Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Kindzia 14:27, 10 maj 2017

Tulipany masz piękne! Ciągle szukam tulipanów, które nie jednoroczne są. I nawet pokaźną listę już mam U Ciebie też skorzystałam
Ale i tak nieustająco podziwiam osoby, które je co rok sadzą, potem wysadzają i znowu. Ale bardzo się cieszę ,że mamy takich pracusiów, dzięki temu mogę takie łany, jak u Ciebie, podziwiać

Droga przez mękę w Twoim przedogródku...ale jaki efekt masz! Moja skarpowa droga przez mękę się nie skończyła jeszcze
leon60 18:19, 10 maj 2017

Sszkoda słów z tym mrozem... hortensje i miskanty okryłam więc są idealne ale grujeczniki znowu czarne, buki to samo, red baron... nie jestem w stanie wszystkiego okryć, jakoś rośliny odbiją tylko znów trzeba swoje odczekać.
jolanka 21:20, 10 maj 2017

Brrr, może juz dosyć tej zimnicy Szkoda tego wszystkiego, tylko czekamy, czekamy, czekamy
lindsay80 13:46, 11 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Tulipany masz piękne! Ciągle szukam tulipanów, które nie jednoroczne są. I nawet pokaźną listę już mam U Ciebie też skorzystałam
Ale i tak nieustająco podziwiam osoby, które je co rok sadzą, potem wysadzają i znowu. Ale bardzo się cieszę ,że mamy takich pracusiów, dzięki temu mogę takie łany, jak u Ciebie, podziwiać

Droga przez mękę w Twoim przedogródku...ale jaki efekt masz! Moja skarpowa droga przez mękę się nie skończyła jeszcze

Z chęcią poznam tą Twoją listę niezawodnych tulipanów i wymienię się moimi obserwacjami

Kasiu, ja jeszcze nigdy nawet pól cebulki tulipana nie wyrwałam latem żeby suszyć i znowu posadzić jesienią
Ale teraz tak zrobię bo rabaty poszerzyłam i trzeba będzie tulipany poprzesadzać bo w ścisku rosną, a placu jest więcej więc nie muszą.

lindsay80 13:53, 11 maj 2017

leon60 napisał(a)
Sszkoda słów z tym mrozem... hortensje i miskanty okryłam więc są idealne ale grujeczniki znowu czarne, buki to samo, red baron... nie jestem w stanie wszystkiego okryć, jakoś rośliny odbiją tylko znów trzeba swoje odczekać.

No właśnie Olu, dużych drzew nie sposób okryć.
U mnie też Rohan oberwał i glediczja, bo akurat były w takim stadium, że dopiero co młode listki wypuściły.
Grujecznika mam małego to okrywam, ale mimo to czubki gałązek czarne.
Ogólnie jednak chyba ten mróz aż tak bardzo u mnie nie narozrabiał, bo większych strat nie widzę.

Przy wnikliwym obchodzie dziś odnotowałam, że róże Heidi Klum i Old Port mam już zapączkowane

lindsay80 13:54, 11 maj 2017

jolanka napisał(a)
Brrr, może juz dosyć tej zimnicy Szkoda tego wszystkiego, tylko czekamy, czekamy, czekamy

U mnie się już odmieniło i to jak!
Mam dziś dosłownie lato!
natka098 15:10, 11 maj 2017

Już pączki na różach . Szaleństwo. Dziś "zwiedzam" Polskę południową i nie mogę się nadziwić jaka różnica jest w rozwoju roślin. Tu już bzy kwitną a w moich rejonach zapączkowane kwiaty tylko i malutkie.
Pszczelarnia 16:27, 11 maj 2017

Cudowna wycieczka po Anglii. Nigdy jeszcze nie widziałam zdjęć z Sandringham, tylko w moim albumie. Co to było to Haddon Hall?

A nornice ponoć nie lubią kamasji?

U Ciebie tulipany w takiej lekkości i zwiewności rosną, i - dobra wiadomość - się namnażają.

Pokażesz szklarnię?

siakowa 20:09, 11 maj 2017

Ale zdjęć sie naogladala!pozdrawiam
lindsay80 23:34, 11 maj 2017

natka098 napisał(a)
Już pączki na różach . Szaleństwo. Dziś "zwiedzam" Polskę południową i nie mogę się nadziwić jaka różnica jest w rozwoju roślin. Tu już bzy kwitną a w moich rejonach zapączkowane kwiaty tylko i malutkie.

Serio taka różnica?

A i tak wiosna, w stosunku do ubiegłego roku, opóźniona jest o jakieś 3 tygodnie.