Przed oknami salonu mam rabatę, ktòra w plecach ma mieć ekran z cisa, a dalej po prawej kilka szmaragdòw. Cis od tuj jest oddzielony świerkiem serbskim.
Czy takie zestawienie bedzie w przyszłości dobrze wyglądało? Najpierw ok 5 metròw kanciastego strzyżonego w prostopadłościan cisa, potem metrowa dziura na świerka i następnie szmaragdy? Mam wątpliwości...
Tak jest teraz, cisów zza hortensji prawie nie widać, bo są jeszcze małe.
Tak to rudzik .Las zaczyna się przebarwiac ale ta pogoda nie sprzyja przebarwianiu. Klon ten po prawej stronie na razie nie zmienia koloru ale zaczał ten nad jeziorkiem, a klonik opd Was dosc ładnie się zacząl przebarwiac ale po przymrozkach jest juz brzydki. Wszystko masz na zdjęciach.
niestety nie mam dobrego zdjęcia ale coś tam wstawię sadzonki nie są duże ale nawet ładnie urosły no i ta cena super trawki ice dance też mają po 5 zł Lubię tam chodzić bo kobieta która tam pracuje się zna i jest miła. Wykopała mi nawet jeżówki które u nich rosły takie wielki sadzonki za 7 zł
Hakone mają dwa rodzaje całą żółtą i taką pasiastą co rośnie większa ta jest właśnie ta pasiasta. Na drugi rok mam zamiar jeszcze dokupić. Bo zostało im jej bardzo dużo i na wiosnę na pewno będą wystawiać. Jeśli nie będziesz kupować teraz to na drugi rok ja ci mogę kupić u mnie i wysłać w paczce
najpier posadziłam hakone na tej rabacie tutaj przed rozplenicą jest, potem przeniosłam za dom z żurawkami( nie przeraź się wyzyndania to tak na szybko przed mrozem robionę)
mam dosłownie kilka fotek, ale niezbyt pięknych )
na zdjęciach hortensje jeszcze różowe, a w rzeczywistości niestety już są brązowe...
Trwa naprawa trawnika po usunięciu chwastów...
Jak widzisz, właśnie zaczął się kolejny weekend i ten z niezbyt ładną pogodą. Jednak nie można narzekać, bo pada deszcz, który jest bardzo potrzebny.
Piszesz, że masz mały ogród, ale liczba i różnorodność klonów palmowych temu przeczy Fajnie, że masz wyobrażenie, jak powinien wyglądać Twój ogród i powoli realizujesz swoje zamierzenia. Czekam na drewniane podesty, które, jak myślę, będą bardzo klimatyczne
Pozdrawiam
Dzięki.
Moje tegorocznie posadzone krokusiki,, hm zapomniałam,że takowe też posadziłam., potem pójdę przyjrzę się w ogrodzie,Może coś znajdę
Te co kwitną, to już ze 3 czy 4 lata maja
a te chryzantemki kulki piękne twoje,To kupiłaś teraz takie??
Czy już wcześniej rosły ???
Cudne są
Jeszcze żółte przydałby mi się.Ale może na drugi rok.Bo najpierw trzeba mieć miejsce.Bo ja takie do gruntu i do zimowania chcę.Ale z jednej strony teraz taki duży wybór.to może zaryzykować i kupić sobie.
Zawsze można potem przesadzić , jak przeżyją zimę