Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lecę w kulki...

Lecę w kulki...

abiko 15:27, 22 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)

Aniu Iwonka deklaruje, że po sponiewieraniu całodobowym na własnej ziemi i tej to oto terapii jest lepiej ... przeczytałam 2 razy i postanowiłam, że obu nam potrzebne elektrowstrząsy ... dlatego proponuję "zamianę ogrodów" ... doba i fruniesz do siebie cudownie uzdrowiona ... bo co powiesz na sąsiada, który ot tak sobie rzuca w sobotni poranek dywan na płot !!! choć ty pod płotem kucasz i w wielkim skupieniu - o nie nie koleżanki nie będzie intymnie - więc kucasz i starasz się jakimś cudem wyrwać chwasty a zostawić rzodkiewkę a nie odwrotnie co się już parę razy zdarzyło ... no bo tak jest u mnie ... ja dwoma paluszkami szarpię zielone paskudy a tu na łeb wielowiekowy syf mi leci ... a jak powstałam jak Iza ze śmieci i panu mówię, że to nie ładnie to pan, że to jego płot!!! ... zwariował czy co myślę sobie i każę dywan zabrać ... po drugiej stronie opór ... i tak sobie odstawiamy po staropolsku Kargula i Pawlaka a w tym czasie drugi sąsiad zagłusza nas trajzegą ... miodzik ... no to co Ania ... machniom

hehe jego płot, ale co po Twojej stronie Twoje.. ciachnij..faktycznie będzie jak u Pawlaka
Konstancja30 15:32, 22 maj 2012

abiko napisał(a)

Aniu Iwonka deklaruje, że po sponiewieraniu całodobowym na własnej ziemi i tej to oto terapii jest lepiej ... przeczytałam 2 razy i postanowiłam, że obu nam potrzebne elektrowstrząsy ... dlatego proponuję "zamianę ogrodów" ... doba i fruniesz do siebie cudownie uzdrowiona ... bo co powiesz na sąsiada, który ot tak sobie rzuca w sobotni poranek dywan na płot !!! choć ty pod płotem kucasz i w wielkim skupieniu - o nie nie koleżanki nie będzie intymnie - więc kucasz i starasz się jakimś cudem wyrwać chwasty a zostawić rzodkiewkę a nie odwrotnie co się już parę razy zdarzyło ... no bo tak jest u mnie ... ja dwoma paluszkami szarpię zielone paskudy a tu na łeb wielowiekowy syf mi leci ... a jak powstałam jak Iza ze śmieci i panu mówię, że to nie ładnie to pan, że to jego płot!!! ... zwariował czy co myślę sobie i każę dywan zabrać ... po drugiej stronie opór ... i tak sobie odstawiamy po staropolsku Kargula i Pawlaka a w tym czasie drugi sąsiad zagłusza nas trajzegą ... miodzik ... no to co Ania ... machniom

hehe jego płot, ale co po Twojej stronie Twoje.. ciachnij..faktycznie będzie jak u Pawlaka

po mojej stronie w jego przekonaniu też jego płot (płot w granicy nie pół metra od niej ) ... i właśnie na skutek tego błędnego przekonania o własności postanowiłam podlać roślinki ... dywan znikł w tempie TGV
anna_studio 16:36, 22 maj 2012

Dziewczyny....
Irenko, Aniu-art, Abiko, Majkel,Siaaska, Ana, Białofiolet, Kwiatholandii, Agnieszko, Noemi, Konstancjo
.......DZIĘKUJĘ za pocieszenie,podniesienie....

Noemi, właśnie....z jednej skrajności w drugą wpadam,z euforii do dołka.......
BALANS....muszę nad nim popracować...

Konstancjo, rozważam Twoją propozycję.....tylko co robimy z naszymi eMami ???
Ich zostawiamy...czy też machniom?

SPA...........rozmarzyłam się....,zważywszy, że nie mam czasu, tzn. zapominam kupić sobie krem do twarzy.........bukszpana bym nie zapomniała...
anna_studio 16:40, 22 maj 2012

Łał! Rozbawiłaś mnie...
Konstancjo, podlewanie na pewno było przyjemne jak nigdy......
anna_studio 17:04, 22 maj 2012

Wróciłam z ogródka....
Posadziłam te wysuszone i poparzone surfinie
Stare ścieżki z bruku zaczynają zarastać zielonym...trzeba pryskać
Coś mi żre brzozę....trzeba pryskać
''Depresikum Ogrodikum'' trwa..........................., ale już mi lepiej....

