Łączę co się da. Akurat skrzypu mam najmniej, ale pokrzywa, wrotycz, czarny bez - co wpadnie pod rękę.
Nie wiem, czy gnojówkę można zepsuć.
Do wiadra pcham zielska ile wlezie, nie patrzę na wagę.
Jak rozcieńczam, to też bardziej w proporcji 1/5 niż 1/10. Potem podlewam z konewki tylko trochę, resztę uzupełniam ze szlauchu.
Nie mam pojęcia, czy ostatecznie rośliny dostają to co trzeba. Z pewnością żadnej nie spaliłam, ale czy odżywione są prawidłowo - trudno powiedzieć.
W każdym razie trawki przyrastają ładnie. Z kwitnieniem trochę gorzej
Czy jest na sali Toszka?
Bo mam zapytanie cisowe. Podejrzewam, że na jednym hicksii mam sadzaka - taki czarny, suchy nalot. Na forum wyczytałam, że radziłaś pryskanie roztworem mocznika - dobrze pamiętam? I że to już ostatni dzwonek na ten oprysk.
Jeden raz wystarczy? Kiedy będę wiedziała czy zadziałał, czy też trzeba zastosować topsin? A może PW wystarczy?
Kwadratow przybywa bo w rabacie na tarasie tam gdzie był stożek i kulki juz zrobiłam kostki chce pokostkowac tez cisy . I tak głośno myślę właśnie ze przy kwadgratów ej ściance były by fajne () taki mam plan oby się udało .
Sama nie wiem gdzie je przesadzić. A teraz jak juz są duże to chyba jesień tam przetrzymała . Pokażę Wam to mi podpowie cie bo sama już nie wiem takie zamieszanie )((
Jeśli chodzi o koniczynę to zwykle długie pędy wypuszcza na kraju trawnika i tam wyrywam ręcznie, a poza tym eM pryskał środkiem Fernando, ale chyba nie we wszystkie miejsca dotarł i sama będę musiała powtórzyć, jak ja się za to wezmę to ani jednej nie przepuszczę
Madzia, cisy możesz już przyciąć tzn.jak nowe przyrosty ściemniały to jest znak, że czas na cięcie. Aby pobudzić cisy do cięcia powinno się każdą gałązkę skrócić, taka koronkowa robota naprawdę jest opłacalna
Dużo, dużo więcej na temat cisów podpowie Ci Toszka
Iwka, czy Ty tak na poważnie z rozdawaniem werbeny?
Czy Twój trzcinnik KF stoi sztywno, trzyma pion? Moje kłosy a jest ich ogrom chyba są za ciężkie i lekko zaczynają się przewieszac, tzn. te kłosy bo żdzbła stoją dalej prosto. To normalne?
Traw masz tyle, że zaczynam zazdraszczać I wszystkie z rewelacyjnej kondycji!