Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:13, 26 maj 2016

Do góry
Nie noooo ale przesyłki i jaka stipa ! Jestem w szoku ja z jednej takiej zrobiłbym 15 swoich.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:05, 26 maj 2016

Do góry
Brzozowa z trzcinnikiem Karl Foerster

krwawnik i maleńka stipa
Mały ogród Kasi 10:23, 26 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Masz juz orąwdziwą kolekcję powojników!

Czosnki w lawendzie cudne, muszę to połączenie skopiować

Tak kolekcja powojników się rozrasta. Muszę sadzić pionowe, bo na poziome rośliny już nie ma miejsca Wczoraj Vyveen Pennell otwozrył 4 ogromne kwiaty! też ładny
Połączenie czosnków w lawendzie pewnie skądyś i ja skopiowałam, ale nie wiem skąd...Swoje robią też trzmielinki i stipa. Zdecydowanie ta maleńka rabatka jest teraz ozdobą ogródka.
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:32, 25 maj 2016

Do góry
Ale cudne trawki! Super zakupy. I stipa jaka dorodna. Ja mam pełno siewek ale szczerze wątpię żeby zdążyły zakwitnąć. Nie ma co, za rok sieję.
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:18, 25 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
więc tak przyszły dzisiaj trzy przesyłki, eM się lekko zbulwersował

stipa od Mirki, bardzo dziękuję

oczekiwane ML

i reszta trawkowego zamówienia

Amelka Twoje

Iwka, cieszę się razem z Tobą, że zakupy udane ML całkiem, całkiem, chyba i ja zamówię, nie ma na co czekać
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 22:13, 25 maj 2016

Do góry
beta napisał(a)
moja Magdowa stipa tez padła...tez nie dbałam
a mi się 2 magdowe stipy ostaly i poeknie odbijają ale.to te którym nie S piewalam
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:01, 25 maj 2016

Do góry
Shemsi napisał(a)
Też poproszę namiary na ML Z moich 5 sztuk kupionych na jesieni, też u p. Trawki przeżył jeden, do tego wypadły wszystkie rozplenice i barony. Zostałam z jednym ML i dwiema ptasimi łapkami.

A pozostałe trawiszcza to co to to? Stipa piękna mniam, muszę zanabyć koniecznie w najbliższym rzucie zakupowym

edit: popatrzyłam sobie na zdjęcia, ładnie pani ma, no ładnie bardzo. I domek super będzie, nawet z łukami. I tak więcej masz po swojemu, niż ja. Ja to staram się ignorować okna w swoim domu, jakby to ode mnie zależało byłyby duuuuużo większe, a tak są ni przypiął ni przyłatał, ale cóż.
haha nie tak do końca po swojemu. Jak zaczynaliśmy budowę, a było to kilka lat temu podobało mi się co innego, no i byłam posluszna , teraz się buntuje i zmieniły mi się upodobania. Dach był moja decyzja i nadal mi się podoba, chyba jedyna rzecz z której jestem zadowolona. Okna, uuuu długi temat, mało rozwodu nie było A te aż i tak jedno do zmiany. Też mam małe ale cóż

Trawki to: trzcinnik overdam, rozplenica Little boy, carex montana i Hakonechloa macra
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:32, 25 maj 2016

Do góry
Dziś dokończyłam obrzeże na rabacie podokiennej... prawie po ciemku, wiec jutro sprawdzę co wyszło.
Przesadziłam przetaczniki, dzwonki brzoskwiniolistne, bo osiągnęły już prawie metr i zasłaniały mi róże. Przesadziłam stipę i posadziłam w ich miejsce paprotki Adiantum stopowate.. chcę je mieć na widoku z okna Stipa ładna jak zielona, a potem taka byle jaka się robi, wykłada się mi na wrzosach.. .

Filtra w oczku nie wyczyściłam bo znów zaatakowały mnie kaczki, aż włosy mi podniosły na głowie lądując w kałuży. I to dosłownie, aż się musiałam uchylić.

Czereśni pilnuje sroka. goni wszytko. nawet mnie.. pasie się pod czereśnią i na czereśni jak na swoim. Wędruje strumykiem góra dół.. taka Pani domu.

Relacja zdana, uciekam z kompa..
Od nowa ... na przekór wszystkim 19:16, 25 maj 2016

Do góry
Też poproszę namiary na ML Z moich 5 sztuk kupionych na jesieni, też u p. Trawki przeżył jeden, do tego wypadły wszystkie rozplenice i barony. Zostałam z jednym ML i dwiema ptasimi łapkami.

A pozostałe trawiszcza to co to to? Stipa piękna mniam, muszę zanabyć koniecznie w najbliższym rzucie zakupowym

edit: popatrzyłam sobie na zdjęcia, ładnie pani ma, no ładnie bardzo. I domek super będzie, nawet z łukami. I tak więcej masz po swojemu, niż ja. Ja to staram się ignorować okna w swoim domu, jakby to ode mnie zależało byłyby duuuuużo większe, a tak są ni przypiął ni przyłatał, ale cóż.
Ogród Mirelli 17:29, 25 maj 2016

Do góry
Mirello pięknie. Szałwia jaka dorodna . To tegoroczna tak ci urosła? Świetnie wygląda ze stipa. I powiedz mi jakie masz berberyski na tej rabacie czy to bagatelle?
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:44, 25 maj 2016

Do góry
więc tak przyszły dzisiaj trzy przesyłki, eM się lekko zbulwersował

stipa od Mirki, bardzo dziękuję

oczekiwane ML

i reszta trawkowego zamówienia

Amelka Twoje
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:13, 25 maj 2016

Do góry
moja Magdowa stipa tez padła...tez nie dbałam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:24, 23 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
No zjabiście ale seslerii nie widzę
bo jej tam nie ma jest stipa
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:01, 22 maj 2016

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Dobrze rosna roslinku u Ciebie a stipa faktycznie duza u mnie to o polowe mniejsza moze w gruncie podrosnie

Gosia mam nadzieję, że da radę i przetrwa o ile jej coś wcześniej nie zje Troszkę podsuszyły się jej niektóre kłosy. Może to normalne, bo przecież musi sie zaklimatyzować. Nie wiem czy ją codziennie podlewać. Niby nire lubi za dużo mieć wody. Sama nie wiem.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:28, 22 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)
Aleś się zawerbenowała ! Wniosek taki że warto przechować starą sadzonkę bo z siewkami kupa roboty. Bedziesz ja uszczykiwała ?
A główkowate masz takie grubaski, u mnie jakieś rachityczne pąki że nie wiem czy zdołają się otworzyć. Może za rok będą ładniejsze

A myślisz Ola, że uszczykiwać?! Pojęcia nie mam ale przeszło mi to przez głowe ... robiłaś tak już kiedyś?

No czosneczki miodzio szkoda tylko, że chyba donicy nie uda się wykończyć zanim zakwitną (choć eM się już za nią wziął) no i stipa nie dogoni ... no ale co tam

a za rok na bank będą ładniejsze, bo miałam w zeszłym sezonie takie co nie zakwitły a w tym będa kwitły
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:28, 22 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)
Aleś się zawerbenowała ! Wniosek taki że warto przechować starą sadzonkę bo z siewkami kupa roboty. Bedziesz ja uszczykiwała ?
A główkowate masz takie grubaski, u mnie jakieś rachityczne pąki że nie wiem czy zdołają się otworzyć. Może za rok będą ładniejsze

A myślisz Ola, że uszczykiwać?! Pojęcia nie mam ale przeszło mi to przez głowe ... robiłaś tak już kiedyś?

No czosneczki miodzio szkoda tylko, że chyba donicy nie uda się wykończyć zanim zakwitną (choć eM się już za nią wziął) no i stipa nie dogoni ... no ale co tam

a za rok na bank będą ładniejsze, bo miałam w zeszłym sezonie takie co nie zakwitły a w tym będa kwitły
U Agi - czyli słońce i piach 20:01, 22 maj 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Brakuje mi jeszcze 3 krzaczki :/a tak wyszło:

Bardzo ładnie wpasowała tę rabatę, taka fajna łezka wyszła. Stipa z lawendą, będzie super efekt.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:16, 22 maj 2016

Do góry
Dobrze rosna roslinku u Ciebie a stipa faktycznie duza u mnie to o polowe mniejsza moze w gruncie podrosnie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:31, 22 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania wszystko dość spore u Ciebie: stipa wielkolud, ostróżka - to teraźniejsze zdjęcie? Kupiłam sadzonkę ostróżki na próbę, bo chcę sprawdzić czy będzie się pokładała.
Sporo przetaczników kupiłam w tym roku i czekam jak zakwitną wszystkie takie same odmiana Rotfuchs - oby mnie nie zawiodły

Czekam na Twoje róże

Mirella wszystkie zdjęcia zrobiłam wczoraj. Ostróżka mnie zadziwia. W tym roku też wychodowałam ostróżkę z nasion, posadziłam na 'jęzorze' Mam nadzieję, że jak będę o nią dobrze dbała to jeszcze w tym roku zakwitnie. Jestem jej ciekawa, bo zebrałam nasiona tylko z niebieskiej. A jak widać zeszłoroczna się zmiksowała i jak na razie kwitnie na fioletowo. Nie narzekam, akurat ten kolor bardzo mi się podoba.
Kosolkowa Pasja 12:51, 22 maj 2016

Do góry
Przypałętał mi się skądś śniedek A niech jest, może gdzieś go potem upchnę Stipa malutka.. Ciekawe kiedy mocy nabierze.

Pierwsza ostróżka jeszcze troszkę, ale kolorek już widac. Inne pokazują kwiatostany powoli.

Pierwszy zalążek kwiatka jeżówki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies