Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Jeżówka - Echinacea 10:21, 08 sty 2012

Do góry
Może perovskia - rozchodnik okazały - lub miskanty.
Pogaduchy skowronków 10:11, 08 sty 2012

Do góry
U mnie też opady - ale na zmianę deszcz albo śnieg - biało jedynie w górach.
Przedogródek Agniechy973 10:09, 08 sty 2012

Do góry
Bambusy są bardzo ekspansywne - miej to na uwadze.

A kule masz po prostu idealne.
Moja ciągle obrasta mchem i ciągle ją z niego czyszczę - płyn do klarowania wody nic nie dał - ale zwykła myjka wystarczy do jej umycia.

Paeonia - Piwonia 09:57, 08 sty 2012

Do góry
gemac napisał(a)
Poradźcie proszę laikowi-w ubiegłym roku posadziłam kłącza piwonii, urosły trochę, a teraz okazało się,że na wiosnę muszę je przesadzić bo mój M zaplanował w tym miejscu altanę.
Jak to zrobić,by im nie zaszkodzić?

Pozdrawiam serdecznie,
Gosia

Przesadź je na wiosnę - najlepiej zanim ruszą na nowo.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:54, 08 sty 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Zachwycona jestem hortensjami, a juz po przeczytaniu tego watku zakochałam się na amen.
na pewno w miom ogrodzie znajdzie sie 'Silver Dollar', 'Limelight', poczytałam o 'Magical Moonlight' i tez wydaje się ciekawa.

najbardziej podabają mi się ogrodowe, w pieknych kolorach od różowego po niebieski kończąc - zawsze jednak obawiałam się ich przemarzania.

Czy możecie polecic takie, które zakwitaja na pedach tegorocznych? Wiem, że takie są, Danusia pisała o jednej.

To endless summer - znam tylko tą
Przedogródek Agniechy973 01:02, 08 sty 2012

Do góry
Nie może tam zostać sam żwirek jako przejście, bo rowery i motorki zryją kamyczki do ziemi. Moje chłopaki muszą się jakoś przedostawać na "drugi brzeg". Ewentualnie można by zastosować płyty kamienne lub imitujące kamienie (takie jak ma teraz Sebek w trawniku i takie jak widziałam w Ogrodzie z lustrem) ale one są najczęściej w trawniku, a tu w rabatce nie wiem czym je można byłoby wypełnić.
To przemyślenia na wypadek gdyby ten mostek jednak nie pasował.
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:47, 07 sty 2012

Do góry
He, he, biedny Sebek, każda mu proponuje co innego, a on jak ten osiołek, co mu dano...
Kubusiowo 23:42, 07 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pewnie o wygraną w totka chodzi

Sebciu, o tej porze bardzo dobrze kontaktujesz... )
Kubusiowo 23:27, 07 sty 2012

Do góry
Pewnie o wygraną w totka chodzi
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:26, 07 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Popraw murek i podprostuj najeżone kamienie.

coooo?
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:25, 07 sty 2012

Do góry
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:25, 07 sty 2012

Do góry
Sebek nie podwyższaj murka, a na dom daj membranę taką budowlaną z "kubełkami" żeby ściana schła.

Popraw murek i podprostuj najeżone kamienie.
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:14, 07 sty 2012

Do góry
Grozisz mi?

No jeśli tak to nie wiem - w końcu kosę masz w rękach
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 22:57, 07 sty 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Podwyższyć murek???Kurcze - sam nie wiem - boję się, że ściany wilgocią nasiąkną - chyba muszę coś kupić i odkopać ziemi co nasypałem na gołą ścianę...
Z drugiej strony dróżka w zasadzie prowadzi do huśtawki (widać jedną nogę z donicą )

Płaskie kamienie przymierzę, jak nie będą pasować to zlikwiduję, tylko, że boję się o wydeptywanie, bo sąsiedzi mają tędy dróżkę (wiem jak to brzmi, ale tak jest i nic z tym się nie da zrobić...)

Jeżeli z zabezpieczeniem tej ściany byłby duży kłopot, to po prostu pozbądź się tych kamieni i zrób ładną, zwykłą rabatę pod ścianą. Chyba za bardzo się przywiązałeś do tych kamieni. Faceci oprócz trawy jak widać kochają też kamienie. Uff.

Ten trawnik to w takim razie swoista "droga konieczna"? Trudno, ale przecież po trawniku się chodzi i nic się nie dzieje, raczej tłumy Ci się tam nie będą przewalać, a jak nie będzie tych płaskich kamieni, to może ludzie się zniechęcą?

Oj nie zniechęcą się - tylko dziwnie to będzie wyglądać jak kamienie się będą kończyć przy huśtawce, pusto, a potem znów dalej kamienie

Przemyślę jeszcze ten murek - ale sam nie wiem - na każdej stronie piszę, że zostawię
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 22:48, 07 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Podwyższyć murek???Kurcze - sam nie wiem - boję się, że ściany wilgocią nasiąkną - chyba muszę coś kupić i odkopać ziemi co nasypałem na gołą ścianę...
Z drugiej strony dróżka w zasadzie prowadzi do huśtawki (widać jedną nogę z donicą )

Płaskie kamienie przymierzę, jak nie będą pasować to zlikwiduję, tylko, że boję się o wydeptywanie, bo sąsiedzi mają tędy dróżkę (wiem jak to brzmi, ale tak jest i nic z tym się nie da zrobić...)

Jeżeli z zabezpieczeniem tej ściany byłby duży kłopot, to po prostu pozbądź się tych kamieni i zrób ładną, zwykłą rabatę pod ścianą. Chyba za bardzo się przywiązałeś do tych kamieni. Faceci oprócz trawy jak widać kochają też kamienie. Uff.

Ten trawnik to w takim razie swoista "droga konieczna"? Trudno, ale przecież po trawniku się chodzi i nic się nie dzieje, raczej tłumy Ci się tam nie będą przewalać, a jak nie będzie tych płaskich kamieni, to może ludzie się zniechęcą?
Lek na całe zło czyli mój ogród 22:44, 07 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ostróżki cuudo [/quote
Uwielbiam je. Wyhodowałam z nasion.
Lek na całe zło czyli mój ogród 22:40, 07 sty 2012

Do góry
Ostróżki cuudo
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 22:36, 07 sty 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

Pomyślicie, że zwariowałem - lub nie

Dzisiaj wstępnie wytyczyłem te rabaty
.....

Możesz wierzyć lub nie, ale nie dalej jak 4 dni temu przeplewiłam pół ogrodu, a dzisiaj mąż wsadził świerka Bożonarodzeniowego. Jest wielki w ogrodzie

Sebku, tak jak Dziewczyny radzą -bez zatoczek, tak jak na rysunku, może być nawet ciut głębszym łukiem, ale ścieżka równej szerokości

Będą łuki - to jest pewne

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 22:34, 07 sty 2012

Do góry

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 22:34, 07 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pomyślicie, że zwariowałem - lub nie

Dzisiaj wstępnie wytyczyłem te rabaty
.....

Możesz wierzyć lub nie, ale nie dalej jak 4 dni temu przeplewiłam pół ogrodu, a dzisiaj mąż wsadził świerka Bożonarodzeniowego. Jest wielki w ogrodzie

Sebku, tak jak Dziewczyny radzą -bez zatoczek, tak jak na rysunku, może być nawet ciut głębszym łukiem, ale ścieżka równej szerokości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies