Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:08, 20 paź 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Tą chryzantemę chyba będę musiała kropić gorącą wodą

Ta w donicy kwitnie

Piekna chryzantema ,co za kolor!
Mały ogród Kasi 15:33, 20 paź 2015

Do góry
Hej, Kasiu. Rutewkami zachwycam się od ubiegłego roku. Niesamowicie wyglądają ich kwiaty. Jak mgła.

Wianek - nie będę obiektywna (bo robiłam w zeszłym roku z jabłek i róży), ale i tak napiszę, że baaaardzo mi się podoba!

Wianki powieszone na zewnątrz wytrzymały mi bardzo długo. Niestety temperatura w domu jest bezlitosna dla takich ozdób.

Może skusisz się jeszcze na jabłuszkowy? Wklejam na zachętę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=456

Ogród to moje hobby 15:23, 20 paź 2015

Do góry
FrancoPolo napisał(a)

Czy to jest Jordan?
Posiadam tą odmianę, mój zaczął się przebarwiać dwa dni temu
Ale taki ognisty jeszcze nie jest
Ogród (nie) do ogarnięcia. 15:21, 20 paź 2015

Do góry
Szkoda, że nie borowiki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:19, 20 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Ale niesamowite sówki przyleciały chyba z innej galaktyki....Bardzo spodobały mi się, tak jak wszystko w Twoim klimatycznym, zachwycającym ogrodzie.
Ogród (nie) do ogarnięcia. 15:17, 20 paź 2015

Do góry
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:10, 20 paź 2015

Do góry
Na polu szaro ponura mgła ehhh
Wczoraj fotki porobiłem bo było słonecznie

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:01, 20 paź 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Faktycznie Kasiu, Irenka pięknie o tych dniach napisała, to niezapomniane chwile, ale będzie więcej Sylwester niedługo

Masz Kochana

Kofam Was ogrodowe imprezowiczki i pozdrawiam Irenkowego imprezowicza...nawet pora roku wam nie przeszkadza, a atmosfera zawsze gorąca i ciepła

Kasiu cudowny ogród na zdjęciach
Buziolki
Ogród (nie) do ogarnięcia. 14:59, 20 paź 2015

Do góry
Jesiennie i kolorowo
Mój ogród - trudne początki - Paula 14:58, 20 paź 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
Muszę się pochwalić
Właśnie dostałam paczuszkę od Joli - lojalna_ i moim oczom ukazał się taki widok:

A po odpakowaniu jednego pakuneczku:

jednego???
Typografia ogrodu 14:56, 20 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Asia Ty masz u siebie chyba graba w obwódce bukszpanowo/cisowej?
Możesz napisać jakie, ewentualnie czy mogę gdzieś znaleźć zdjęcie?

załaduje na nowo bo nie wiem na czym Ci dokładnie zalezy. Obnwódka z cisa, Grab sadzony 7 pazdziernika 2013 roku

po posadzeniu jesień 2013

wiosną 2014

w nocy

latem 2015

Moja codzienność - ogród Oli 14:56, 20 paź 2015

Do góry
Oluś z drugiej strony masz skrzynkę na listy? Szukam rozwiazania co by w betonowym słupie dziury nie robic , bo przeciez zapomnieli w trakcie budowania go

Ogród z łezką II 14:48, 20 paź 2015

Do góry
Wiosna była magnolia u Kasik, a jesienia jest Jarząbek u Ciebie

Cudo, fajnie jak jest pamiątka ze spotkania
Ogród z łezką II 14:45, 20 paź 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na dobranoc moja ulubienica, Barkarole. Zdjęcie z wczoraj.

