Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogródkowy zawrót glowy 21:52, 31 maj 2013

Do góry
Witam wszystkich cieplutko :* to dalsza metamorfoza skalniaka tworzę coś sama nie wiem co w trakcie pracy jakieś pomysły mi do głowy przychodzą.. Ostatnio pozbyłam sie ze skalniaka krzaka tawuły zrobiło sie jakos pusto i płasko tym bardziej ze mam tam studnie wiec i z bardzo nie ma jak obsadzić, postanowiłam zrobić mini placyk żwirkowy posadze tam jakies trawki moze , karmnik , kiedys dodam moze kule ozdobne póki co wygląda to tak oczywiscie jeszcze w trakcie pracy nieskończone... Na zdjeciach widac tez murek poniewaz nie mam juz podkładów zrobiłam z drugiej strony skalniaka na razie bz zaprawy zeby zobaczyc jak to bedze wygladać

jestem otwarta jak zawsze na wszelkie pomysły, sugestie jak i słowa krytyki
To właśnie tu 20:35, 31 maj 2013

Do góry
Tawuły, kaliny, funkie... Nie wiem, które piękniejsze - chyba wszystkie równocześnie walczą o palmę pierwszeństwa. Serdecznie pozdrawiam
To właśnie tu 18:54, 31 maj 2013

Do góry
Ciekawe, która z Was ma tych bodziszków więcej?
Serduszka Alba ogromna!
Wszystkie biało kwitnące są bardzo dekoracyjne, tawuły chyba najbardziej ze swoimi girlandami
Ogród Karoli 11:14, 31 maj 2013

Do góry
Cześć Karola. Wpadłem z rewizytą. Ładna ta nowa rabata. Pomyśl o zrobieniu kolorowych plam. Jedna plama to te żółte tawuły. Zrób też plamę z czerwonych żurawek i jeszcze innych roślin w koło tych hortensji. Nie jestem ekspertem ale tak sobie to wyobrażam
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 23:10, 30 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Tydzień temu posadziłam rośliny w ogrodzie-hortensja, lawenda, trawy, wrzosy, tawuły, żurawki. Kiedy podlać pierwszy raz nawozami?

PO dwóch tygodniach od posadzenia uważając aby nie dać za dużo, albo za dużego stężenia.
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 11:26, 30 maj 2013

Do góry
Marysiu pozdrawiam, też lubię tawuły cudne kwitnienie, można dowolnie ciąć a na jesieni piękne kolory

a magnolia śliczna
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 09:39, 30 maj 2013

Do góry
Tydzień temu posadziłam rośliny w ogrodzie-hortensja, lawenda, trawy, wrzosy, tawuły, żurawki. Kiedy podlać pierwszy raz nawozami?
Ogród Janiny 16:08, 29 maj 2013

Do góry
Dzisiaj słonecznie ale mokro ,tyle wody to do niedzieli się nie obsuszy ,zielsko rośnie szybko ale i kwiaty ładnie podrosły a trawnik w wodzie pewnie trzeba go będzie kosa skosić ..
Bogusiu tak wyglądają moje żywopłoty ..

przycina trzmielina ładnie się zagęściła

Tawuły w stronę lasu też już stanowią pewną zaporę dla saren

młoda trzmielina z mahonią ..

i berberys w którym zadomowiła się malina z pysznymi owocami ..

Muszę tylko pilnować aby nie przełaziła do sąsiada i na trawnik dlatego na wiosnę opryskuję wokół nich aby zniszczyć młode narosty bo wszystkie roślinki z żywopłotu lubią wędrować coraz szerzej ..
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:05, 29 maj 2013

Do góry
rabata przy tarasie, zasadniczo różowa ze sporą ilością kwiecia

tego świerka przesadzaliśmy w kwietniu, super wyszło zrobił kilkanaście kroków na wprost przez ogród i ma nowe odrosty może będzie dobrze

a to rabata zasadniczo niebieska moje plecy ogrodu- choć zywopłat z tawuły wczesnej biały

a tym perukowcem się cieszę bo w ub roku mi nie kwitł
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:19, 29 maj 2013

Do góry
przeczytałam u mnie ..ok to może do tego czasu moje przyjdą ....

(kupiłam te tawuły na brzeg,mają drobniejsze listki niż te złykłe...posadzę 5 zobaczymy jak sie rozrosną,najwyżej po cięciu powtykam gałązki i urosną)
Ogródkowy chaos u monitki 23:28, 28 maj 2013

Do góry
Madżenko nasadzenia dopiero w formie rozważań sama jeszcze do końca nie wiem co tam będzie

Pierwotnie według planu Gosi przed szpalerem tujek mają być trzy choiny kanadyjskie a przed nimi pieć RH. Ostatnio dumałam żeby je na horti zamienić. Przed nimi jakieś karłowe iglaki mają być i do tego obwódki z tawuły i lawendy bodajże. No a mi się klonik zamarzył ...tak sobie komplikuję

Gosia podumam zobaczymy co z tego wyjdzie

Widze że plan ambitny ale i wypoczynek zaplanowany pewnie wielkie skakanie bedzie
Sosnowo 20:05, 28 maj 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Piękny ogród, macie już takie dojrzałe ogrody , żywopłocik z tawuły van Houtte'a? myślę o takim.

Witaj Mariuszu, miło Cie gościć Tak , to namiastka zywopłotu z tawuły - szkoda, że tak krótko zachwyca swoją bielą.
Zielony chaos u Dawida 10:15, 28 maj 2013

Do góry
Wczoraj przyszło mi też do głowy przytargać 3 tawuły 'Goldflame'. Teraz rozmyslam gdzie je posadzić. Niby mam pomysł, ale jak to bywa, będzie bieganie i dopasowywanie.

Z dnia dzisiejszego - w kroplach różanecznik 'Hachmann's Charmant'

Rozkwitł kolejny irys.

Kropelki na jagodzie kamczackiej.

W cieniu - zacieniona 22:50, 27 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
kalina japońska Mariesii już duża u Ciebie??, a co kwitnie przy tawułce , czy to lilie niskie? a to ostatnie zdjęcie to? pozdrawiam, u mnie zaczęło lać znowu po nocy ok,16,00, akurat kosiłam trawnik, ale skończyłam, a potem znowu ok. 21.00 jak wsadzałam "myszki" do doniczek
Aniu...tyle pytań...a ja nieprzygotowana...
Kalinę Maresii kupiłam dzisiaj,bardzo mi się podobała,ma kwiaty podobne kształtem do hortensjii i delikatnie pachnie.Jest rozłożysta...myślę,ż e dosyć duża.
Obok tawuły jest różanecznik...Bad Baden {przynajmniej taki miał być}.
...ostatnie zdjęcie to różowe martagony.
...a tak wyglądają złote...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:02, 27 maj 2013

Do góry
Dziewczyny zanim miskant się rozrośnie to minie trochę lat a z kwitnącej tawuły będę się już cieszyć w tym roku
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:35, 26 maj 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Anitko- wszystkiego naj Ja takie święto będę miała za pół roku...
Byłam U Ciebie już kilka razy, ale obiecałam sobie, że odezwę się dopiero wtedy jak przeglądnę cały wątek i oto jestem(chyba, że nie wytrzymałam i się wcześniej odezwałam...a mogło tak być, bo ostatnio skleroza mi dokucza)
Masz boski ogród...tyle pracy w niego włożyliście...Uwielbiam Twój mur oporowy i zwisające z niego jałowce i bluszcze i te ścieżki i ten staw...marzenie
Wiem ile mogą znaczyć niektóre rośliny...Ty masz swoje tawuły a ja mam piwonię po teściowej, zwykłą, najzwyklejszą ale najbardziej kochaną...
Twój ogród to jeden z najpiękniejszym na tym forum -SERIO

Baaardzo Ci dziękuję Edyto Takie słowa dodają skrzydeł

Oprócz tawułek mam jeszcze inne symboliczne rośliny w moim ogrodzie, jak bez, który kojarzy mi się z ogrodem moich dziadków i naturalną altaną ze starych bzów, w którym spędziłam całe dzieciństwo. To dziadek zaraził mnie miłością do grzebania w ziemi, za co jestem mu dozgonnie wdzięczna i macham mu tam w niebiosa, skąd patrzy dziś na swoją starą wnuczkę

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:28, 26 maj 2013

Do góry
Anitko- wszystkiego naj Ja takie święto będę miała za pół roku...
Byłam U Ciebie już kilka razy, ale obiecałam sobie, że odezwę się dopiero wtedy jak przeglądnę cały wątek i oto jestem(chyba, że nie wytrzymałam i się wcześniej odezwałam...a mogło tak być, bo ostatnio skleroza mi dokucza)
Masz boski ogród...tyle pracy w niego włożyliście...Uwielbiam Twój mur oporowy i zwisające z niego jałowce i bluszcze i te ścieżki i ten staw...marzenie
Wiem ile mogą znaczyć niektóre rośliny...Ty masz swoje tawuły a ja mam piwonię po teściowej, zwykłą, najzwyklejszą ale najbardziej kochaną...
Twój ogród to jeden z najpiękniejszym na tym forum -SERIO
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:52, 26 maj 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Asiu to ubiegłoroczne, jesienne patyki. Bardzo łatwo się ukorzeniają, więc jeśli masz w planach tawuły to bez problemu sobie je rozmnożysz.

Ooo super
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:45, 26 maj 2013

Do góry
waska napisał(a)
Aaaale piekne hosty !

A sama robiłaś tawułki? Kiedy? Na wiosnę?

Asiu to ubiegłoroczne, jesienne patyki. Bardzo łatwo się ukorzeniają, więc jeśli masz w planach tawuły to bez problemu sobie je rozmnożysz.
Mój ogród - co dalej? 21:42, 25 maj 2013

Do góry
Cięte cisy:

Cięte tawuły

Ciety bukszpan:

Cięte cisy i berberysy:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies