Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Kasya 07:46, 25 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Madzia, ja podziękuję za zebrinusa, ale widzę, że masz już chętną

Kurczę strasznie szkoda platana, takie duże drzewo już… mam nadzieję, że uda Ci się go uratować.

Nie wiedziałam, że red barony są aż tak ekspansywne. Muszę na wiosnę poprzesadzać moje z jednej rabaty. Jeszcze mikrusów, ale nie chciałabym, żeby mi wszystko zeżarły.
no… u mnie nie chciały rosnac
Zdolna jestem
Urszulla 08:15, 25 lip 2023

Wczoraj nie doszłam do platana bo już na oczy nie widziałam kurcze strata Wielka.
Basieksp 09:06, 25 lip 2023

Szkoda platana musiał być uszkodzony w tym miejscu, bo tak jak Sylwia zauważyła, w miejscu złamaniem miał ten ciemniejszy kolor, jakby tam coś się wcześniej już działo, a wichura tylko pomogła i w tym miejscu się złamał
olciamanolcia 10:08, 25 lip 2023

Biedny platan biedna Ty u mnie tez wiało wczoraj i lało i burzyło niemiłosiernie... Brzozy sie pokładały ale platany stały jak z betonu nawet nie chce myśleć jakby się któryś z nich połamał..

Cynie piękne!
antracyt 11:03, 25 lip 2023

Jakoś mało robocze te robocze zdjęcia
Fajny masz zestaw kolorystyczny dalii pod szklarnią.
mrokasia 11:04, 25 lip 2023

O rety, wczoraj podglądałam z telefonu ostatnią porcję zdjęć ale nie miałam czasu nic skrobnąć, dziś zaglądam a tu taka przykra niespodzianka . Szkoda platana, tak super wyglądał w tym miejscu. Też myślę, że chyba był w tym miejscu osłabiony. Ten ciemny kolor tkanki by na to wskazywał.
basia3012 16:54, 25 lip 2023

Madziu, musiało dobrze wiać skoro takie dojrzałe drzewo złamało. A może Sylwia ma rację. Może w tym miejscu było osłabione jakąś infekcją. Kolor drewna coś takiego podpowiada.

Ja też unikam roślin ekspansywnych. Pamiętasz jak miałam dookoła trawnika obwódkę z hakonek? Już dawno jej nie ma. Teraz mam hakonki tylko w betonowych donicach a te rosnące w gruncie też są w doniczkach produkcyjnych. Po prostu rozłażą się i tyle.
To samo z zawilcem japońskim. Piękny jest, bardzo byłam nim zachwycona aż do czasu gdy zobaczyłam rozłogi daleko od rośliny matecznej. Teraz też rosną na rabacie w dużych donicach.
Za mały mam ogród żeby uprawiać takie rośliny.
Pozdrawiam serdecznie Madziu.
Agatorek 16:55, 25 lip 2023

basia3012 napisał(a)
Madziu, musiało dobrze wiać skoro takie dojrzałe drzewo złamało. A może Sylwia ma rację. Może w tym miejscu było osłabione jakąś infekcją. Kolor drewna coś takiego podpowiada.

Ja też unikam roślin ekspansywnych. Pamiętasz jak miałam dookoła trawnika obwódkę z hakonek? Już dawno jej nie ma. Teraz mam hakonki tylko w betonowych donicach a te rosnące w gruncie też są w doniczkach produkcyjnych. Po prostu rozłażą się i tyle.
.

Haha, ciekawe, czy kiedykolwiek doczekam się rozłażących się hakonek
Alija 19:12, 25 lip 2023

Magleska napisał(a)

Madziu, wzdycham tylko, tak pięknie u Ciebie.
Trawy rosną Ci niesamowicie, u mnie red baron zniknął mi już dawno, nie dał rady, przyrosły go inne rośliny.
ewsyg 20:03, 25 lip 2023

Magleska napisał(a)

Magda,ale bajka ogrodowa i jak cudnie pokazana. Pięknie masz, jestem zachwycona.

A co są za drzewa na tym zdjęciu ?