Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Na zielonej... trawce :) 09:25, 12 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Angelika, czy Twoje buki Pendula Purpurea już mają liście? Moje dwa zupełnie łyse jeszcze.

Ambrowiec jest super!

Mój buczek już w pełni rozkwitu
Anulajda w raju 09:25, 12 maj 2017

Do góry
Bardzo mi się podoba Princess Irene z Ronaldo - już pisałam, że masz tulipanowy raj!
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:23, 12 maj 2017

Do góry
Kasiu, współczuję strat - wydaje mi się, że większość roślin mimo wszystko odbije i tego się trzymajmy!
Na zielonej... trawce :) 09:13, 12 maj 2017

Do góry
Angelika, czy Twoje buki Pendula Purpurea już mają liście? Moje dwa zupełnie łyse jeszcze.

Ambrowiec jest super!
Tu ma być ogród :) 23:52, 11 maj 2017

Do góry
Tym razem w A...n coś interesującego dla ogrodników:

Hortensje Little Lime, Polar Bear, Magical Candle i jeszcze jakieś mniej znane odmiany po 14,99 zł. Naprawdę dorodne sadzonki - zrobiłam fotkę telefonem

Są też duże sadzonki miskantów Morning Light po 14 zł i Evergoldy (ceny nie sprawdziłam)
Tu ma być ogród :) 23:43, 11 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)

U mnie też już jestem spieczona na raczka.

To szybko Cię słoneczko bierze Ewuś

Mam przepis na pyyszneeee ciacho, muszę Ci podesłać
Tu ma być ogród :) 23:40, 11 maj 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Ale zdjęć sie naogladala!pozdrawiam

Mam nadzieję, że się podobało

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie się już odmieniło i to jak!
Mam dziś dosłownie lato!

U mnie też już jestem spieczona na raczka.

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Cudowna wycieczka po Anglii. Nigdy jeszcze nie widziałam zdjęć z Sandringham, tylko w moim albumie. Co to było to Haddon Hall?

A nornice ponoć nie lubią kamasji?

U Ciebie tulipany w takiej lekkości i zwiewności rosną, i - dobra wiadomość - się namnażają.

Pokażesz szklarnię?

Może to dlatego, że Sandringham jest spory kawałek na północ od Londynu, my się tam wybraliśmy bo ta miejscowość jest blisko miejsca zamieszkania naszych przyjaciół.

Haddon Hall to z kolei ogród na południe od Londynu - niestety mam mało zdjęć bo bateria w aparacie padła jak tam byliśmy.

Jeszcze trochę tulipanów w pąkach, ale dziś tak zaczęło przygrzewać, że pewnie szybko nadgonią.

Szklarnię pokażę jak już będzie poskładana, niestety mamy opóźnienia w tym temacie.
Tu ma być ogród :) 23:34, 11 maj 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Już pączki na różach . Szaleństwo. Dziś "zwiedzam" Polskę południową i nie mogę się nadziwić jaka różnica jest w rozwoju roślin. Tu już bzy kwitną a w moich rejonach zapączkowane kwiaty tylko i malutkie.

Serio taka różnica?

A i tak wiosna, w stosunku do ubiegłego roku, opóźniona jest o jakieś 3 tygodnie.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:21, 11 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o jak ładnie u Ciebie z tymi tulipanami, widzisz mimo, że tak późno sadzone to nie zawiodły.
Jednak takie energetyczne kolory w ogrodzie to jest to!

Ja też śmiałka zaczynam lubić coraz bardziej.
A jeszcze sobie sporobolusa sprawiłam kilka sadzonek, chociaż o nieciekawym zapachu u Ciebie czytałam.

Zawilce od Ciebie zaczynają kwitnąć.
ciekawa jestem czy choc jedna osoba poczuje to co ja a tulipany cciesza i tak długo. Jakby w nagrodę tych meczarni
Cieszę sie ze zawilcow sie przyjely bardzo szybko sie rozrosną
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 19:15, 11 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Szalejesz Aniu z pracami, dużo wytrwałości życzę i sił!

Kotek wyrósł ale nadal równie uroczy
Edi wierz mi nie szaleje...ale powoli zaczynam ogarniać...jeszcze 10 dni...komunia i fajrant
Tu ma być ogród :) 13:54, 11 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Brrr, może juz dosyć tej zimnicy Szkoda tego wszystkiego, tylko czekamy, czekamy, czekamy

U mnie się już odmieniło i to jak!
Mam dziś dosłownie lato!
Tu ma być ogród :) 13:53, 11 maj 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Sszkoda słów z tym mrozem... hortensje i miskanty okryłam więc są idealne ale grujeczniki znowu czarne, buki to samo, red baron... nie jestem w stanie wszystkiego okryć, jakoś rośliny odbiją tylko znów trzeba swoje odczekać.

No właśnie Olu, dużych drzew nie sposób okryć.
U mnie też Rohan oberwał i glediczja, bo akurat były w takim stadium, że dopiero co młode listki wypuściły.
Grujecznika mam małego to okrywam, ale mimo to czubki gałązek czarne.
Ogólnie jednak chyba ten mróz aż tak bardzo u mnie nie narozrabiał, bo większych strat nie widzę.

Przy wnikliwym obchodzie dziś odnotowałam, że róże Heidi Klum i Old Port mam już zapączkowane

Tu ma być ogród :) 13:46, 11 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tulipany masz piękne! Ciągle szukam tulipanów, które nie jednoroczne są. I nawet pokaźną listę już mam U Ciebie też skorzystałam
Ale i tak nieustająco podziwiam osoby, które je co rok sadzą, potem wysadzają i znowu. Ale bardzo się cieszę ,że mamy takich pracusiów, dzięki temu mogę takie łany, jak u Ciebie, podziwiać

Droga przez mękę w Twoim przedogródku...ale jaki efekt masz! Moja skarpowa droga przez mękę się nie skończyła jeszcze

Z chęcią poznam tą Twoją listę niezawodnych tulipanów i wymienię się moimi obserwacjami

Kasiu, ja jeszcze nigdy nawet pól cebulki tulipana nie wyrwałam latem żeby suszyć i znowu posadzić jesienią
Ale teraz tak zrobię bo rabaty poszerzyłam i trzeba będzie tulipany poprzesadzać bo w ścisku rosną, a placu jest więcej więc nie muszą.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:18, 10 maj 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Fotki cudne mam nadzieję ,że roślinom ten lukier nie zaszkodzi

Kawa napisał(a)
kurcze Ania ale to śnieg czy mróz
bo jak śnieg to lepiej ale jak mróz..
może jednak się pozbierają

lindsay80 napisał(a)
Ajć, aż mnie dreszcze przeszły na widok tych zdjęć.
Coraz bardziej mi się Princess Irene podobają, masz je pierwszy rok?

frezja napisał(a)
Oj szkoda tych roślinek, najbardziej to chyba ucierpiała piwonia...a może będzie dobrze.

Wszystkim się nie przyjrzałam , bo po pracy do syna do szpitala.Wczoraj tą operację miał.Kości nawiercali, staw zespalali.Gips założony.jutro przychodzi do domu.
Trochę przymrozku było.
ale tulipany żyją
Princess Irene mam już 2 rok.I jeszcze ją na jesie dokupię.jest cudna.
I białych jeszcze i się chce tulipanków.
Żyją i jeszcze kwitną

Ten sam co rano w ubraniu sniegowym był
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:25, 10 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie taka sama sytuacja, mróz był i to blisko -4C.

Ufff-żart majowe.
Ogród z uśmiechem 15:14, 10 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Jola
jak ?
okrytym roślinom mam nadzieję nic nie jest

Niektórym oslonki pomogły, niektórym niestety nie Za chwile pokażę.

lindsay80 napisał(a)
te -6C to już nie przelewki, u mnie tym razem około -4C, a prawie nic nie okryłam.

Nawet najsilniejsze rośliny po takich atrakcjach i to po raz drugi nie przetrwają Takiej wiosny to naprawde nie pamiętam Rozumiem, że może zdarzyć się jakiś przymrozek ale tyle

inka74 napisał(a)
Jola - trzeba było zrobić zdjęcie ogrodu w takim stanie na pamiątkę. Mam nadzieję, że okrywanie pomogło. Ja doniczkami się obrobiłam bo tylko róże chroniłam. -2 w nocy było u mnie. Ogród żyje

Trochę zrobiłam Smutny widok. eM chciał mi wyrzucać doniczki, wiecznie byly kłótnie. teraz sie przydały. na pewno więcej mi nie będzie marudzil, przynajmniej taki z tego pożytek

Makao_J napisał(a)
Nawet nie patrzyłam ile miałam na minusie. Przebudziłam się nad ranem to szyby w samochodach były pozamarzane. Rano tulipany się pokłoniły ale widzę że niektóre wstały. Może się uda.

No ale u Ciebie to ostro było jak widzę. Podniosło się coś??

Przynajmniej nie stresowalaś się. Troche sie popodnosilo
Ogród z łezką II 14:30, 10 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A to po akcji z wycinaniem darni teraz wygląda jak nówka

No nie? Trochę za bardzo się eMuś przyłożył, szczególnie w szczelinach...ale nie jestem drobiazgowa Cieszy mnie, że zrobione, od zeszłej wiosny mnie męczyło, a ja eMusia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies