Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w dolinie 20:17, 26 kwi 2023

Do góry
Roocika napisał(a)

Może na tej focie coś będzie widać. Innej na tą chwilę nie mam

Asia dziękuję
po wypłacie lecę po choiny
co ile je sadziłaś ?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:51, 26 kwi 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
rozumiem, że to ta kalina pachnąca Anne Russel a obok jest świdośliwa? (moja obiela bardzo podobnie jedna wygląda, zapomniałam, że te już kwitną
Ogród prawie wymarzony … 19:31, 26 kwi 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wow!!!! Tych metrów szczęścia to masz nie 7 a 7,5 tylko te 0,5 jest białe

Joann napisał(a)

Zgadzam się!

Hahaha sprecyzujmy- 46 cm białego szczęścia

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 18:46, 26 kwi 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
O kulach pomykasz? Jakąś rehabilitację masz?

Tak, o kulach. Chodzę na rehabilitację i od tygodnia mam pozwolenie obciążać stopę na 30%. Więc to można już powoli nazwać pomykaniem…

Właśnie „wybiegłam” na taras, jak zobaczyłam to!

Zieleń, drewno i antracyt 18:40, 26 kwi 2023

Do góry

W szklarni(wciąż nie umytej) nadal królują dalie i wysiewy wszelakie.

Może teraz już ktoś rozpoznaje co to? Dla ułatwienia dodam, że listki są owłosione i mięsiste.

Zieleń, drewno i antracyt 18:33, 26 kwi 2023

Do góry
Jeszcze kilka nie tylko tulipanowych portretów. Trupio-różowe Candy Prince, ciemno pomarańczowe nn, a w doniczkach zlepek wszystkiego co zostało.

Dotrwają magnoliowe kwiaty do jutra? Malus Professor Sprenger na szczęście nadal w pąkach.
Zieleń, drewno i antracyt 18:21, 26 kwi 2023

Do góry
Mam dość takiej pogody...co to za zimny kwiecień. Dzisiaj wieje lodowaty wiatr jak w środku zimy, a dwie najbliższe noce prognozowane w granicach 0, czyli na bank u mnie będzie minus. Pojawiające się co jakiś czas słońce daje złudne wrażenie przyjemnego ciepła.
Poszerzona przyśmietnikowa czeka na roszady i nowe bodziszki, ale kupiłam podpędzone(z pąkami kwiatowymi) i boję się teraz sadzić. Macie u siebie te odmiany: korzeniasty Bevan's Variety i kantabryjski Biokovo?
Rozpoczyna się tulipanowy spektakl pod grabami. Wcisnęłam tu wszelkie możliwe odcienie różu i tak kwitną nieustannie od kilku lat

Na różankę wkroczyły żółte barwy i jakiś intensywny pomarańcz którego nie pamiętam z lat poprzednich
Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 18:04, 26 kwi 2023
Do góry
Dzień dobry,
mam pytanie czy mojej trzmielinie coś dolega? Nie ma białych śladów, nic jej nie zrzera, muszek też nie widać. Mam 2 takie, na zdjęciu (w czarnym obrysie) ta po prawej wygląda bardziej ubogo niż ta po lewej. Czy to kwestia tylko gubienia liści po zimie czy jest na coś chora, ew. czym popryskać.

Dziękuję za odp.

Spełnione marzenia 17:50, 26 kwi 2023

Do góry
Coś się zaczyna dziać … juhuuu
Ogród w malinówkach 17:45, 26 kwi 2023

Do góry
Czy ktoś potrafi zidentyfikować odmianę?
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:20, 26 kwi 2023

Do góry
Kwitnie moja piękna magnolia Susan
Uwielbiam ją! w długości kwitnienia świdosliwę wyprzedza sto razy.... Potrafi kwitnąć ok.3 tyg a świdośliwa dopiero co zakwitła i już przekwita...

No chyba , że zapowiadane przymrozki od dziś ją lizną ?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:18, 26 kwi 2023

Do góry
I donice

Znowu na wsi 17:09, 26 kwi 2023

Do góry

w donicy jakaś ogrodówka?
Anna i Ogród 2 16:33, 26 kwi 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Gdyby nie drzewa owocowe to w ogóle nie miałabym jeszcze wiosny w ogrodzie. Dobrze że w donicach mam kwietne nasadzenia to jest co pokazywać . Wszystko leeeedwo otwiera oczy.

