Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kaisia 20:15, 08 maj 2012

Marzenko jak Twoje bambusy ? Już coś z ziemi wypuszczają ? Bałaś się że zmarzły, a ja myślę że dały radę.
Taras w Waszym ogrodzie wygląda teraz pięknie, a meble dobrałaś idealnie.
Ogród nabiera dojrzałości, a zobaczymy co będzie na koniec sezonu, już widzę jak będzie cudownie.
Cieszę się że zdecydowaś się pozostać przy oryginalnym projekcie i posadzić sosenki, będą idealnie pasowały do tego stylu.
Może będę inna, i nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale uważam, że kulki bukszpanowe tak jednak w nie dużej ilości Bo zrobimy przesyt kulkowo-bukszpanowy .... Niech nasze ogrody będą różne i indywidualne. Twój dla mnie nabiera właśnie takiego charakteru, odróżnia Cię od innych ... ze wzgledu na dodatki, jak i na całość.
Podglądam Twoje poczynania z wielkim zaciekawieniem.
bociek 20:25, 08 maj 2012

Czesc i czolem, u Ciebie jak w ulu

Tak patrze na te Twoje kwiatki i tez mi czegos brakuje. Moze trawke wrzucisz jako wypelniacz, albo jakiegos bluszcza czy innego zwisa? No nie wiem sama. A moze rzeczywiscie trzeba ta kompozycje troszku uspokoic... Za to begonie cud miod, pasowalyby mi takie, musze zajrzec na ryneczek, czy moj Pan od kwiatkow posiada takowe
Wstajesz podobnie jak ja, tylko ja zazwyczaj zaczynam dzien bez sniadania i bez ogrodowiska

Jak tam dzisiejsza matura? Dajecie rade psychicznie?
Madzenka 20:39, 08 maj 2012

Kaisia napisał(a)
Marzenko jak Twoje bambusy ? Już coś z ziemi wypuszczają ? Bałaś się że zmarzły, a ja myślę że dały radę.
Taras w Waszym ogrodzie wygląda teraz pięknie, a meble dobrałaś idealnie.
Ogród nabiera dojrzałości, a zobaczymy co będzie na koniec sezonu, już widzę jak będzie cudownie.
Cieszę się że zdecydowaś się pozostać przy oryginalnym projekcie i posadzić sosenki, będą idealnie pasowały do tego stylu.
Może będę inna, i nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale uważam, że kulki bukszpanowe tak jednak w nie dużej ilości Bo zrobimy przesyt kulkowo-bukszpanowy .... Niech nasze ogrody będą różne i indywidualne. Twój dla mnie nabiera właśnie takiego charakteru, odróżnia Cię od innych ... ze wzgledu na dodatki, jak i na całość.
Podglądam Twoje poczynania z wielkim zaciekawieniem.

Kasiu moje bambusy wyglądają makabrycznie, zdjęcia robię tylko z lewej strony ogrodu czekam czy odbiją z ziemi, część łodyg przeżyła ale to pojedyncze sztuki....
Kulek po prawej stronie jest za duźo. Wykoncypowałam, że w sobotę je przesadzę po 3 pod wisienki. Na GAP project widzialam taki kulki wtapiające się w siebie pod drzewkami. Sosny pojawią się tam gdzie miały być .... Czyli zgodnie z pierowtnymi zalożeniami
Moj mial być od poczatku bukszpanowo-trawiasto-kwitnący i taki zostanie
Madzenka 20:44, 08 maj 2012

bociek napisał(a)
Czesc i czolem, u Ciebie jak w ulu

Tak patrze na te Twoje kwiatki i tez mi czegos brakuje. Moze trawke wrzucisz jako wypelniacz, albo jakiegos bluszcza czy innego zwisa? No nie wiem sama. A moze rzeczywiscie trzeba ta kompozycje troszku uspokoic... Za to begonie cud miod, pasowalyby mi takie, musze zajrzec na ryneczek, czy moj Pan od kwiatkow posiada takowe
Wstajesz podobnie jak ja, tylko ja zazwyczaj zaczynam dzien bez sniadania i bez ogrodowiska

Jak tam dzisiejsza matura? Dajecie rade psychicznie?

No własnie mam nadprogramowego bluszcza i turzyce to dodam, tylko czekam na sobotnie natchnienie

Dzisiejsza matura podobno ok, okaże się za miesiąc.....

A ja od stycznia dojeżdżam póżniej do pracy, dawniej byłam o 7.15 twraz 7:30 bo poranna dawka ogrodowiska musi być
Madzenka 06:38, 09 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)
Marzena, przypuszczam, że Twój budzik ustawiony jest codziennie jakoś ok 6.15. Meldujesz się codziennie o 6.30 jak żołnierz Begonie dorodne i bardzo piękne. Nie wiem, czy niedoczytałam, ale zrobiłaś z M "tyły" czydopiero są w planach ?

Tyły już prawie skończone, znów mi zabrakło kory ...
mira68 06:42, 09 maj 2012

Marzenko ja też jak wstaje to robie kawe i włączam kompa żeby popatrzeć co się dzieje na ogrodowisku
Madzenka 06:43, 09 maj 2012

ocia79 napisał(a)
Marzena kule doszly.Mozesz zobaczyc u mnie.

Te dwa drzewa szczepione na pniu przy tarasie to wisnie Umbr.?

Tak te drzewa przy tarasie to wiśnie umbr. posadzone w listopadzie 2010.
Miały być bukszpany lub roże szczepione ale jak skończyliśmy dom taki jakiś nam się wysoki wydawał to Pani architek powiedziała, że jakiś akcent wyższy przed tarasem potzrebny. Gdy mi przywiozła te dwie wiśnie wyglądające jak miotly szczepione na wysokości ponad 2 m to zwątpiłam. Dobrze że zobaczyłam w necie jak kiedyś będą wyglądać.
Teraz gdy jestem Wraszawie zawsze koło NBP je podziwiam
http://vertex.home.pl/archkrajj15/maa-architektura/141/1682
A od stycznia 2012 wiem, że to najbardziej pożądane drzewko ogrodowiska
Madzenka 06:44, 09 maj 2012

mira68 napisał(a)
Marzenko ja też jak wstaje to robie kawe i włączam kompa żeby popatrzeć co się dzieje na ogrodowisku

Mira dzień dobry witam zatem w ten słoneczny dzień
Madzenka 06:55, 09 maj 2012

Wczoraj znalazłam fajną stronę, chyba kupię takie kolumny do powojników
http://zielonyfront.pl/kolumny/
A coś takiego na ścianę zachodnią kiedyś kupię
http://zielonyfront.pl/kratki/

Albo takie stożki ale są malowane na zielono a ja chcę stal
http://allegro.pl/stozek-ogrodowy-pergola-kwietnik-super-cena-i2312247778.html

Prosze o głosowanie. Mają stanąć po prawej stronie garażu tam gdzie wyłącznie są kulki bukszpanowe, lawenda i wiśnie kiku-shidare.
Mala_Mi 07:06, 09 maj 2012

Nie głosuję, ale napiszę, że jak już nic lepszego nie udao mi sie kupić, to kupiłam te stożki w sklepie ogrodniczym... ja już Ciebie chyba nie dogonię i nie doczytam... cofnęłą msiez ileś stron, a tu ciągle mnie nei było..poddałam się....muszę wziąść się za pracę, a wcześeniej wyciągnać kubel ze śmieciami i go napełnić. NIestety ja swój muszę wyciągac do drogi.... minus drugiego rzędu zabudowy...albo taki mikro minusik