ogród zapachów u Jasi 21:36, 02 sty 2015

Do góry
Jasiu zaglądam żeby życzyć ci w nowym roku nowych wspaniałych wrażeń i przygód .

zaskoczona jestem że cleome samo się wysiało u ciebie ..no to wiosną będę uważać .
rudbekia z fotek wspomnieniowych ukłuła mnie w serce ,bo moja wymarzła w bezśnieżną zimę ,a tak cieszyła moje oko ...pozdrawiam

ps. Jasiu nie uwierzysz wianek na furtce wisi już od świąt i nikt sie na niego nie skusił ....jednak mam teorie ..po prostu się nie podoba, bo za wiejski z szyszek i żołędzi
Kosolkowa Pasja 21:45, 01 sty 2015

Do góry
Zachwycił mnie Twój srebrno - niebieski wianek!
Ogródek Iwony 21:15, 01 sty 2015

Do góry
Aaaale suuper faktycznie, takie Ogrodowiskowe spotkania są cudowne
Wianek śliczny
Ogródek Iwony 20:59, 01 sty 2015

Do góry
Dziś miałam fajne spotkanie
Wczoraj zadzwonił mąż Oli (Kosolkowa Pasja) i umówiliśmy się na spotkanie
W planach był spacer po śniegu, ale śniegu dziś nie bardzo. Wpadli na chwilę do mnie na kawkę: Ola, jej mąż i dwójka ślicznych dzieciaczków.
Mam fotkę z Olą, jej, jaka z niej śliczna dziewczyna i taka skromna. Prosiła, by jej nie wstawiać, zresztą dobrze, bo ja bym musiała najpierw boczki ociosać, hi, hi.
Ale od Oli dostałam śliczny wianek i tego nie zabroniła wstawiać, więc się nim pochwalę Wianuszek można powiesić, ale zostawiłam go w honorowym miejscu na stole. Jest zrobiony z suszków i bardzo pasuje na tą poświąteczną porę:

Przez to całe zamieszanie z urodzinami młodego, byłam zakręcona, jak wieczko na słoiku normalnie. Dopiero, jak pojechali, uzmysłowiłam sobie, ze ze mnie gapa. Nic nie dałam ani Oli, ani jej dzieciaczkom. Nawet nie miałam czasu spokojnie pogadać, musimy więc powtórzyć spotkanie.

Olu, pięknie dziękuję. Poprawię się
Ogród z perspektywą na przyszłość 17:33, 01 sty 2015

Do góry
Doszłam do 168 strony i spaliłam ciasteczka

Piękny wianek. Czy słyszałaś albo robiłaś wianek z gałęzi winobluszczu? Tak patrząc na swoją siatkę doszłam do wniosku, że to mógłby być dobry materiał.

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku ! Spełnienia marzeń i realizacji nowych wyzwań
Ogród w budowie - nieustającej 16:00, 01 sty 2015

Do góry
Zaglądam w Nowym Roku, o bombkach poczytałam nie wiem czy pisałam czy nie, ale ten wianek tarasowy na stoliku jest fantastyczny. Pomysł do naśladowania i kolorystyka też pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:27, 31 gru 2014

Do góry
W odpowiedzi na wasze miłe komentarze mam kilka zdjęć. Przed chwilą robione, ale dziś szaro, szkoda, że wczoraj nie psrtyknęłam.

Cd. dekoracji

Wianek ze świerka srebrnego, który się ciut rozsypał - puścił prawy dół i spadło kilka bombek.

i takie śmiszne cuś z cyprysików (gorzej wyglądają na zdj.)

To właśnie tu 22:02, 30 gru 2014

Do góry
Powietrza współczuję. Wianek klimatyczny, zdradza preferencje właścicielki Podkowa podobno przynosi szczęście, mus ją mieć podczas kopania fundamentów pod nowy dom znaleźliśmy podkowę, starą i pordzewiałą. Ktoś powiedział, na szczęście. Jakimś cudem podkowa nie przepadła podczas budowy, leżała to tu, to tam, nadal jest na schodach i pilnuje wejścia do pustego jeszcze domu. Najfajniejsze jest to, że kolejne ekipy odkładały ją na miejsce
I z podkową, czy bez, dużo szczęścia i powodzenia w Nowym Roku życzę
Ogród w budowie - nieustającej 21:05, 30 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Łakomie wszystko obejrzałam. O sekatorze pomyślałam, że wyciągnęłaś go właśnie z kompostu. Kto wykonuje takie cuda - mistrzowie belgijscy? Pięknie przystroiłaś dom i otoczenie. Girlanda nad kominkiem b. ładna. Jak palicie w kominku, to ile ona wytrzyma bez sypania się?
Wianek ogrodniczki i dzwonek .

Nie mam pojęcia kto robi podobne narzędzia z czekolady, chyba nie Belgowie jednak. W tym roku w Krakowie też podobno były. Złudzenie jest niesamowite, a to po prostu czarna czekolada, mocno obsypana ciemnym kakao, które wygląda jak rdza.

Girlandę nad kominek zawsze robię z jodły kaukaskiej, a ona nie gubi igieł, tylko się zasusza i nieco traci ten głęboki, ciemnozielony tkolor. Nawet jak się pali w kominku, to dwa tygodnie wytrzymuje.

Mira pytała, czy się ściana nie brudzi od girlandy- absolutnie nie, gałęzie układam i łączę zielonym drucikiem, robi się to dużo szybciej i prościej niż wianek. Dobrze jest, jak półka nad kominkiem jest wystarczająco szeroka.
W miniformacie 19:46, 30 gru 2014

Do góry
Beatko .. Bardzo ładńy ten grabowy wianek .. Taki minimalistyczny..ja takie bardzo lubię

Ściskam Cię mocno , pozdrowionka dla A oraz mizianko dla Ar .. Życzymy Wam samych sukcesów i radości w tym Nowym Roku
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:00, 29 gru 2014

Do góry
w ostatniej chwili powstał wianek ... tzn wcześniej powstało wiele ale fszystkie jakoś wyszłyyy )))))))))))))

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies