Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 16:30, 18 lis 2015

eee_taam napisał(a)

Zamiast transparentu precz ze smogiem - taki widoczek
kasiek 16:32, 18 lis 2015

Katkak napisał(a)
Kasia, a co przerabiałaś przy altanie? Gdzie dokumentacja z przeprowadzonych zmian? Biedne dziewczynki, już je choróbsko dopadło. Zagoń je do świątecznych ozdób powolutku . Listopad faktycznie nie jest zły. A przedwiośnie ma ten plus, że choć bure, to wiosna zaraz wybuchnie kolorami . I cieszy podwójnie . Buźka.

W sumie nie jest źle - ostatnio u lekarza byłam z jedna w lutym a z drugą w marcu tego roku , tak więc bez chorób już 8-9 miesięcy
Ale na szczęście to bardziej przeziębienia niż prawdziwe choroby, a ozdoby - kurcze - u mnie już szopka jest
kasiek 16:33, 18 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cesarska korona niby też je truje a wpierdzieliły mi już dwie

Zdesperowane są widocznie
kasiek 16:50, 18 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
NO kochana zmiany przy altanie Ci się tak łatwo nie upieką .....pokazuj ale już

mało mam czasu na pisanie, a tu opis potrzebny
Nie wiele widać zmian bo tu pełno krzaków i bylin zmieniło swoje miejsce - byliny wyciełam a krzaki sa bez liści.Dlatego dołączę painta
Tu poprzedni widok wiem że nie widać więc pod spodem wklejam poprawkę na paincie - nie sadziłam dorodnych roślin.

Pojawiło się sporo dereni z czerwonymi pędami - w przyszłym roku powinny być juz widoczne, zamiast wierzby jest niewidoczna teraz jabłonka Ola, a obok niej ogniki o czerwonych kulkach. Doszła jeszcze kulka złota (żywotnik i teraz są 3) trawky - rozplenice i jest tu sporo krzewuszek - 3 miniaturki Minior Black [po lewej, a po prawej jest bordowa aleksandrina, żółta Olimpiade i bordo Purpurea nana. Zapraszam na wiosnę, teraz nie widać - ja widzę co najwyżej na naszkicowanym (tego nie wkejam ) projekcie
Katkak 17:15, 18 lis 2015

No nieźle. I to wszystko się tu zmieściło???
Katkak 17:30, 18 lis 2015

Z krzewuszek cudne są jeszcze Looymansi Aurea, Wings of fire i Rainbow - tą chyba mam od Ciebie, choć nie jestem na 100% pewna czy to ona. A do listy chciejstw dopisałam właśnie Alexandrę. I to przez Ciebie . Takie cudeńka wymieniasz, że weź się tu nie skuś człowieku .
sylwia_slomc... 18:25, 18 lis 2015

No nieźle będzie już w przyszłym roku.....lasek i nowe rabaty .....miodzio

Ja wrzuciłam właśnie jak się zmieniała najstarsza bylinówka w ciągu całego sezonu
Urszulla 20:24, 18 lis 2015

kasiek napisał(a)
Choć tęskno za wiosną listopad nie jest jeszcze taki zły, ja przedwiośnia nie lubie najbardziej, dopiero wtedy jest buro...

Piękne dziś miałaś oświetlenie do zdjęć cudne fotki i te i te poprzednie.
kasiek 08:50, 19 lis 2015

Katkak napisał(a)
No nieźle. I to wszystko się tu zmieściło???

Wszystko i mniej więcej tak ma wyglądać :
Wiosna: jabłonka Ola, Magnolia gwieździsta i tulipany białe i różowe i sasanki, potem goździki białe i różowe wiśnia Royal, tulipany różowe i czosnki, ognik

Czerwiec - krzewuszki - Minior Black, Alexandrina, Purpurea nana, Olimpiade, goździki różowe,

Lipiec Budleje Blue Chip i rózowa jakaś, ostrogowce i firletki i perowskia i kichawce

Wrzesień rozchodniki, astry wysokie różowe i niskie marcinki, ogniki, irgi, dalej perowskia, budleje
kasiek 14:10, 19 lis 2015

Katkak napisał(a)
Z krzewuszek cudne są jeszcze Looymansi Aurea, Wings of fire i Rainbow - tą chyba mam od Ciebie, choć nie jestem na 100% pewna czy to ona. A do listy chciejstw dopisałam właśnie Alexandrę. I to przez Ciebie . Takie cudeńka wymieniasz, że weź się tu nie skuś człowieku .

Na małej powierzchni to przekleństwo
Ale krzewuszek mi wystarczy, mam jeszcze obok dzieci domku purpureum i variegatum no i od Ciebie NN