Kindzia Ciebie to wszystkie róże kofają...miło cię znowu zobaczyć i twój ogród
Różaneczniki - choroby i szkodniki 14:26, 20 paź 2015

Do góry
Rododendrona posypałam ukorzeniaczem i wsadziłam do ziemi dla rh. Popatrzyłam na "guzy", ale ja nic nie widzę. Natomiast mozliwe jest przelanie .Chiałam mu dogodzić i b,często podlewałam (było przeciez upale lato), a ziemia jest gliniasta. Dżdżownice były duże tłuste, raczej jasno różowe i jak je wyjmowalismy z korzeni to nie widać było, żeby były łamliwe. Nie wiedziałam co mam sprawdzać i nie wiem czy miały śluz , ale czyba nie. Raczej takie normalne, ale wypasione i b.duże i długie.Teraz posadziłam wysoko tak jakby na górce. Może coś z tego będzie.
Załączam jeszcze jedno zdjęcie, moze tam lepiej widać.
Bardzo dziękuję za informację, pomoc i nadzieję, że to może nie opuchlaki.

Pozdrawiam
adnawka
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:23, 20 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Gdybyśmy dali radę wykarmić, to też by wszystkie zostały
Każdy inny, ale wszystkie trzy razem to wypisz, wymaluj - matka

No ale naprawde, jak ta kotka pieknie podzielila swoje kolory na dzieci
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:22, 20 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ciekawe dlaczego wszyscy nie jedza bezglutenowo? ...ja tam jestem leń i poszłabym na łatwiznę i gotowała bezglutenowo dla wszystkichaaaa......znawcy mówia, że bezglutenu to zdrowiej

ciekawi mnie też jak adopcyjne murzynki masz w Afryce? nie pojmuję na czym polega matkowanie?

Wszyscy nie jedzą bezglutenowego bo po tygodniu takiego żywienia z torbami byśmy poszli kamienie zbierać na obiad Za trzy bułeczki mniejsze od kajzerek płacę ok 6 zł kilo mąki to koszt 12-13 zł paczka makarony kolejne 7-8 zł, łysy spód do pizzy wielkości talerzyka śniadaniowego to koszt 16 zł za dwa placuszki. Paczka ciasteczek 10-12 zł ok 150 gr. W domu trzech chłopa łatwo policzyć.......a potrafią zjeść Paczka chleba ryżowego to 3 zł , a taka wystarcza dla jednego na jeden posiłek lekko nie ma.

Adopcja serca - płacę im za utrzymanie ( pełnowartościowy posiłek 3 x w tygodniu, szkołę, leki, mundurek szkolny i przybory) ok 50 zł raz w miesiącu, wysyłam paczki z żywnością , odzieżą i podstawowymi produktami użytku codziennego, piszemy do siebie listy , wysyłamy zdjęcia. Mam je nagrane na płytce. Mogłabym do nich pojechać, ale koszty i stan zdrowia uniemożliwiają mi to. Ale wiem , że dzięki mnie mają możliwość przeżyć w godnych warunkach nie głodując.

Moja młodsza córunia Anitka ma teraz już 5 lat, ale adoptowałam ją jak miała 5 miesięcy i ważyła zaledwie 3 kg już będąc połowicznie sierotą, mama zmarła Jej 2 miesiące po urodzeniu, zajęła się małą babcia, ale nie miała czym karmić. Dziecko było skrajnie zagłodzone
Starsza Daniellka ma 10 lat i chodzi do szkoły jest sierotą całkowicie - oboje rodzice zmarli na Aids.

Gdyby Ktoś był zainteresowany taką formą pomocy więcej mogę napisać na priv bo to jest forum ogrodnicze

Kwiatuchy dla tych co pomagają gdziekolwiek i komukolwiek

Typografia ogrodu 14:22, 20 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ja kul betonowych z klosza nie ogarniam a ona takie gwizdy poczyniła. O urzędzie patentowym słyszała?
Podwórkowa rehabilitacja 14:08, 20 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Jolu kochana to nie moje tylko Ani

Hi, hi
Dynie zrobiły furorę i zamieszanie jednocześnie.
Reniu, nie pozostaje ci nic innego, jak spróbować takie zrobić i nie będziesz się musiała tłumaczyć z Anulkowych dyń, tylko pokażesz swoje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies