Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:18, 17 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

O dzieki za pamiec a co to to to rude w tle ?

a to
Rododendronowy ogród II. 10:18, 17 paź 2015

Do góry
Dzis rudzik

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:18, 17 paź 2015

Do góry
Przed oknami salonu mam rabatę, ktòra w plecach ma mieć ekran z cisa, a dalej po prawej kilka szmaragdòw. Cis od tuj jest oddzielony świerkiem serbskim.
Czy takie zestawienie bedzie w przyszłości dobrze wyglądało? Najpierw ok 5 metròw kanciastego strzyżonego w prostopadłościan cisa, potem metrowa dziura na świerka i następnie szmaragdy? Mam wątpliwości...

Tak jest teraz, cisów zza hortensji prawie nie widać, bo są jeszcze małe.
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 10:17, 17 paź 2015

Do góry
bql3 napisał(a)
witam,

wspólny kadr

ten po środku to acer palmatum,

acer palmatum 'Wilson's Pink Dwarf

acer palmatum dissectum 'Inaba Shidare',

acer palmatum 'Beni Maiko' - już zasadzony w gruncie

Janie,
Piękne zakupy a jak nazywa się ten środkowy, pięknie przebarwiony klon. To Acer palmatum? Nie mogę się połapać
Rododendronowy ogród II. 10:10, 17 paź 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Tak ryknęłam śmiechem, że aż eMuś się poderwał co się dzieje...

Bogdziu fotki fantastyczne.

Dzięki Aniu , pozdrówka ślę.
Rododendronowy ogród II. 10:05, 17 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Fajne ptaszkowe foty, kto to był ten z rudą szyją na drugiej focie zw pierwszej serii ? rudzik..chyba nie bo za duzy..?

Jak tam przebarwione liscie u ciebie i w lesie w tle ? czy twoje klony juz daja czadu, szczególnie ten duży po prawo od wejscia do ogrodu, czerwienieje bardziej ? a w lesie jak tam zaczyna sie złocić ? czekam jak zwykle na wielkie ...łał

A mały nowy prezentowy klonik podarowany przez nas przy okazji rododendronowego spotkania jak sie przebarwia ?

Pozdrawiam !

Tak to rudzik .Las zaczyna się przebarwiac ale ta pogoda nie sprzyja przebarwianiu. Klon ten po prawej stronie na razie nie zmienia koloru ale zaczał ten nad jeziorkiem, a klonik opd Was dosc ładnie się zacząl przebarwiac ale po przymrozkach jest juz brzydki. Wszystko masz na zdjęciach.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:01, 17 paź 2015

Do góry
Gosiu wszystkiego najlepszego w dniu Imienin. Niech się spełniają wszystkie Twoje marzenia. Buziaki.

Lawendowy zawrót głowy 10:00, 17 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ni cuda po prostu
Co to za drzewka na pierwszym zdjęciu? Z trawkami ślicznie wyglądają.
Ogród prawie romantyczny 09:51, 17 paź 2015

Do góry
bql3 napisał(a)
Agnieszka,

- lok'nij proszę do mnie, powiekszyłem swą kolekcję klonów o nowe egzemplarze
(poniżej fota na zachętę)

pozdrawiam
Jan

Lubię takie widoczki a klon śliczny nie wiem, czy dzisiaj zdążę, bo mam słabą baterię w telefonie, ale na pewno zajrzę
Mój ogród - trudne początki - Paula 09:44, 17 paź 2015

Do góry
niestety nie mam dobrego zdjęcia ale coś tam wstawię sadzonki nie są duże ale nawet ładnie urosły no i ta cena super trawki ice dance też mają po 5 zł Lubię tam chodzić bo kobieta która tam pracuje się zna i jest miła. Wykopała mi nawet jeżówki które u nich rosły takie wielki sadzonki za 7 zł
Hakone mają dwa rodzaje całą żółtą i taką pasiastą co rośnie większa ta jest właśnie ta pasiasta. Na drugi rok mam zamiar jeszcze dokupić. Bo zostało im jej bardzo dużo i na wiosnę na pewno będą wystawiać. Jeśli nie będziesz kupować teraz to na drugi rok ja ci mogę kupić u mnie i wysłać w paczce

najpier posadziłam hakone na tej rabacie tutaj przed rozplenicą jest, potem przeniosłam za dom z żurawkami( nie przeraź się wyzyndania to tak na szybko przed mrozem robionę)

Moja działka na Dębowym Lesie 09:41, 17 paź 2015

Do góry
Kolory jesieni
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:34, 17 paź 2015

Do góry
wiosną będzie renowacja
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:33, 17 paź 2015

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:32, 17 paź 2015

Do góry
I mamy już jesień.... szkoda, że tak szybko )

mam dosłownie kilka fotek, ale niezbyt pięknych )
na zdjęciach hortensje jeszcze różowe, a w rzeczywistości niestety już są brązowe...
Trwa naprawa trawnika po usunięciu chwastów...

Lawendowy zawrót głowy 09:26, 17 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

cudownie...nie ma jak biel
Moja codzienność - ogród Oli 09:19, 17 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)
I znów po Twojej porcji zdjęć, mam ochotę zrobić sobie tak: (z żalu że u mnie nigdy takich widoków nie będzie):

żarty sobie ze mnie stroisz ?
pięknie masz i chyba całe forum zachwycało się w tym sezonie Twoimi hortkami !
Ogród prawie romantyczny 09:16, 17 paź 2015

Do góry
bql3 napisał(a)
witam,

Agnieszka - dziękuje Ci za miłe słowa uznania ale powiem, że daleko mi jeszcze do ideału - no a temat z mostkiem jak sama widzisz mi że nie wypali ze względu na zbyt mała powierzchnię jaką posiadam na ogrodzie do zagospodarowania.
Myślę że będę stosował jak jak to określam "kompromisowe zamienniki", które powinny dać pożądany efekt końcowy (wizualny).
Na tę chwilę jestem w trakcie realizacji pomostów łączących podłogi w ogrodzie co da mi taki efekt co bym nie będę musiał chodzić po trawie tylko będę sobie stąpał po ścieżkach wykonanych z drewna - obiecuję, że po ukończonej pracy wrzucę fotki
Również jestem w trakcie pozyskiwania nowych odmian klonów palmowych do mojego ogrodu aby powiększyć kolekcję w nowe egzemplarze tej rośliny. Choć powiem Ci że nie jest to łatwe bo rynek sprzedaży jest ubogi co do oferty i dużo muszę kilometrów objechać aby cuś ciekawego "wyłuskać" ale tak jeszcze parę ciekawych odmian klonów palmowych (i nie tylko) na rabatach przed zimą u mnie się pojawi.

pozdrawiam
Jan

ps
słonecznego miłego i udanego weekend'u życzę

Jak widzisz, właśnie zaczął się kolejny weekend i ten z niezbyt ładną pogodą. Jednak nie można narzekać, bo pada deszcz, który jest bardzo potrzebny.

Piszesz, że masz mały ogród, ale liczba i różnorodność klonów palmowych temu przeczy Fajnie, że masz wyobrażenie, jak powinien wyglądać Twój ogród i powoli realizujesz swoje zamierzenia. Czekam na drewniane podesty, które, jak myślę, będą bardzo klimatyczne
Pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:16, 17 paź 2015

Do góry
Haniu ja tyż Macham I dla Ciebie kwiatuch
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:08, 17 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Twoje foty tez przestrzeni mnie zachwycaja, rozumiem ze jest co robic i to minus ale tak sobie pospacerowac z kawusia oj cudnie

masz co robić...ale Ty kochasz pracować
Moja działka na Dębowym Lesie 09:07, 17 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tego kwiecia to sie mozna bylo u Ciebie spodziewac pieknie. Moje krokusy jesienne wygladaja jak niedozywione szparagi sadziłam je miesiac temu zobaczymy ,)

Dzięki.
Moje tegorocznie posadzone krokusiki,, hm zapomniałam,że takowe też posadziłam., potem pójdę przyjrzę się w ogrodzie,Może coś znajdę
Te co kwitną, to już ze 3 czy 4 lata maja
a te chryzantemki kulki piękne twoje,To kupiłaś teraz takie??
Czy już wcześniej rosły ???
Cudne są
Jeszcze żółte przydałby mi się.Ale może na drugi rok.Bo najpierw trzeba mieć miejsce.Bo ja takie do gruntu i do zimowania chcę.Ale z jednej strony teraz taki duży wybór.to może zaryzykować i kupić sobie.
Zawsze można potem przesadzić , jak przeżyją zimę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies