Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:12, 03 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Marzenko jestem totalnym fanem Twojego ogrodu i domu.Codziennie podgladam.

Przychodze po pomoc, mam problem z rabata/ obwodka u siebie.Jakbys miala chwilke dzisiaj bylabym wdzieczna, mam tylko pare godzin - a jestem w kropce.

Przepraszam, ze ja tak prosto z mostu.

Ocia byłam u Ciebie, na ile umiem ratowałam zaglądaj a ja będę Cię podglądać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:11, 03 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Niezła historia, a zakupy jeszcze lepsze!!! Czy w trakcie imprezy, czy po - udanego odpoczynku Ja od jutra gości goszczę

Aguniu to cI miłego goszczenia życzę ja już bardz odpoczęłam a tu jeszcze kilka dni wolnego i pogda znakomita!!
Tylko jutro matura brrrrr..."
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:10, 03 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
zjadam ostatniego jeżyka i zuśmiechem na ustach idę spać
noo fajne zakupy !

Ania cieszę się że się uśmiechasz, ja z uśmiechem się obudziłam
I dzisiaj będzie sadzenia, oj będzie. Taka drobnica, ale wreszcie skalniak skończę!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:09, 03 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No, że też nikogo z aparatem nie było

Danusiu, dziekuję że zaglądasz. Dobrze, że nikt nie zrobił zdjecia bo by nam mandat wlepili....
A runianka variegata czeka na odbiór
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:08, 03 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Czyli dzień jak co dzień ? A tak na serio nikt Wam nie zrobił zdjęcia? Pokaż koniecznie zakupy

Tak Sebku dzień jak co dzień!!! Nikt zdjęcia nie zrobił. Bałam się tylko, że M się zdenerwuje i mi z samochodem odjedzie ale był dzielny W ogole coś oststnio się liberalny zrobił jeśli chodzi o ogród
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:05, 03 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko byłam w Psarach, ale w balkonowych słaby wybór, kupiłam białe pelargonie przed Psarami, ostanie 6 sztuk, jutro będę sadzić ... pochwal się swoimi zakupami koniecznie... miłej imprezki... jeszcze siedzę na tarasie... nie pamiętam tak cudownego długie weekendu majowego, luzik bluziki

Madzia tak większy wybór był przed zielonym centrum. Ale jak kupiłam angielskie u mojego ogrodnika. I nie przywiózł bialych!!! To kupiłam jasnoróżowe. Mają byc w piątek a ja i tak już nie ma do czego sadzić, muszę nowe donice dokupić.....
U Oci ... 08:03, 03 maj 2012

Do góry
Ocia a ogródek Ani nie dość ze jest super to przechodzi metamorfozę wg projektu Danusi, będzie czad, podpatruj,. I jeszcze ogród Myszorka i GabiK i Ani z zielonego wzgórza, będzie czym sie inspirować.
Jeśli masz chociaż ciut kasy to zamów projekt ogrodu i potem sadź sobei spokojnie, mniej stresu a projektant widzi zupełnieinaczej perspektywę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:00, 03 maj 2012

Do góry
Tulipany dały czadu
Nie wiedziałam,że klon może być taki piękny!!!
Masz je posadzone za ogrodzeniem przy płocie czy w ogrodzie?
U Oci ... 07:57, 03 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Witaj Olu widzę że masz ciekawą podstawe do zagospodarowania. Na fotkach ciężko określić jakiej wielkości jest ten pasek na nowej rabacie, ale wydaje się że to taki trójkąt... chyba wyrównałabym linię do tego chodnika z płyt które już są, za pomocą sznurka i palików żeby było równo a potem zrobiła schodki. W szerszej części rabaty, coś takiego jak na szybce narysowałam na fotce

O właśnie Ania!!! Tylko ja bym jeszcze jeden stopień może zrobiła???
U Oci ... 07:56, 03 maj 2012

Do góry
Siedzę cichutko przy ipadzie to Ci nie narysuję goście jeszcze śpią!!!

O drzewacho przeczytaj tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=7

I obejrzyj jeszcze ogródek NOEMI
U Oci ... 07:54, 03 maj 2012

Do góry
Ja bym ułoźyła kamienie prosto do domu. Tz schodek stopniowo dojjdzie do płyt betonowych??
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:50, 03 maj 2012

Do góry
U Danusi zawsze jest idealnie!!! Z wrzosami i bez. Może troche "poczochrać" kule młymi trawami, taki wariant też rozważałaś.
U Oci ... 07:47, 03 maj 2012

Do góry
Witaj Ociu, prZybiegam z odsieczą !!!
Na początku chylę czoła, że budowa skończona i zaczęłaś od profesjonalnego podejścia do projektowania ogrodu. Tz jest pomysl a nie trawnik od płotu do płotu
Pomysł na trawy super, bo szybko rosną i dodadzą Twojemy ogrodowi nowoczesności.
Nie piszesz jednak o innych nasadzeniach, drzewach, krzewach a w szczególności zimozielonych. Więc nie wiem czy nie doczytałam dokładnie (tak się spieszę z pomoca ) czy tak ma być?
Pokaż zdjęcie już z posadzonymi tujami.
Co do rabaty przed płotem. Pomysł na "schodki" fznakomity. . Zgubisz krzywiznę i dodasz dynamizmu rabacie. Ułóż tylko równiutkie schodki, bo Twój ogród jest już z załozenia minimalistyczny i inne kształty będziesz nadawala roślinami. Nie przejmuj się, źe będize pierwsza krzywizna w Twoim ogrodzie. Rośliny ukryją te krzywizny.
U mnie przed płotem, tam gdzie jest sciana wodna też jest krzywizna a nikt jej nie widzi róznica wynosi ponad 1 m!!!
I konecznie pomyśl o drzewach i bukszpanach / cisach. Jeśli dodasz do miskantów to ogród będzie niesamowity!!!!!
Pomyśll o kolonie palmowym atropurpureum, domyślam się że sumak Cię urzekł z powodu swoich kolorów jesienią nie wiem czy masz jednak ostry klimat zimą ???
Zaraz poszukam wątek z drzewami, które polecala Danusia innym Nowoczesnym ogrodom.
Koniecznie oglądaj ogaród Wieloszki, Dominiki (!!! Tu szukaj inspiracji dla dzrew, krzewów i tulipanów!!!), Kwiatholandii, Ogród z czerownym mostkiem. myśle że możesz odszukać sporo indpiracji dla siebie. Nie wspomnę o nowych realizacjach Danusi, czekam właśnie na nowoczesny....
Ogród w Holandii 18:41, 02 maj 2012

Do góry
Aga j atego biegania ze szlaufem mam dość. Założę nawadnianie. Tylko muszę wszystkie tajniki zgłębić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:37, 02 maj 2012

Do góry
Irenko wnusia piękna, no ale jak się ma takie geny to nic dziwnego
Wypoczywaj kochana!!!
Rododendronowy ogród. 18:35, 02 maj 2012

Do góry
Bożenko napisalam, że ja się do każdej daty dostosuję
Męża Władysława prosimy aby nie krzyczał,p a rh aby poczekaly z kwitnieniem!!
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 18:30, 02 maj 2012

Do góry
Bożenko ja deklaruję 12 i 19 ty, dostosuję się do innych, spotkanie z 12 tego mogę przełożyć, zatem mną się nie przejmuj, będę dla Ciebie!!!!, Twojego orgodu i może kwitnących Rh i azali
do zobaczenia zatem niezależnie od terminu. Liczę, żepznam Ciebie osoboście ale równiez innych orgdowiczan
Ogród Magdalenka 13:59, 02 maj 2012

Do góry
Szerokim łukiem pure elho w Psarach omijałam

Magda moja hortensja na tarasie pada i powstaje zlitowalam się nad nią i postawiłam do cienia bo przecież roślin nie można tak katować!
Co do oświetlenia to mialam wszystko w domu zaplanowane, przy domu również. Dwa gnizada przy domu, czujniki ruchu etc. tylko nikt nie zparojektował a) prądu do ciurkadełka, b) prądu przy furtce , tylko niskonapięciowe do domofonu, którego w ciemnościahc egipskich nikt nie może znaleźć i zero oświetlenia dróżki do domu.
Teraz jak mi elektryk 40 m kabla puścił do pompy do ciurkadełka i oświtlenia gabionów to się cieszyłam jak male dziecko. Do tego kabelka kupię sobie kolejne lampy, które rozrzucę po ogrodzie
Na razie pas startowy z solarów przy dróżce mam poukładany ... ale zupelnie niepotrzebnie o domofon nagle przestał dzialać i furtki nie można otworzyć!!! Wot technika
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:40, 02 maj 2012

Do góry
Idę sadzić moje balkonowe. Potem wapadnę znów do ciebie na kawkę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:40, 02 maj 2012

Do góry
Irenko to kiedy Ty bidulko masz odpocząć skoro dzisiaj znów w pracy.... Wypocznij trochę wieczorem. I cyknij koniecznie fotki wnuczkom bo takie śliczne aniołki, że mam ochotę znów je pooglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies