Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

ana_art 07:29, 03 maj 2012

uważam jak Sebek z samymi kulami też pięknie, rabata nie jest taka magicznie rozmyta a bardziej wyrazista. Wierzę, że cokolwiek dosadzisz będzie IDEALNIE
Madzenka 07:50, 03 maj 2012

U Danusi zawsze jest idealnie!!! Z wrzosami i bez. Może troche "poczochrać" kule młymi trawami, taki wariant też rozważałaś.
Joanka 08:03, 03 maj 2012

Tak jest!
Zawsze idealnie jest i będzie
kraania 08:32, 03 maj 2012

Danusiu jak zawsze piękne zakupy.

Gardenarium napisał(a)
Polowanie z Kasią i Wiesią na byliny

Danusiu gdzie jest taki duży wybór bylin? We wszystkich mi znanych miejscach byliny są w bardzo ograniczonym zakresie.
finka 09:14, 03 maj 2012

Witam wszystkich z pozycji jeszcze łóżka, dziś ogłosiłam dzień lenia, przynajmniej do południa. Później zajmę się przyjemnościami, na które nie mam ostatnio czasu, tzn. będę dosadzać różne różności, m.in od Tomka (Tomgroch). Z braku czasu nie pisuję też ostatnio, bo jak się ma dosłownie kwitnący interes, to o tej porze roku człek zahulany.

W wersji gorzej jest zbyt monotonnie, w wersji lepiej wszystkie topiary nie "rażą" swą geometrycznością i wtapiają się idealnie w niskie rośliny. Wiesz Danusiu o co mi chodzi, to nie krytyka , podejrzewam, że denerwuje Cię brak jakiegoś niskiego piętra, ale szybko to zmienisz.

W zakupach Twoich chyba widziałam Macierzankę cytrynową o pstrych liściach, fajna roślina, u mnie niestety w takie zimy jak ta też wymarzała, ale za to po takich zimach można coś pozmieniać "przymusowo" w ogrodzie i co kilka lat robić ciekawy lifting, a tak może by nam się nie chciało. Wiem, że sprawy finansowe w kwestii roślin mają wielką wagę u wielu, ale wiem też, że PRAWDZIWY OGRODNIK - miłośnik roślin, przyrody etc. wyściubie zawsze coś na swoje ukochane roślinki, żeby znów było pięknie.

Pozdrawiam, lecę teraz do swojego wątku powtykać trochę zdjęć.
Jola 10:10, 03 maj 2012

Danusiu, pamiętam, że gdzieś wstawiałaś zdjęcia instruktażowe jak usuwać zwiędłe kwiaty RH. Nie mogę ich teraz znaleźć. Kojarzysz, gdzie je zamieszczałaś?
Gardenarium 10:11, 03 maj 2012

Finko no właśnie wiem dlatego napisałam "gorzej" i to potrwa tylko chwilę, jak nie znajdę coś lepszego niż było, wsadzę po staremu wrzośce

Instagram Ogrodowiska
Sebek 10:12, 03 maj 2012

Proszę Jolu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/867-rozaneczniki-sadzenie-i-pielegnacja?page=2
Lena 10:16, 03 maj 2012

Danusiu u Ciebie jak zawsze - pięknie
A co myślisz w miejscu wrzosów o epimedium?
Ja kocham tą bylinę i mam od paru lat.Wierna,nie przemarza,nie choruje i piękna jest cały sezon
Pozdrawiam słonecznie - upalnie wręcz
Gardenarium 10:18, 03 maj 2012

A ja nie ogłosiłam dziś lenia, wstałam 6.30 i od razu na dwór - Wiesia wyjrzała z okna, pomachała i przyleciała na kawkę i wspólny spacer z pieskami
Kropka i Bibi

Ładny skwerek nam zrobiło miasto

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies