Fajnie byłoby dać tu jakieś wyższe trawy tylko czy to będzie pasować do reszty niższych nasadzeń?
Po lewej stronie mam Molinie Heidebraut, może powtórzyć? Taka dziura jest. Tylko one dopiero późną jesienią są spektakularne, hmm, nie wiem.
A to Mrs. Cholmondeley. Pierwsze kwitnienie (maj- czerwiec) jest bardzo obfite, kwiaty są olbrzymie. Potem powtarza kwitnienie, ale dużo mniejszymi nielicznymi kwiatami.
Zmieniłam trawy w jednej z donic. Nie sprawdziły się turzyce Gold Fountain, teraz są Raureif tak jak w pozostałych. Dodałam jeszcze jedną kulkę Schmidtii i szałwię, też tak jak w pozostałych. Szałwia z podziału mikro więc jej nie widać. Pierwszy raz ją dzielilam i jestem ciekawa czy coś z tego będzie.
Muszę złagodzić nieco wrażenia i wrzucam ładniejszy widoczek z lekkim szokiem spowodowanym możliwościami regeneracji trawnika
Połowa września vs połowa lipca
Jak poprawić warunki hortensji bukietowej skoro mi wypuściła tylko 2 kwiaty. W zeszłym roku kwitła bujnie. Cięłam wiosną. Nie wiem czy ją teraz wykopać i obejrzeć, poprawić glebę jakoś, jeśli tak to co powinnam zrobić? Dziwne to jest. One wymagają obfitego nawożenia?
Work in progress czyli przygotowywanie ziemi pod powiększana rabatę w toku.
Przy okazji oczywiście znaleziska. Szkło z całej butelki (musiałam zostać Kopciuszkiem), standardowo kapsle po browcu, gwoździe, folia, papa. I dodatkowo dwie baterie.
Dramat i masakra… Uwaga! - drastyczne zdjęcie!
Z tą pogodą to w tym roku rzeczywiście jakieś dziwne anomalie, ciekawa jestem na ile są to zmiany spowododwane manipulacją pogodową... a portrety różyczek przepiękne.
Witam. W mojej sosnie pod pękająca korą znalazłem zielone pasorzyty wielkość około 2-4 cmm. Korę w miejscach w których byłem w stanie stwierdzić obecność szkodników zdrapałem oraz usunąłem te dziady. Nastepnie drzewo opryskałem oraz podlałem drzewo Mospilanem na koniec zastosowałem pastę ogrodniczą w miejsca z których korę usunąłem. Mogę zrobić coś jeszcze? Czy jest w ogóle szansa na wyleczenie drzewa? W załączniku wstawiam zdjęcie. Proszę o identyfikację dziada i wszelkie wskazówki jak się tego pozbyć.