Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Madzenka 06:43, 22 maj 2012

Tak Sywlia czerwona wstążeczka na klony niezbędna
Dopiero na zdjęciu z cisami widać jakie te klony olbrzymie!!!
Karmik uwielbiam, ale sadzenie tych mikrych doniczek to było straszne !!!! Musiałam je wtykać między wmurowane płyty granitowe. Masakra!!!
A pytanie z innej beczki, wodą lejesz tak po liściach na żurawki? Wszystkich się o to pytam bo nie mam sił z lancą biegać i każdy krzczek podlewać. Ustawiam takie skraplacze ale czy to nie zaszkodzi roślinom?
Mala_Mi 07:14, 22 maj 2012

Ależ wypasione klony....... w wypasionym ogrodzie będa sie dobrze czuły A pod opieką takiej ogrodniczki..... lepiej niż u mamy
Joaska 09:30, 22 maj 2012

No niebawem Sylwia będzie musiała wszystkie swoje nabytki wstążkami czerwonymi opasać, bo takie okazy kupuje że aż oko bieleje
No ale, fakt faktem klony cudne ... ciekawa jestem gdzie je umieścisz
Syla 09:55, 22 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Tak Sywlia czerwona wstążeczka na klony niezbędna
Dopiero na zdjęciu z cisami widać jakie te klony olbrzymie!!!
Karmik uwielbiam, ale sadzenie tych mikrych doniczek to było straszne !!!! Musiałam je wtykać między wmurowane płyty granitowe. Masakra!!!
A pytanie z innej beczki, wodą lejesz tak po liściach na żurawki? Wszystkich się o to pytam bo nie mam sił z lancą biegać i każdy krzczek podlewać. Ustawiam takie skraplacze ale czy to nie zaszkodzi roślinom?

Marzenko , u mnie posadzenie karmnika to pesteczka ..... Sadząc myślałam o Tobie jak musiałaś się namęczyć z wtykaniem go między płyty ..... Mam nadzieję , że wówczas miałaś czkawkę

Odpowiadając na pytanie z innej beczki to leję wodą jak tylko zachodzi słońce na poszczególnych rabatach i po i pod gdzie popadnie ..... Moje żurawki niespodziewanie urosły a może one tak mają ? że ze szlaufem leję częściej pod rośliny niż po nich bo woda po liściach ucieka na boki a nie na korzonki .....
Syla 10:01, 22 maj 2012

Joaska napisał(a)
No niebawem Sylwia będzie musiała wszystkie swoje nabytki wstążkami czerwonymi opasać, bo takie okazy kupuje że aż oko bieleje
No ale, fakt faktem klony cudne ... ciekawa jestem gdzie je umieścisz

Miejsce na klony już dawno przygotowane ..... zdjęcia pokazuję teraz z lekkim przesunięciem w czasie bo nie nadążam ze wszystkim .......

Także świerk serbski wykopany i posadzony w szpalerze świerków na jego miejsce wchodzi klonik żółty i prawdopodobnie dołączą do niego hosty ..... Na czerwonego klonika również przygotowany jest dołek przy świerkach i rh i będzie podsadzony runianką ....... Spod Glauca Globosa wykopałam trzmielinę i tam również pojawi się runianka w celu złagodzenia dominującego koloru żółtego (przez ż.citronelkę) na tej długiej rabacie ...... mam nadzieję , że coś z tej informacji jest zrozumiałe
Syla 10:03, 22 maj 2012

asc napisał(a)
Ależ wypasione klony....... w wypasionym ogrodzie będa sie dobrze czuły A pod opieką takiej ogrodniczki..... lepiej niż u mamy

Mam nadzieję Aniu , że im tak dogodzę , że będą cieszyć oko nieustająco buziol
Syla 10:06, 22 maj 2012

ana_art napisał(a)
bardz ładnie wygląda ten karmik gdzie go kupowałaś? Widzę że dopadła Cie choroba 'na klona' jestem ciekawa gdzie wylądują, jakie miejsce im wybierzesz? Są śliczne, przywiąż im czerwoną wstążeczkę

karmnik kupiony w pierwszym lepszym sklepiku internetowym .... zamieściłam zdjęcie z adresem ..... miejsce na drzewko było ale nie wiedziałam do końca na jakie się zdecydować ..... Zamiast jednego teraz są dwa i wszystko gra .... (mam cichą nadzieję , że gra)

Dzisiaj sadzenie ..... a upał i ten wiatr .... wszystko wysycha i wieczorem obowiązkowy taniec ogrodowy z wężem
Syla 10:38, 22 maj 2012

Sebek napisał(a)
Noo cudne zakupy - śliczne okazy

A szałwie przepiękne - moje siane chyba nie urosną...

Dzienks Seba ..... no i jak sobie radzą Twoje ślicznotki ciski na kijaszkach ???? moje dają radę i jak mają odpowiednią ilość wody to im gałązki sterczą ale jak ciut , ciut im się chce pić to klapnięte są .... Przez te ostatnie dni upalne i silny wiatr woda szybko paruje i biegam po ogrodzie z wodą .....
Syla 10:45, 22 maj 2012

Aniu - o cenę lepiej nie pytać ..... bo zrobi się nieprzyjemnie W przyszłym sezonie na wiosnę trochę porozdzielam żurawki ...... szczególnie zależy mi na sadzonkach Marmalade ..... Będę jej trochę potrzebować na rabatę frontową ..... buziolek

Martek - tulipanki jeszcze są i są i są i nie mają mnie dość muszę powykopywać cebulki i znaleźć im inne miejsce ......Na aparacik chucham i dmucham

Gosia , Asia - dzięki

Syla 10:46, 22 maj 2012

Lena napisał(a)
O matko .. Klona Aureum zazdraszczam - cudeńko - jaki on wielki

Zapraszam na oglądanie w realu