Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 21:59, 22 maj 2012

Napiszę najwyżej PW do Mariusza i zapytam co ma
A jak nic dla mnie to pójdę na trawki.pl.

Dzięki Aga!!!!
noemi 22:00, 22 maj 2012

Juzia_G napisał(a)
Poczytam o trzmielinach i spróbuję swoją podciąć...zobaczymy co wyjdzie. Jak będzie dobrze, to zamiast runianki będzie trzmielina

Noemi a u Mariusza ten wybór to gdzie? Bo na stronie prawie wszystkie miskanty niedostępne
Nie wiem o co chodzi.....

O przepraszam , masz rację ... ostatnio jak przeglądałam, to nie było jeszcze tyle niedostępnych ... morning light jest , a ten zamawiałam i variegatus też był jeszcze w poniedziałek, bo się zastanawiałam nad nim ... u mnie zmarzł ... no to będzie ciężko w tym sezonie z zakupem traw
Juzia 22:02, 22 maj 2012

No właśnie szukałam w sklepach u siebie i na allegro i jest ciężko...
agata_chrosc... 22:22, 22 maj 2012

Juzia, trzmielinę możesz śmiało ciąć. Tylko przycinaj każdy pęd osobno, a to co utniesz wsadź sobie do małych doniczek z lekką ziemią i będziesz miała pełno nowych trzmielin. I będziesz sobie zadarniała co będziesz chciała. Tylko czy Ty czytasz te moje posty??? Bo ja mogę juz nie pisać. Daj znać jeśli masz dość "dobrych rad".
Juzia 22:24, 22 maj 2012

Hahaha Agaciapewnie, że czytam!!!!
Troszkę trzmieliny już spróbowałam ukorzenić, ale mi poschła. Będę próbować dalej!
Madzenka 22:26, 22 maj 2012

Justyna nasadzenia przy tarasie rewelacja. Ciurkadełko super i nawet nikomu nie mów że to imitacja, 90% się nie zorientuje bo będzie podziwiać całokształt!!!
Dlaczego masz doła???? Przecież ogród pięknieje z dnia na dzień??
Niestety trzeba poczekać 2-3 aby nabrał dojrzałości, tak to już jest z roślinami, że jak takie piciulkowe są (znaczy się malutkie ) to efektu jeszcze dla właściciela nie ma.
Ja natomiast nie wyrabiam ze sprzątaniem bajzla. W weekend zrobiłam prządki na tyłach, ale M dzisiaj drewno przywiozł i zrobił przemeblowanie pod wiatą i mam znów bajzel!!! I też mam kryzys
Co do traw to miskanty zamówiłam silberfeder a dostanę grosse fontaine...
Ale zacznij rozglądać sie w ogrodnictwach bo zaczął się sezon na trawy, u nas już pierwsze trawy sie pojawiły.
popcorn 22:27, 22 maj 2012

Też mam trawy do zamawiania, ale poczekam chyba jeszcze troche jak lokalnie bedzie jakis wybor
pozdrawiam!
Madzenka 22:28, 22 maj 2012

Justyna mam runiankę na slońcu i też mi przypala i na dodatek wymraza w kaźdy przymrozek. Ale się nie poddaję, leję wodą i czekam aż magnolia podrośnie i zrobi jej cien. No i może kiedyś rozplenica urośnie, ktora ją zacieniuje od słońca. A czy ty masz ją czym przesłonić???
Tzrmieliny są śliczne więc się nie zastanwiaj wykopuj runiankę i sadź trzmieliny.
Juzia 22:29, 22 maj 2012

No to czekamy
beta 10:15, 24 maj 2012

witam

co u Ciebie nowego Justynko?