Alez jakie imponujące juz to drzewo
Co to jest ?
Działeczka w dużym mieście 16:32, 26 kwi 2023

Do góry
lilarose napisał(a)
tymczasem poużalam sie nad tulipanowymi pomyłkami. Domagam sie korony!
Wszystkie, WSZYSTKIE fioletowe tulipany (niezależnie od deklarowanej odmiany) okazały sie być czerwonymi.
Moja matka nie może wyjść ze zdumienia, ile to ja jej kwiatów do wazonów ścinam. A i tak nie nadążam, bo co raz kolejne zakwitają na czerwono. Naprawdę, płaczę ze śmiechu
No nic, wyciągnełam wnioski gdzie NIE kupować, czerwońce wyjmę z rabat i wsadzę w kącik pt "tulipsy do maminego wazonu"
Ale na działeczce i tak jest cudownie, tak jak pewnie w kazdym ogrodzie, wszak za chwilę maj
widoczki z tarasu

majestatyczne szachownice perskie

Co ty się tak czepiasz czerwonego, bsrdzo ładne tulipanki
Zazdroszczę ci tych koron cesarskich bo moje od lat są liściowe
Ogrod nad bajorkiem 16:02, 26 kwi 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Śliczne portreciki roślin

A pokażesz wykrojone rabaty? Pisałaś, że coś już masz
Wciaz za malo na pokazy, nie widac zamyslu. Poki rowniarka nie przejedzie nie skonczymy tylu i boku. Zreszta powielam schemat z poprzedniego ogrodu, rabaty wyjda wieksze ale chce je potem podzielic scieżkami. Ale nie teraz, po wydeptaniu (mam nauczke po poprzednim ogrodzie). Brzozy chce zrobic wyspami i od tylu domu wiecej pokombinowac tez z wyspami. Przod ma byc udziwniony jedynie o fale

tak pod kuchnia:

tu bede troche linie poprawiac bo czopki mi powychodzily brzydkie

miejsce pod truskawki nim beda skrzynie, wiec to taki troche tymczas. musze dac jakis plotek bo psiaki za bardzo chetnie tam włażą

I to tyle, od strony tarasu juz nie fociłam. Ale troche roboty bylo.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 15:27, 26 kwi 2023

Do góry
nyna76 napisał(a)
Asia, podziałasz, podziałałasz i jeszcze nas zaskoczysz.

A postaram się
Na razie tak wygląda moje ogarnianie ogrodu

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 15:22, 26 kwi 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Lamarckie też mam, też mnie zachwycają w tym roku
Brak wsparcia technicznego na forum i problemy z powiadomieniami - bez komentarza

No piękne są! I super z hakonami.
Pies mi zeżarł przedwczoraj tę chudą magnolię, więc w to miejsce też pewnie ŚŚ wsadzę, choć od lat planuje tam ambrowca

Ogród Muszelki 15:15, 26 kwi 2023

Do góry
Co za tydzień! Codziennie coś mi się dostaje!
Dziś dostałam od starszej latorośli  pięknego buka 'Aurea Pendula'. Jest przystojniakiem (szczepienie na wys. 250 cm.) i ma bardzo ładną czuprynę. Posadziliśmy go w pobliżu płotu. Powinien ładnie złocić się na tle szmaragdów sąsiada.

Nigdy nie miałam buka. Doczytałam, że to dość chorowity gatunek. Trudno, jednego chorowitego w ogródku mogę mieć

Przeczytałam też, że profilaktycznie powinnam zrobić mu oprysk Promanalem (gdy będzie w fazie pękających pąków).  Spójrzcie na zdjęcie: czy nie jest już za późno na ten oprysk? 

Anna i Ogród 2 14:47, 26 kwi 2023

Do góry
Kupiłam sobie dziś taką skrzynkę. Pod tą ścianą jest bardzo ciepło i jeszcze jedna się zmieści ale najpierw sprawdzę ile tam posieję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies