Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:51, 22 maj 2012

Do góry
Dziewczyny coś tam dzisiaj zdjęć zrobiłam
Najpierw starty po przymrozku w ubiegłym tygodniu...
Hortensje te pójdą na kompost, nie dość, ze kwatów nie będzie to jeszcze lisćie straszne

Na szczęście już hoduję nowe w donicach

Rodgersja - z jej powodu mi się chciało płakać ....
Liście miała jak wielkie kasztanowce..

Aktulanie w ogrodzie mam większy skrzyp niż rośliny. Ale ma to w głebokim poważaniu, albo będą rośliny śilne na moim wygwizdowie albo je wywalę!!!
A specjalnie dla Juzi moje wypalone na słońcu runianki. MOże kiedyś doczeka się cienia magnoli i rozplenicy...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:47, 22 maj 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
A gdzie znalazłaś żurawy za taki piniądz?

no właśnie niepozorne ogrodnictwo na obrzeżach miasta Zurawki są małe ale wole zpapłacić 4,5 niż 10 zł i tak urosną
Początki w Kruklandii 22:28, 22 maj 2012

Do góry
Justyna mam runiankę na slońcu i też mi przypala i na dodatek wymraza w kaźdy przymrozek. Ale się nie poddaję, leję wodą i czekam aż magnolia podrośnie i zrobi jej cien. No i może kiedyś rozplenica urośnie, ktora ją zacieniuje od słońca. A czy ty masz ją czym przesłonić???
Tzrmieliny są śliczne więc się nie zastanwiaj wykopuj runiankę i sadź trzmieliny.
Początki w Kruklandii 22:26, 22 maj 2012

Do góry
Justyna nasadzenia przy tarasie rewelacja. Ciurkadełko super i nawet nikomu nie mów że to imitacja, 90% się nie zorientuje bo będzie podziwiać całokształt!!!
Dlaczego masz doła???? Przecież ogród pięknieje z dnia na dzień??
Niestety trzeba poczekać 2-3 aby nabrał dojrzałości, tak to już jest z roślinami, że jak takie piciulkowe są (znaczy się malutkie ) to efektu jeszcze dla właściciela nie ma.
Ja natomiast nie wyrabiam ze sprzątaniem bajzla. W weekend zrobiłam prządki na tyłach, ale M dzisiaj drewno przywiozł i zrobił przemeblowanie pod wiatą i mam znów bajzel!!! I też mam kryzys
Co do traw to miskanty zamówiłam silberfeder a dostanę grosse fontaine...
Ale zacznij rozglądać sie w ogrodnictwach bo zaczął się sezon na trawy, u nas już pierwsze trawy sie pojawiły.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:14, 22 maj 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Konstancjo żeby był efekt to tyle trzeba niestety....ja kupiłam 26 i tragicznie to wygląda

Marzenko czekam na foto

Juzia a czego 26 szt ??? Biegnę do Ciebie bo dawno nie byłam! Jak liliowce ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:13, 22 maj 2012

Do góry

Iza,
A tak na serio aby było widać efekt niestety takie iłości trzeba plamami sadzić, w przeciwnym razie w mnogości i różnorodności zniknie efekt To przykazanie nr jeden szefowej
Poza tym mam projekt, ktorego się trzymam
No nie do końca bo host w projekcie mialam tylko 5 a już mam łącznie 20 szt
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:11, 22 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
40 runianek ... ... tu nikt nie kupuje poniżej 10tki ?

Iza zasada nr jeden nic poniżej 10 szt
Żurawek od razu machnęłam 20 szt a host 14....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:10, 22 maj 2012

Do góry
ircia napisał(a)

Lecę sadizć bo mam pełno runianek, żurawek (NN zielono bordowe) i host - kupiłam dzisiaj świetne, ktore widzialam w ogrodzie botanicznym stiletto, oraz patriot i francee, bo mi moje padły w czasie ostatniego przymrozku....

Super Marzenko - ja czekam na fotki. Twój ogród nieustannie mnie fascynuje
Gdzie Ty to wszystko mieścisz? Chyba robisz rewolucję w projekcie

Irciu właśnie gęsto się robi ale to pocieszenie dla calego ogrodowiska że za ok 2 lata na wszystkie zloty będę z pełnym bagażnikiem roślin przyjeżdżać bo mi się nic w ogrodzie nie będzie mieściło
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:09, 22 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko wpadłam zobaczyć co słychać ... Wieloszka wraca 28.05 ...musimy się spotkać omówić konkrety w sprawie zjazdu ... nie wiem , czy w tygodniu nie trzeba będzie się umówić ... bo weekendy zaplanowane szczególnie 02.06

Magada ja do 2.06 odpadam.... Bo ma przesuniętą imprezę i musze otoczenie skończyć Do nocy będę w ogrodzie pracować ale po 2.06 jestem do dyspozycji.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:07, 22 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Marzeno nie katuj. Zwłaszcza ż, h, r! Pokaż i powiedz, jak drogo albo jak tanio i gdzie.
Umlauty, powiadasz? Nawet nie zauważyłam.

