Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

07_Rene 09:21, 25 lis 2015

U Ciebie przestrzeń jest zagospodarowana z takim przemyśleniem... Fascynujące. Nic nie jest przypadkowe... Żurawka, rzeczywiście wspaniała.
hanka_andrus 09:59, 25 lis 2015

Przeczytałam o zepsutej bramie, szok! U mnie onegdaj tez kawał siatki wyrwał, "bo mu się niechcący przyczepka skosem poszła". Współczuję kosztów obornika,
sylwia_slomc... 15:41, 25 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Przeczytałam o zepsutej bramie, szok! U mnie onegdaj tez kawał siatki wyrwał, "bo mu się niechcący przyczepka skosem poszła". Współczuję kosztów obornika,

A co z tą bramą bo chyba mi umknęłoi z tym obornikiem ....taki drogi???
hanka_andrus 16:40, 25 lis 2015

Sylwio, jak doliczysz do kosztu obornika, koszt naprawy mechanizmu bramowego, to suma wyjdzie horrendalna!
Basilikum 17:50, 25 lis 2015

mi tez brama umknela jakos. Przykro mi, ze musisz ja naprawiac
Mala_Mi 18:52, 25 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Nie mam innych zdjęć.
Ale trzeba eksponować jej gałązki na obojętnym tle.

Narysowałam na planiku jak posadziłam - ??? - nie wiem, co dać jako wypełniacze.

Daj niskie, zadarniajace bodziszki.Ja mam rdest ten zwykły. Możesz podsadzić przebiśniegami, krokusami. Kwitnie w maj a potem to zielony krzew. Dopiero jesienią pokazuje co potrafi

I zgodzę sie z Filomeną (odpowiedziałą Ani) jak się ma miejsce to kaliny powine być wyeksponowane. Bardzo żałuję, że swoją tak posadziłam jak posadziłam

A może te selednowe carexy .. moje jak dostały mokrej to zrobiły sięłane. Seledyn liści z białymi kwiatami będzie fajnie grał.
Rumianka 19:10, 25 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Nie mogę oderwać oczu od tej pięknoty....
Pszczelarnia 10:14, 26 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)

Daj niskie, zadarniajace bodziszki.Ja mam rdest ten zwykły. Możesz podsadzić przebiśniegami, krokusami. Kwitnie w maj a potem to zielony krzew. Dopiero jesienią pokazuje co potrafi

I zgodzę sie z Filomeną (odpowiedziałą Ani) jak się ma miejsce to kaliny powine być wyeksponowane. Bardzo żałuję, że swoją tak posadziłam jak posadziłam

A może te selednowe carexy .. moje jak dostały mokrej to zrobiły sięłane. Seledyn liści z białymi kwiatami będzie fajnie grał.

Anek, to zabiorę derenia świdwę (jeszcze teraz) - będą wyeksponowane?

Bodziszków dać nie mogę, bo tam jest reżim kolorystyczny w bylinach (żółte, czerwone). Stella d'Oro będzie ok. Carexy żółte będą OK. do host je dorzucę.
B. dziękuję za pliki.
Pszczelarnia 10:22, 26 lis 2015

Basilikum napisał(a)
mi tez brama umknela jakos. Przykro mi, ze musisz ja naprawiac

Pisałam u Gabrysi - pan przywiózł obornik bez zapowiedzi, a brama była zamknięta, to ją otworzył "na siłę" i poszła płyta cała od mechanizmu. Tłumaczył mi się "nie wiedziałem, co mam z obornikiem zrobić". Szkoda, że nie pomyślał o drugiej bramie obok ("ręcznej") albo o zwaleniu tego przed płotem. Przecież ja i tak go taczkami wożę.

Pszczelarnia 10:26, 26 lis 2015

Joku napisał(a)

To złocień arktyczny? Jesteś z niego zadowolona? Mam go i moje odczucia względem niego są różne. Jak kwitnie to ładnie wygląda taki łan bladoróżowy. I to chyba jedyny plus. Minusy: rozłazi się i kwitnie nierównomiernie. Do tego krótko. Zastanawiam się czy go zostawić czy wyeksmitować.

Joku, on mi służy tylko na kwiat cięty do bukietów, rośnie koło kompostownika pod wierzbą, czyli tam "nie przeszkadza". Na rabacie byłby problematyczny. Widziałam ostatnio w "Gardens Illustrated" jak Japończycy uprawiają złocienie - kolekcja w donicach i niektóre nawet jak fasola na sznurkach prowadzone. Zrobię zdjęcie/ skan - pokażę.