Magdalenka
19:39, 04 lis 2015
Zmiana na rabatce pod oknem kuchennym. Do tej pory były tutaj tulipany i kwiatki jednoroczne. Posadziłam rozplenice, rudbekię, miskanta gracillimus, stipę i rozchodniki martony ( kupione za 4 zł na targowisku)
Mam nadzieję, że wszystko pięknie będzie tutaj rosnąć. Dziś dodałam trochę szafirków i kremowe narcyzy.
Dziś posadziłam większość cebulek (głównie szafirki, śnieżniki, puszkinie, ale też kremowe narcyzy i tulipany Queen of night i Exotic emperor) i porządnie podlałam cały ogród. Zebrałam też 7 worków suchych liści, na szczęście sąsiadka wzięła je do siebie na kompostownik
We wrześniu czyściłam wszystkie tuje, strasznie zbrązowiały w środku. Na wiosnę chyba kupimy wąż kroplujący, niech podlewa porządnie
Na razie to tyle. Na wiosnę mam plan na poszerzenie rabaty, dosadzenie nowych traw i przesadzenie róż. Teraz chyba jest już na to za późno
Pozdrawiam ciepło wszystkich zaglądających

Dziś posadziłam większość cebulek (głównie szafirki, śnieżniki, puszkinie, ale też kremowe narcyzy i tulipany Queen of night i Exotic emperor) i porządnie podlałam cały ogród. Zebrałam też 7 worków suchych liści, na szczęście sąsiadka wzięła je do siebie na kompostownik

Na razie to tyle. Na wiosnę mam plan na poszerzenie rabaty, dosadzenie nowych traw i przesadzenie róż. Teraz chyba jest już na to za późno

Pozdrawiam ciepło wszystkich zaglądających