Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 22:51, 07 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wyszłam z tego samego założenia Odbierz priv

Odebrałam, zaraz odpiszę
Jana 23:07, 07 lis 2015

margaretka3 napisał(a)

Tylko grządkę na warzywniaku odpuściłam Ja też bym wielkich poświęceń nie robiła, to przyjemność była wreszcie coś porobić
Skopane, multum chwastów i zanieczyszczeń jeszcze po budowie (gwoździe, cegły, kawałki drutu, no i zgniecione puszki po piwie) porządnie wybrane, brzegi działki podniesione i wyrównane. Piaskownica przeniesiona. Grab posadzony. Rabatka pod domem obsadzona - tyle, ile miałam pomysłu: róże + byliny. Jeszcze muszę ją uzupełnić, ale to wymaga przemyślenia. Cebulowe posadzone w części. Zostały narcyce i kamasja.
narobiłaś się
margaretka3 23:08, 07 lis 2015

Troszkę
Jana 23:15, 07 lis 2015

margaretka3 napisał(a)
Troszkę
07_Rene 02:09, 08 lis 2015

Przyjdę na zajęcia w poniedziałek; )
05:46, 08 lis 2015
Gardener27 21:35, 08 lis 2015

margaretka3 napisał(a)
Powinnam już posprzątać warzywnik, ale jak... jeszcze kapusta chińska Pak-Choi, młody koperek, kapusta pekińska sobie rosną... Zbieram kolejne rzodkiewki, które u mnie jesienią rosną o wiele lepiej niż wiosną.

Imponujące zbiory jak na tę porę roku U mnie już wszystko przygotowane w warzywniku do nastepnego sezonu Marchew miałem siać ale jakoś po nasiona nie mogę dojechać Może uda mi się w tygodniu Zapomniałbym czosnek też do wsadzenia
Pozdrawiam

margaretka3 08:44, 09 lis 2015

07_Rene napisał(a)
Przyjdę na zajęcia w poniedziałek; )

Zdjęcia kiepskie, ale jakiś tam podgląd jest
Najpierw taki sobie widoczek w Twoim, Reniu, kierunku.

Brzeg działki przekopany i podniesiony. Grab a raczej grabik zasadzony. Widok z bliska, z balkonu i z boku Głowię się tymczasem nad linią tej rabaty. Darń przekopana, na wiosnę wybiorę chwasty, jak zdążę, wysieję facelię na zielony nawóz, a potem najprzyjemniejsze

margaretka3 08:59, 09 lis 2015

Rabatka przed domem niestety jest maleńka. Za wiele to ja tam nie upchnę

Posadziłam cztery róże, kocimiętkę, chryzantemy, żeby teraz nie było pusto, tulipany, liatrę wrzosową. Jeszcze czosnek główkowaty dosadzę.
Nie wiem, jaką trawę tu dosadzić.
I jeszcze nad jakąś bylinką z przodu dumam. Tu przed różową chryzantemą. Ma podbić kolor róży Wedding Piano. Lawenda?
Rabata jest od rana do późnego popołudnia w słońcu (wystawa wschodnio-południowa).
margaretka3 09:02, 09 lis 2015

Gardener27 napisał(a)

Imponujące zbiory jak na tę porę roku U mnie już wszystko przygotowane w warzywniku do nastepnego sezonu Marchew miałem siać ale jakoś po nasiona nie mogę dojechać Może uda mi się w tygodniu Zapomniałbym czosnek też do wsadzenia
Pozdrawiam

Przemku, ja ze wszystkim spóźniona A i czosnek u mnie czeka, ciągle go zapominam wetknąć do ziemi. Wpisuję go na listę środową!