Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Filemon24 19:44, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Ooooo super dzięki za informację - tak zrobię
Edit - tylko kwiaty? Czy całą ściąć?

tylko kwiatki
Filemon24 19:46, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Filemon to u mnie podobnie, bo to jest piwonia po moim dziadku To są te stare dziadkowe egzemplarze. Ale wspomnienia zostały prawda

Babcia bardzo lubiła tą piwonię a ostatnio dowiedziałam się jak nazywa się ta odmiana to jest RUBRUM PLENA
kasja83 21:03, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Ja też powinnam się ustatkować, ale dopiero jak kupię jeszcze kilka roślin

Kilka? Nie wierzęmyślę Mirellko, że lista jeszcze długa?
Madzenka 23:06, 27 maj 2016

Ostani raz stosowałam yara... Rok temu orzypalilam trawnik, teraz szławie... Nie ma to jak Florovit
frezja 23:07, 27 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Ostani raz stosowałam yara... Rok temu orzypalilam trawnik, teraz szławie... Nie ma to jak Florovit

Marzenko, że tak dołączę do dyskusji.. czy Florovit do iglaków też ?
inag 23:50, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Ilonka ja bardzo sentymentalna jestem, mam dużo babcinych roślin i roślin z naszego domu rodzinnego

Mi coraz bardziej takie rośliny się podobają Dlatego mam piwonie, irysy planuję teraz orliki i inne byliny "babcine". Aż się buzia śmieje na takie widoki
inag 23:51, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Ilonka wszystkie piwonie są pięknie
Zastanowię się jak określić Ci jej kolor to może ją polubisz bardziej tak jak swoje tulipany polubiłaś jak opisałam ich kolor pamiętasz?

No pewnie, ze pamiętam
Asiuniaa 00:31, 28 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Szałwia jest tegoroczna, posadzona do ziemi ładnie ruszyła
Stipa też tegoroczna - kupna
Berberysy to Rocket Orange

Hej to naprawdę szałwia ci poszła pamiętam jakie maleństwa ku[iłaś a teraz takie krzaczory już. Na Orange Rocket poluję. Jak ci się wybarwia? Zadowolona jesteś? Gdybym go dała na półcienistą rabatę ???
MirellaB 07:34, 28 maj 2016

Mixtoorka napisał(a)
Hej! Ale masz wypasioną stipę! A co z Twoją produkcją?

Też mam szałwię, o dziwo nawet bardziej kwitnie niż ta Twoja..a u mnie zimniej przeciez... tadam...choć raz coś kwitnie u mnie wcześniej Ona u mnie pod domem grzała się długo w słońcu zanim ją do gruntu wysadziłam, to się podpędziła widocznie

Jak dam rade to zrobię focię... goście do mnie jutro jadą z Poznania

Karolka moja stipa nawet nieźle wygląda po tym jak się na nią zdenerwowałam i zagroziłam wywaleniem do worka. Przestałam się nią przejmować i doglądać, a wczoraj zerknęłam, a ona całkiem przyzwoicie wygląda. Muszę ją wkońcu do gruntu posadzić.

Koniecznie psyryknij zdjęcie szałwii, oczywiście jak goście pojadą Jestem ciekawa jaka Twoja duża i czy ma taki kolor jak moja. Ona jednak bardziej fioletowa niż niebieska.
MirellaB 07:37, 28 maj 2016

Anda napisał(a)
Piękna piwonia Szałwie śliczne, jak sie rozrosną to będzie busz

Ewo szałwia pewnie w przyszłym roku ładniej będą się prezentować, chociaż i teraz bardzo mi się podoba