Buziaki dla Dobrego Duszka
Madzenka 17:18, 22 maj 2012

noemi napisał(a)
Aniu trzymaj się Kochana tydzień temu się widziałyśmy ... ach co to był za dzień !!! ... ciągle wracam do fotek ... pomalutku , cierpliwości ... wszystko się poukłada ... ... zjazd na Dolnym Śląsku coraz bliżej , jak nie znajdziesz donic na Ligustry , to może lekkie ehlo pure round??? podjedziemy do centrum i nabędziesz je drogą kupna jak białe nie bardzo Ci pasują to są też piękne anthracite

Noemi nie kupujcie ja się chętnie ligustrami zaopiekuje
Ania żartuję ......
Nie na serio adoptuję
Madzenka 17:25, 22 maj 2012

anna_studio napisał(a)

Wróciłam z ogródka....
Posadziłam te wysuszone i poparzone surfinie
Stare ścieżki z bruku zaczynają zarastać zielonym...trzeba pryskać
Coś mi żre brzozę....trzeba pryskać
''Depresikum Ogrodikum'' trwa..........................., ale już mi lepiej....

Buziaki dla Dobrego Duszka

Anno gdybym cię była nie poznała, to bym w tę depresję uwierzyła !!!!!

Gdy zobaczyłam ogród Danusi to też w depresję wpadłam, jak oglądam ogrody u mnie na wsi to optymizmem tryskam Perfekcjonistki tak mają, a nie dziwi mnie to zwłaszcza gdy ekipa brukarzy w akcji.... Ale pomyśl - nadejdzie taki dzień gdy zapakują swoje brudne ciuchy, łopaty, taczki, szczotki, i cholera wie co jeszcze i odjadą w siną dal i będziesz tak szczęśliwa jak nigdy !!!
A pomysł Izy z podmianką teź mógłby być skuteczny
Konstancja30 17:52, 22 maj 2012

anna_studio napisał(a)
...
Konstancjo, rozważam Twoją propozycję.....tylko co robimy z naszymi eMami ???
Ich zostawiamy...czy też machniom?

SPA...........rozmarzyłam się....,zważywszy, że nie mam czasu, tzn. zapominam kupić sobie krem do twarzy.........bukszpana bym nie zapomniała...

oooo ... tu się trzeba zastanowić ... od rabatek to małż się miga ale w weekendy robi śniadanka i kawusię ... ciągle mam wrażenie, że on ma przekonanie iż medium pojął za żonę (znaczy milczący ... ale to może dlatego, że ja mówię ) ... zgodzi się na wszystko dla świętego spokoju i nie zrobi nic dla przykładu ... a jak zobaczył Anne to tak się wypiął ... ...

i nieporozumienie SPA prostuję ... SPA to u Ciebie ... u mnie no tak pomiędzy szkołą przetrwania a sabatem
Ana 17:53, 22 maj 2012

Marzenko - ja miałam tak samo po wizycie w ogrodzie Danusi - z jednej strony euforia, że widziałam to cudo na wlaśne oczy i poznalam cudownych gospodarzy, z drugiej mega-depresja po powrocie do domu i ujrzeniu swojego "ogrodu"...ech...ale warto czasem złapac dystans - pomyslcie, ile osób nie ma skrawka ziemi nawet dla siebie...

anna_studio napisał(a)

Aniu
, ja od tygodnia kupuję krem do twarzy dla siebie, póki co używam zwykłego Nivea - dobrze, że dzieci mają A u ogrodnika byłam już 3 razy w tym czasie, w tym u jednego 60 km od domu
Agacia 18:04, 22 maj 2012

Ania, zostaw na parę dni ogród i odpocznij kobito. Czasami tak już jest, że absolutnie wszystko jest do d... Efekt domina, bejbe

Na pocieszenie: http://www.youtube.com/watch?v=gImCk7ajyvI

Pozdrawiam!