Runianki nie pamiętam bo już dwa tygodnie czekaly na zmiłowanie...
Zurawki po 4,5, hosty po 4,5 miniaturowe te na s juź nazwy nie pamiętam a patriot i francee po 8 zł. Kupowalam w Mirkowie bo mi się przypomnialo ze tam ogrodnictwo jest
Runianki chyba po 4,9??? A vatiegata były droższe ale zabij nie pamiętam po ile...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:04, 22 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Lecę sadizć bo mam pełno runianek, żurawek (NN zielono bordowe) i host - kupiłam dzisiaj świetne, ktore widzialam w ogrodzie botanicznym stiletto, oraz patriot i francee, bo mi moje padły w czasie ostatniego przymrozku....

żurawki znam ... runianki wygooglałam ... hosty na liście na wczoraj bo potrzeba mi sztuk kilkanaście ... Marzenko miej litość i pstryknij jak wszystkie te cuda w ziemi będą ... tu człowiek czeka ...

Jak posadziłąm ok 40 runianek, podlałam bambusy, runianki i trawnik, donice to była 22 i nici z fotek. Jutro obiecuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:45, 22 maj 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:36, 22 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gren Carpet berberys. Jakbyś mogła sprawdzić koło siebie (Bruecknera i Zielone Centrum), będę wdzięczna.

Pszczółko w czwartek planujębyć na Brucknera bo może róże okrywowe dostaną, ktorych nigdzie nie mogę kupić....
A do ZC pojadę w piątek. Dam Ci znać
A jaka poprawna pisownia umalutów po niemiecku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:34, 22 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, plany to i muzyka musi być
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=F0-gaqoAsgM

Irenko mam płytę Kate
Dziękuję czytałam od kogo dostałaś
Ogród Magdalenka 17:33, 22 maj 2012

Do góry
Madziu nie byłam na kiermaszu bo mi drogę remontują i nie ma teraz pod drodze
Jeśli potzebujesz to podjadę ?
Lecę w kulki... 17:25, 22 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Wróciłam z ogródka....
Posadziłam te wysuszone i poparzone surfinie
Stare ścieżki z bruku zaczynają zarastać zielonym...trzeba pryskać
Coś mi żre brzozę....trzeba pryskać
''Depresikum Ogrodikum'' trwa..........................., ale już mi lepiej....

Buziaki dla Dobrego Duszka

Anno gdybym cię była nie poznała, to bym w tę depresję uwierzyła !!!!!

Gdy zobaczyłam ogród Danusi to też w depresję wpadłam, jak oglądam ogrody u mnie na wsi to optymizmem tryskam Perfekcjonistki tak mają, a nie dziwi mnie to zwłaszcza gdy ekipa brukarzy w akcji.... Ale pomyśl - nadejdzie taki dzień gdy zapakują swoje brudne ciuchy, łopaty, taczki, szczotki, i cholera wie co jeszcze i odjadą w siną dal i będziesz tak szczęśliwa jak nigdy !!!
A pomysł Izy z podmianką teź mógłby być skuteczny
Lecę w kulki... 17:18, 22 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu trzymaj się Kochana tydzień temu się widziałyśmy ... ach co to był za dzień !!! ... ciągle wracam do fotek ... pomalutku , cierpliwości ... wszystko się poukłada ... ... zjazd na Dolnym Śląsku coraz bliżej , jak nie znajdziesz donic na Ligustry , to może lekkie ehlo pure round??? podjedziemy do centrum i nabędziesz je drogą kupna jak białe nie bardzo Ci pasują to są też piękne anthracite

Noemi nie kupujcie ja się chętnie ligustrami zaopiekuje
Ania żartuję ......
Nie na serio adoptuję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:07, 22 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko wpadlam sie przywitać i idę spać

Marzenko, ty cały czas na obrotach musisz odespać, koniecznie

z poziomu leżącego, jakkolwiek to brzmi

rok temu sadzone migdałki olbrzymie rosną; widziałam je we wrocławskim OB i byłam zachwycona, stąd u mnie; czy zakwitną?

Irenko m razem z pozycji siedzącej pozdrawiam. Wczoraj M się ze mnei śmiał bo 3 x nad komputerem zasnęłam i budził mnie jego śmiech
A teraz się witam jedząc obiad bo zaraz biegnę sadzić
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 06:56, 22 maj 2012

Do góry
Joasia ogród mamy nazwij orlikowo
Ogród Sylwii od początku :) 06:43, 22 maj 2012

Do góry
Tak Sywlia czerwona wstążeczka na klony niezbędna
Dopiero na zdjęciu z cisami widać jakie te klony olbrzymie!!!
Karmik uwielbiam, ale sadzenie tych mikrych doniczek to było straszne !!!! Musiałam je wtykać między wmurowane płyty granitowe. Masakra!!!
A pytanie z innej beczki, wodą lejesz tak po liściach na żurawki? Wszystkich się o to pytam bo nie mam sił z lancą biegać i każdy krzczek podlewać. Ustawiam takie skraplacze ale czy to nie zaszkodzi roślinom?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies