Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Pszczelarnia 15:36, 22 maj 2012

Moje też takie i stwierdziłam poparzenie.
noemi 16:05, 22 maj 2012

Igor napisał(a)
To raczej nie od mrozów, one żurawek nie tykają. Jeżeli nie rosną w cieniu przez cały czas to może być przypalenie. Gdy krople były na liściach i przypiekło je słońce. Nie spotkałem się z takim czymś, a poparzenie u mnie wyglądało podobnie, tylko większe te kropki. Profilaktycznie możesz opryskać roztworem Topsinu - nie zaszkodzi

Igor dzięki że zajrzałeś ... ...może słońce , bo one w cieniu nie rosną ... latem obserwowałam oparzenia, ale były takie delikatne a tu te kropki są drobne i dużo ich jest i dlatego mnie to zastanowiło ... a spotkałeś się z mszycą na żurawkach ?

Pszczółko też obstawiasz oparzenie ... poobserwuje je , te drobne kropeczki mnie zmartwiły ...
Madzenka 17:33, 22 maj 2012

Madziu nie byłam na kiermaszu bo mi drogę remontują i nie ma teraz pod drodze
Jeśli potzebujesz to podjadę ?
noemi 21:30, 22 maj 2012

Marzenko dziękuję Ci bardzo, dzwoniłam tam , są te białe potrójne o których myślę i tak się jeszcze zastanawiam kupić? nie kupić ?
Igor 07:25, 23 maj 2012

Ja wiosną opryskuję wszystko co popadnie,bo dużo tego nie ma roztworem sporządzonym z preparatu na choroby grzybowe i mszyce i inne robale. Nie spotkałem się jednak z mszycami na żurawkach
noemi 22:22, 23 maj 2012

Igor to chyba poparzenia od słońca, tak jak pisałeś ... nie ma tego więcej , a szkodników nie znalazłam ... mszyce mam na hortensjach limelight ... dziękuję za opinie
Madzenka 22:26, 23 maj 2012

noemi napisał(a)
Marzenko dziękuję Ci bardzo, dzwoniłam tam , są te białe potrójne o których myślę i tak się jeszcze zastanawiam kupić? nie kupić ?

A gdzie chcesz postawić ???
noemi 22:26, 23 maj 2012

Dzisiaj otrzymałam przesyłkę z trawami
Bardzo dobrze zapakowane, nic się nie przewracało w transporcie ,mocna podlane, ok

Trawki już posadzone ... Morning light w miesjca docelowe , a hakone do przechowalni ... zobaczymy jak szybko podrosną
noemi 22:29, 23 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

A gdzie chcesz postawić ???

Chciałam na studni w rogu po lewej stronie ... tylko jak zrobię tą rabatkę co planowałam , to chyba wtedy nie będzie jej widać ... a najmniejszą chciałam dotulić to ehlo białej z hortensją ... jutro jadę do Psar po pracy ... ... ehlo jednak wyjdą taniej ... muszę to przekalkulować ... w tej potrójnej podoba mi się to, że można je różnie ustawiać ... tylko , że ciężkie są ...
Matka 22:35, 23 maj 2012

To są trawki od Mariusza?