Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 23:40, 11 maj 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Cudowna wycieczka po Anglii. Nigdy jeszcze nie widziałam zdjęć z Sandringham, tylko w moim albumie. Co to było to Haddon Hall?

A nornice ponoć nie lubią kamasji?

U Ciebie tulipany w takiej lekkości i zwiewności rosną, i - dobra wiadomość - się namnażają.

Pokażesz szklarnię?

Może to dlatego, że Sandringham jest spory kawałek na północ od Londynu, my się tam wybraliśmy bo ta miejscowość jest blisko miejsca zamieszkania naszych przyjaciół.

Haddon Hall to z kolei ogród na południe od Londynu - niestety mam mało zdjęć bo bateria w aparacie padła jak tam byliśmy.

Jeszcze trochę tulipanów w pąkach, ale dziś tak zaczęło przygrzewać, że pewnie szybko nadgonią.

Szklarnię pokażę jak już będzie poskładana, niestety mamy opóźnienia w tym temacie.
frezja 23:40, 11 maj 2017

lindsay80 napisał(a)

U mnie się już odmieniło i to jak!
Mam dziś dosłownie lato!

U mnie też już jestem spieczona na raczka.
lindsay80 23:40, 11 maj 2017

siakowa napisał(a)
Ale zdjęć sie naogladala!pozdrawiam

Mam nadzieję, że się podobało

lindsay80 23:43, 11 maj 2017

frezja napisał(a)

U mnie też już jestem spieczona na raczka.

To szybko Cię słoneczko bierze Ewuś

Mam przepis na pyyszneeee ciacho, muszę Ci podesłać
lindsay80 23:52, 11 maj 2017

Tym razem w A...n coś interesującego dla ogrodników:

Hortensje Little Lime, Polar Bear, Magical Candle i jeszcze jakieś mniej znane odmiany po 14,99 zł. Naprawdę dorodne sadzonki - zrobiłam fotkę telefonem

Są też duże sadzonki miskantów Morning Light po 14 zł i Evergoldy (ceny nie sprawdziłam)
15:15, 12 maj 2017
dzisiaj moje mini narzędzia były w uzyciu to przypomiałam sobie o twoich ozdobnych do dekoracji wiosennych ...wstawiłam fotę ..jeszcze moze sie okazac że moje robocze mniejsze od twoich ozdobnych
Makusia 15:40, 12 maj 2017

Hmm...w moim A...nic nie opisane bardziej niż "trawy mix"....ale co tam- ja przecież nadal ćwiczę silną wolę i nic nie kupuję
malkul 19:20, 12 maj 2017

dziś zamontowałam odstraszacz. zobaczymy co będzie
lindsay80 19:51, 12 maj 2017

eee_taam napisał(a)
dzisiaj moje mini narzędzia były w uzyciu to przypomiałam sobie o twoich ozdobnych do dekoracji wiosennych ...wstawiłam fotę ..jeszcze moze sie okazac że moje robocze mniejsze od twoich ozdobnych

W moich skrzyniach też bardziej widać chwasty niż warzywka, chyba sobie spróbuję jak takimi małymi przyrządami się pracuje i jak mi się spodoba to kupię mini komplecik, a ten dekoracyjny zostawię w spokoju
lindsay80 19:54, 12 maj 2017

Makusia napisał(a)
Hmm...w moim A...nic nie opisane bardziej niż "trawy mix"....ale co tam- ja przecież nadal ćwiczę silną wolę i nic nie kupuję

Ja też nic nie kupiłam, na szczęscie jestem na etapie, że mało jest roślin, które są w kręgu moich zainteresowań

Ale piszę bo czasem widzę, jakie rośliny przesyłają sprzedawcy internetowi i nóż się w kieszeni otwiera, a w marketach ogrodniczych te wszystkie nasze chciejstwa coraz częściej się pojawiają i warto tam zaglądać.