Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:45, 09 maj 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Marzenko - oddaję głos na kolumny tylko dlatego, że bardzo mi się podobają
Wg mnie do Twojego ogrodu pasują zarówno kolumny jak i stożki.

Jak przesadze kulki pod wisienki o zdecyduję.
A przez Noemi kulki po raz kolejny się przeprowadza. Widok będzie taki pod wisienkami - tylko dam po trzy kule

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=111536

A czy ktoś wie jakie trawy są na tym zdjęciu sky garden?
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=271598
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:37, 09 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Marzenko, jeżeli planujesz kratki na ścianę, to ja swój głos oddaję na kolumny. Chyba taki duet będzie lepszy i u Ciebie lepiej pasują proste kolumny. Ale może się mylę, toż to ze mnie amator przecież.
Chociaż tak jak pisze Noemi do kul pasują stożki, ale do kratek - kolumny

Kratki kiedyś sobie zamontuję i puszcze po nich jabłoń, którą ukrzyżuję tzn zrobię ją rozpiętą na tej kratce. Ale to kiedyś..... Nie mniej jednak taki widoczek marzy mi się od baaardzo dawna.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:35, 09 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, ja przez Ciebie zwariuje. Jestem choraaaaaaaaaa. Na te kolumny.... I na te kratki...

Pozadam ich....

Boćku a ja myślałam , ze stal trudno pożądać.....
Stożki lub kolumny będa przy kilkunastu kulach bukszpanowych. A kratki z drugiej strony ogrodu
Ja dalej nie wiem i kolumny i stożki mi się podobają...
Myślę, chodzę i myślę
Ogrodnik mimo woli 21:32, 09 maj 2012

Do góry
A ja informuje, ze nie tylko pismo obrazkowe ale i wszystkie teksty mojej ulubionej ogrodowiczanki przeczytałam Dobrze, ze trochę pracujesz to za tobą nadążam
Ogrod jest piękny Aniu i już nie opowiadaj, że bałagan bo na prawde robi niesamowite wrażenie. A ilość gatunków jest niesamowita !!!!!
trawniczek miodzio!!!
Ogrodnik mimo woli 21:15, 09 maj 2012

Do góry
Anka napjpierw się wpisuję coby ślad zostawić, bo jak mnie znów wyrzuci z ogrodowiska albo zasnę to nie odnajdę miejsca gdzie ostatnio czytałam
Ogród Ginger 21:12, 09 maj 2012

Do góry
Ginger zajrzałam do Ciebie i chętnie się będę pojawiac, b podobnie jak ty zaczynalam, uczylam się wszystkiego od poczatku. Tylko że dawniej edukacja była gazetowa a teraz ogrodowiskowa i dzięki temu wszyscy uczymy się baaaardzo szybko
Ogród już jest fajny, wiesz jaki chcesz styl, to świetnie rokuje. Iglaczki ładnie przycięte, trawka miodzio.
Widziałam też stożek
U mnie jeszcze dwa lata temu byly same chwaściory, rok temu zakladanie ogrodu zaczęło sie na poważnie a za dw lata będzie gąszcz . U ciebie bedzie tak samo.
Słuchaj Danusi w kwestii zakupów, drzewa możesz kupować pojedyncze ale krzaczki i byliny to już niemal hurtowo. Ja dzisiaj kupiłam 20 szt trytomy do posadzenia. 3 miejscach...
Pęcherznica rośnie szybko ale najładniej wygląda przycinana w żywopłot, więc posadź dwie obok siebie. Ja mam na tylach cały żywopłot z pęcherznicy diabolo na razie mają 20 cm... Pęcherznice możesz obejrzeć u Ani ASC
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:50, 09 maj 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Trochę dziwnie mi się odzywać bo ja taki laik w porównaniu do was ale raz kozie śmierć napiszę. Jakiś czas temu pisałaś o pomyśle powojników prowadzonych na kulach ja mam powojnika poprowadzonego po wiklinowym stożku ( widać go na jednym z moich zdjęć ) niestety nie znam odmiany gdyż kupiłam biedaka na wyprzedaży bez etykiety zrobiło mi się go szkoda bo taki był mizerny, rośnie już tak 2 lata i po zimie odbił już nawet pąka ma co prawda jednego ale ma . Mam u siebie kilka powojników i w sumie tylko 1 chyba nie odbił po zimie no może 2 ale ten jeden to nie przez zimę , a nornicę która go podprowadziła po prostu gwizdnęła mi powojnika .

Ginger widzę że udało się zalinkować wątek
Zajrzę wieczorkiem do Ciebie bo teraz na gródek biegnę
Ogródkowy chaos u monitki 17:48, 09 maj 2012

Do góry
Monitko ja jednak bym lawendyj teraz już nie cięła. Aby ją w regularne półkole przyciąć musiałabyś jej nowe przyrosty obciąc. Ja kiedyś tak zrobiłam i była masakra, zero kwitnienia i brzydko wygladala. Lepiej przytnij ją już prawidlowo pod koniec lata a potem radyklanie w przyszłym roku wiosną zanim zaczną się pojawiać zielone przyrosty.
Jeśli mocno już odbije to pod koniec maja ewentulanie wytnij suche grube badyle. Ale jeszcze poczekaj abyś wycięła tylko te, ktore na pewno wymarzly.
Ewentulanie dopytaj się innych ogrodowiczanek. Terhaz nie pamiętam kto jest specem od lawendy. Może zapytaj u Danusi ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:41, 09 maj 2012

Do góry
Lena napisał(a)
To i ja od kawki i kompa zaczynam dzień
Marzenko,kapitalna stronkę podesłałaś - podobają mi się stalowe kraty i trejaże - u Ciebie te co wybrałaś będą super pasować.
Odnośnie kolumny , podobają mi się,aczkolwiek wolę bardziej klasyczne ..Do Twojego domku będą idealne

Lenko klasycznych jest duży wybór ale bez ozdób a już nie mówie ze stali nierdzewnej....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:40, 09 maj 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Kolumny bardzo fajne.

Zapisuję głos
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:40, 09 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Ale do kul mi pasują stożki właśnie, masz stożki z bukszpanów itp. itd. ... ja głosuje za stożkami

Stożki mogę przemalować na srebrno ale nie wiem kolumny czy stożki. Pierowtnie myślałm o stożkach Glosujcie proszę dalej
Kiermasz ogrodniczy - Wrocław 17:38, 09 maj 2012

Do góry
Dziewczyny ja mogę tylkow sobotę... W tę neidzielę do 15:00 jestem wyłączona z życia towarzyskiego. A moźe byśmy się na sobotę umówiły????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:36, 09 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Nie głosuję, ale napiszę, że jak już nic lepszego nie udao mi sie kupić, to kupiłam te stożki w sklepie ogrodniczym... ja już Ciebie chyba nie dogonię i nie doczytam... cofnęłą msiez ileś stron, a tu ciągle mnie nei było..poddałam się....muszę wziąść się za pracę, a wcześeniej wyciągnać kubel ze śmieciami i go napełnić. NIestety ja swój muszę wyciągac do drogi.... minus drugiego rzędu zabudowy...albo taki mikro minusik

Ania ja ostatnio nie dałam rady u ciebie przeczytać całości bo usnęłam w poniedziałek po trudach pierwszego dnia w pracy po urlopie a wczoraj co zaczęłam czytać to mnie wyrzucało z ogrodowiska... Chyba za karę
Pobojowisko czas zmian 06:57, 09 maj 2012

Do góry
Mira to teraz elegancko po wybrukowaniu. Widzę że bakcyl ogrodowy załapany więc będzie się ciągle coś działo
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:55, 09 maj 2012

Do góry
Wczoraj znalazłam fajną stronę, chyba kupię takie kolumny do powojników
http://zielonyfront.pl/kolumny/
A coś takiego na ścianę zachodnią kiedyś kupię
http://zielonyfront.pl/kratki/

Albo takie stożki ale są malowane na zielono a ja chcę stal
http://allegro.pl/stozek-ogrodowy-pergola-kwietnik-super-cena-i2312247778.html

Prosze o głosowanie. Mają stanąć po prawej stronie garażu tam gdzie wyłącznie są kulki bukszpanowe, lawenda i wiśnie kiku-shidare.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:44, 09 maj 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Marzenko ja też jak wstaje to robie kawe i włączam kompa żeby popatrzeć co się dzieje na ogrodowisku

Mira dzień dobry witam zatem w ten słoneczny dzień
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:43, 09 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Marzena kule doszly.Mozesz zobaczyc u mnie.

Te dwa drzewa szczepione na pniu przy tarasie to wisnie Umbr.?

Tak te drzewa przy tarasie to wiśnie umbr. posadzone w listopadzie 2010.
Miały być bukszpany lub roże szczepione ale jak skończyliśmy dom taki jakiś nam się wysoki wydawał to Pani architek powiedziała, że jakiś akcent wyższy przed tarasem potzrebny. Gdy mi przywiozła te dwie wiśnie wyglądające jak miotly szczepione na wysokości ponad 2 m to zwątpiłam. Dobrze że zobaczyłam w necie jak kiedyś będą wyglądać.
Teraz gdy jestem Wraszawie zawsze koło NBP je podziwiam
http://vertex.home.pl/archkrajj15/maa-architektura/141/1682
A od stycznia 2012 wiem, że to najbardziej pożądane drzewko ogrodowiska
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:38, 09 maj 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Marzena, przypuszczam, że Twój budzik ustawiony jest codziennie jakoś ok 6.15. Meldujesz się codziennie o 6.30 jak żołnierz Begonie dorodne i bardzo piękne. Nie wiem, czy niedoczytałam, ale zrobiłaś z M "tyły" czydopiero są w planach ?

Tyły już prawie skończone, znów mi zabrakło kory ...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:36, 09 maj 2012

Do góry
Ja wczoraj w ogóle wieczorem nie mogłam się zalogować, wyrzucało mnei co chwile z ogrodowiska.
Ogród Dominiki 06:36, 09 maj 2012

Do góry
I ja się przyłączam do nieszczęśliwych z powodu snu traw...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies