Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 21:07, 26 paź 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Wspaniały ten kobierzec z liści,taką jesień lubię. Oby trwała jak najdłużej. Czym będziesz pryskała róże? U mnie bardzo panoszy się mączniak ( nie na różach), najbardziej na dąbrówce i miodunce. Nie wiem czy jeszcze czymś pryskać czy dać już spokój?

Róże, brzoskwinie i wiśnie będą spryskane miedzianem.
Mączniaka u mnie nie było, czasami występuje na floksach, a najczęściej na ostróżkach, ale oprysków nie stosuję, bo pędy wycinam i palę.
O mączniaku wiem tylko tyle, że są go dwa rodzaje i różnych preparatów wymagają, ale nie wiem jakich. Jeśli jest go dużo, to na Twoim miejscu zastosowałabym oprysk profilaktyczny.
Złota jesień dla Ciebie
Leśne Wzgórze 21:04, 26 paź 2015

Do góry

W ogródku Iwony 20:57, 26 paź 2015

Do góry
Ciesze się że Wam się podoba w moim ogrodzie. Ja też lubię tą wersję jesieni, choć jednak wolę wiosnę i wczesne lato.

A to jeszcze inna "atrakcja" jesieni

Mój 4 arowy azyl... 20:54, 26 paź 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Basiu- piękna jesień u Ciebie. Choć ja tej pory roku nie lubię, bo nieuchronnie zbliża się czas zimna, to te kolory wywołują uśmiech na twarzy.

Ktoś kto mieszka w górach ma ciut lepiej, bo tam feria barw. Ja zadowalam się drogą wiodącą do mojego miejsca na ziemi, ona co roku zachwyca tak samo.

Moje żurawki posadzone obok siebie przebarwiają sie rożnie - właśnie tak jak pokazujesz.

Kasiu, w pięknym miejscu mieszkasz. Sprawozdania ze spotkania z Dziewczynami obejrzałam z zazdrością. Podziwiałam Wasz piękny ogród.

Choć do gór mam daleko, to cieszę oczy jesiennymi przebarwieniami w pobliskim parku. Dużo w nim klonów, a te są zachwycają złocistopomarańczowymi liśćmi.

Ogródek Ewy 20:53, 26 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj to nie tak,żeby coś wyłudzać.
Tylko,że człowiek niecierpliwy jest.Ma malutkie,,i wiesz jak patrzy na takie ładne, to myśli,oj chciałoby się u siebie takie kępy też
A jakie ty masz kolorki ??

O jakim wyłudzaniu piszesz! Wcale tak tego nie odebrałam. Mam na tyle że mogę się podzielić i tyle.
Kolorek mam jeden, taki.

Jeśli będziesz chciała to odezwij się na wiosnę.

Hortensjada 20:48, 26 paź 2015

Do góry
Mam jeszcze maciupkiego derenia pagodowego Variegata i 2 NN. To tyle na temat dereni ( podobnie jak hortensje są wrażliwe na niedobór wody ale dotyczy to tylko młodych egzemplarzy)
A na koniec równie pięknie przebarwiająca się hortensja pnąca. Pozdrawiam

Ogródek Ewy 20:44, 26 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ufffffff, szkoda by ich było. Ja mam niewielką kupeczkę zawilców, ale poszukam gdzieś u siebie ich zimowego zdjęcia. Cudnie to wygląda. A przy tak imponującym szpalerze jak Twój byłaby wieeeelka szkoda .

Czyli moje zawilce uratowała dzisiejsza wizyta "psiapsiółki" Gdyby nie to byłyby już w niebieskim worze podobnie jak horcia.

I tyle z niej zostało.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:41, 26 paź 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

O kurcze Cudo to jest!
A jakie to miśki? Bo ja skleroze mam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:41, 26 paź 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Perełki

reszta później, obowiązki mamy wzywają

Pięknotka Bodiniera ... hmmm śliczna, też o niej myślę... może kiedyś
Lawendowy zawrót głowy 20:40, 26 paź 2015

Do góry
Dopiero wrocilam juz szybko wrzucam foto spray buziaczki milej zabawy

Ogródek Ewy 20:37, 26 paź 2015

Do góry
Ewcia mała próbka
Hortensjada 20:36, 26 paź 2015

Do góry
Akurat w tej chwili najpiękniej przebarwiony ( miał być Rubra ale tyle razy przesadzałam i wygąda na to, że to Eurostar ( i to niepewne, zakwitł mi pierwszy raz i bardzo skromnie)

Kousa Chinensis

Alba Plena jeszcze zielony więc bez fotek

A to moje nowe nabytki, ciągle się zastanawiam czy wysadzić do gruntu bo zapowiadaja srogą zimę a derenie niestety są wrażliwe, zwłaszcza młode, więc chyba zostaną w garażu tej zimy

Dereń kousa Teutonia

Dereń kousa Snow Flurries ( Flurry?) jaka nazwa jest poprawna muszę jeszcze ustalić), ma niewiarygodnie wielke "jagódki"

Jedynym dereniem, który mi wymarzł jest Laura
Ranczo Edy 20:36, 26 paź 2015

Do góry
eda napisał(a)
róże...

Aaaaaaaaaaaaaaaaa
Edzia czytam ostatnio Ciebie i wszystkich tylko w przelocie i nie wpisuję się, ale jestem Zobacz u mnie jaką wiadomość dostałam, ona do Ciebie też skierowana jest Buziak zostawiam
Leśne Wzgórze 20:31, 26 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Oby więcej takich dni

Cieszę się podwójnie bo zrobiłam sobie akurat dziś wolne i mogłam tym wszystkim się nacieszyć

Leśne Wzgórze 20:30, 26 paź 2015

Do góry

Leśne Wzgórze 20:30, 26 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Własny kawałek lasu, ech... szczęściaro . Aniu cudownie pokazałaś jesienny, mglisty poranek , coś pięknego. Takiego delikatnego i zwiewnego. Jesień jest wspaniała, taka krucha i delikatna, pełna tych cudownych, ale jednak bardzo ulotnych kolorów . Nie sposób jej nie lubić. Ja ją nawet kocham . Szaraczek albo głupi, albo odważny, że pozwala tak blisko do siebie podejść . Niemniej jednak kochany . Pozdrawiam

Dziś uwielbiam kolory w moim lesie, może jutro też będzie słońce... dziś było bardzo gwarno w moim lesie, sójki skrzeczały, dzięcioł stukał, sikorki i wróble harcowały wśród gałęzi... a pod wieczór gdy zaczęło się już ściemniać z ciekawością co u nas się dzieje lis zaglądał przez siatkę...

Ogród na glinie 20:27, 26 paź 2015

Do góry
to nasz wąski na 4 m front
takim zastaliśmy ogród - lato 2012

te klomby przeszkadzały mi w przemieszczaniu się, podest też

beton skuliśmy, a kostka poszła w górę
jesień 2014

w tym roku powstało kulkowisko
jesień 2015

chciałam grabem pendula zamknąć pewną przestrzeń i skrócić oś widokową
chyba mi trochę wyszło?

Żywopłotki cisowe. 20:25, 26 paź 2015

Do góry
Zazdrościłam takich widoków Stipy. Posadziłam swoja rozsadę latem 2014 r. zimę przeżyła, przycięłam i doczekałam się upragnionego widoku.
Latem nie miałam czasu jej wyczesać, rozrastała się, rozsiewała nasionka.
Wyrzuciłam cały rządek była ogromna, rosła między lawendą a młodziutką obwódką z bukszpanu.
da mi we znaki wiosną jak zaczną kiełkować nasionka, jest tego tysiące.

Ujęcie zrobione później. Na szczęście wyrzucona i w tym miejscu posadziłam tulipany, a za liatrią przedłużyłam ciąg hortensji bukietowych Polar Ber.
jutro dalszy ciąg sadzenia cebulowych.
Hortensjada 20:17, 26 paź 2015

Do góry
Dereń kousa Satomi (dopiero zaczyna się przebarwiać)

Dereń kousa Weisse Fountain

Dereń florida Cherokee Brave ( zarażony grzybem)
Ogrodowe przygody 20:16, 26 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jeju wreszcie doczytałam... Wiesz jak mnie to męczyło czy mam taką piękna róże bo ja sie zakochałam po uszy w purpurach i malinach

A najciekawsze jest to ze obok Ascot mam jedna red Eden i za żadne skarby nie mogę odróżnić który to krzak... Domowiłam zatem jeszcze dwie aby rozróżnić je

hm a pokaż je mi tu co prawda eden nie mam
ale ascot ma takie charakterystyczne wachlarzyki na około w pąku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies