Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 23:05, 01 lis 2015

Do góry
...

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:48, 01 lis 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)

musze Wam jeszcze pokazac moja dekoracje na okna, ktora zrobilam z dziecmi

teraz niestraszna nam szaruga jesienna

Ależ pięknie, kolorowo.
Czy te "gwiazdeczki" sklejaliście?
Trudne są do zrobienia?
Myślę już o Bożym Narodzeniu, może by takie dwukolorowe zrobić na choinkę?
Nasza choinka w zeszłym roku była z rączek. Na kartkach odrysowywałam dzieciom dłonie (dwa odcienie zieleni), one je wycinały, a później poprzypinaliśmy je w kształcie choinki na szarym papierze, który wisiał na dużej, korkowej tablicy.
Do takiej choinki przyczepiliśmy papierowe bombki a w styczniu zdjęłam bombki i zawiesiliśmy małe śnieżynki. Efekt się wszystkim podobał i doczekał się naśladowców.
To było miłe
Pozdrawiam
Hania
Panie Klonie! 22:38, 01 lis 2015

Do góry
Zanim trawa zaczęła się zielenić, nam zachciało się już jakichś większych roślinek. Pierwsze pojawiły się tuje Szmaragdy. Ich zadanie-stworzenie ściany oddzielającej strefę nr 3 od numeru 4.

Chociaż wcześniej kilka zdobycznych chabazi (jak to mówi mój mąż) pojawiło się przy tarasie. Tzn to co ktoś mi sprezentował, co gdzieś wpadło w oko znalazło tam swoje miejsce. I tak oto zmieniała się nasza "dziura" przy tarasie:

Żurawkowo 22:38, 01 lis 2015

Do góry
Witajcie,

Tym razem chciałabym Was prosić o komentarze dotyczące dwóch widocznych na załączonym zdjęciu brzóz. Pytanie jest następujące - czy takie obsadzenie każdej z nich żurawkami w formie półkola nie jest "błędem w sztuce" czy też mówiąc krótko nie wygląda to nieprofesjonalnie?
I drugie pytanie - przy założeniu że nasadzenia wokół brzóz zostają, czy przestrzeń pomiędzy żurawkami a brzozami należałoby uzupełnić jeszcze jakimiś nasadzeniami? Będę wdzięczna za Wasze komentarze. [img
Ranczo Edy 22:37, 01 lis 2015

Do góry
fothergilla

Panie Klonie! 22:24, 01 lis 2015

Do góry
A potem było sianie trawy (jesienią 2013 roku). A potem czekaliśmy aż się zazieleni. Aby nie ograniczać się do czekania zorganizowaliśmy kącik na kompostownik, obsadziliśmy go ukradzionymi  z pobliskich nieużytków brzozami.
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:21, 01 lis 2015

Do góry
inag napisał(a)

Czyli imigranci
Przynajmniej dzieła sztuki za sobą zostawiają!

noooooo

nawet na klonie były....

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:20, 01 lis 2015

Do góry
Aniu z tyloma pomocnikami to robota uciekała szybciutko
trzeba wykorzystywać maksymalnie to ciepełko ...

pozdrówka zostawiam

i Twoje - moje asterki jestem w nich zakochana
są cudownie delikatne

Ogród Cioci cz. 3 22:17, 01 lis 2015

Do góry
Gratki Gosiu
Panie Klonie! 22:17, 01 lis 2015

Do góry
Witam,
zaczynam banalnie: podglądam Was od dawna, zachwycam się nieustannie-Waszymi ogrodami, panującą tu atmosferą. Inspirujecie, ale jednocześnie mieszacie w głowie  , bo ciężko zdecydować, który pomysł przenieść na swoją działkę.
A u nas jest tak: ja-amatorka ogrodnictwa, mąż-taki sam amator. Każde z nas ma jakieś swoje pomysły i czasami gdzieś pośrodku się spotykamy i „coś” nam wychodzi, a czasami… czasami nie W naszym domu (chciałoby się już powiedzieć „domu z ogrodem”) mieszkamy od czterech lat. Mamy do zagospodarowania około 1100m2. Działkę podzieliliśmy sobie na cztery strefy: nr 1 – za domem, tzw. rekreacyjna, nr 2 – na wschód od poprzedniej, tzw. wsiowa (z przeznaczeniem na warzywka, owoce i kwiaty z babcinego ogródka, a w najdalszym jej zakątku kompostownik obsadzony brzozami), nr 3 – od strony wschodniej domu, tzw. strefa gospodarcza i ostatnia nr 4 – przedogródek.
Na początku było tu pole, a może raczej łąka (z chrzanem, dziką miętą, perzem), którą w pierwszym roku po prostu skosiliśmy kosą. Potem była orka (ciągnikiem), siew gorczycy, znów orka, grodzenie (fuj… jest betonowo-nie lubimy, ale cóż… może kiedyś roślinność to zasłoni), niwelowanie terenu. I teraz zaczęła się orka dla nas – wypożyczyliśmy glebogryzarkę. Mąż śmigał maszyną, ja za nim wybierałam co się da. Za domem był to głównie perz, przed nim-kamienie i gruz.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:15, 01 lis 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana ale czad robia umbry !! pewnie masz cale wycieczki z okolicy pod domem moze juz gdziec pisalas choc czesto tu jestem to nie zapamietalam w jakiej odleglosci od siebie sa posadzone?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:14, 01 lis 2015

Do góry
babka napisał(a)

się zakochałam ....
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:13, 01 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
wszystko pieknie otulone mgłą i pajeczyna )) buzka ciesze sie ze ok )

Dzięki Jola

rozplenice rankiem fajnie wyglądają

W oflisowym ogrodzie 22:12, 01 lis 2015

Do góry
Wczoraj wieczorem posadziłam jeszcze te dwie tuje tuffet które kupiłam z taką myślą, że dokupię trzecią sztukę i posadzę między nimi. Powiększyłam odrobinę rabatę bo tam było dość wąsko. Tylko teraz do końca nie jestem do tego przekonana, wyszło tak

a tu alternatywa

4 szt. kostrzewy gold lub 5 szt. białych wrzosów

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:07, 01 lis 2015

Do góry
inag napisał(a)
Szczerze nie znoszę pająków - boję się ich okropnie, ale takie pajęczynki na zdjęciach są niesamowite!

Ilonka widać, ze te pająki z drogi przyszły nawet ślad na bramie jest

Ogródek Ewy 22:06, 01 lis 2015

Do góry
Zdjęcia dla Kamili.

Doświadczalnia bylinowo-różana 22:01, 01 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Aparat aparatem, ale oko do fotek to masz...czy u Ciebie lato jeszcze?...oczywiście mam na myśli te wcześniejsze zdjęcia, nie te które cytuję....pozdrówka
W oflisowym ogrodzie 22:00, 01 lis 2015

Do góry
Szukam odpowiedniego stanowiska dla orzecha laskowego z pokręconymi gałązkami, często przypalany przez słońce - na pierwszym planie po lewej stronie
Czasem słońce czasem deszcz 21:52, 01 lis 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Jeszcze trochę barw jesieni, póki liście trzymają się na drzewach ale widać że to już niedługo

masz jeszcze te cudne liscie?
Lawendowy zawrót głowy 21:51, 01 lis 2015

Do góry

Jolciu ślicznie u Ciebie
A pamiętasz nazwę tej trawy? To rozplenica któraś??
Piesek super.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies